Blog: Det blev assistenten
Af Thomas Dahlslykke
Da Sepp Pointek ikke længere skulle være landstræner, havde DBU en rekrutteringsproces, hvor valget blev en u’lænding, de gik altså ikke med assistenten, selvom han havde tilbudt sig. Senere løb tyskeren fra posten pga. nogle kontraktmæssige teknikaliteter, og Richard Møller Nielsen tog Danmark til højder, som den dag i dag stadig er det største et dansk fodboldhold har præsteret.
Selvom OB angiveligt både har haft Niels Frederiksen, David Nielsen og Freyr Alexandersson til samtale, så endte Wesström og co med at gå med assistenten. Grundene kan være utallige, og der har været rygter og skriverier både hos BT og bold.dk, så skulle forklare, hvorfor det i sidste ende blev Søren Krogh og ikke en anden.
Men hvem er så denne Krogh?
For dem der var til dialogmødet på Nature Energy Park tilbage i begyndelsen af december ville have oplevet en noget anden type træner, end vi er vant til. Søren Krogh gennemgik sine kampe som cheftræner og især kampen mod Hvidovre vidste Kroghs format. I stedet for at undskylde kampe i den traditionelle trænerlingo, så sagde Krogh det, som det var. HANS FEJL.
Men kan diskutere om, det er hensigtsmæssigt for trænerens troværdig at indrømme fejl, men Kroghs valg ligner om åbenhed ligner et klogt valgt. Da holstebrogenseren var færdig med sin tale, fik han aftenens største bifald. At fans påskønner ærlighed, er næppe nyt, men fordi OB mod Randers og FCN havde fået fire point efter fadæsen mod Hvidovre, ligner det at også truppen har tillid til Krogh.
På træningsbanen er Krogh også et menneske man hurtigt bemærker og får en vis tillid til. Under Andreas Alm havde Krogh ansvaret for de offensive spillestilsøvelser og her gik den tidligere FCN-assistent altid meget entusiastisk til sit arbejde. Motiverende, opmuntrende og forlangende tilråb kommer konstant fra Kroghs mund, når han er på træningsbanen.
Det viser en metodisk træner, at han kombinerer netop disse tre coachende tiltag i sin relation til spillende. De skal motiveres til at gøre det bedre, de skal opmuntres til at fortsætte og de skal vide, at der forlanges noget af dem, at det ikke er gratis at være med i OB.
Man kan godt have sine tvivl om Krogh er den rigtige til jobbet, den tvivl vil man nok have om de fleste trænere. Krogh har dog vist den pragmatisme og den selvindsigt, som potentielt set kan blive afgørende for at komme væk fra nedrykningsstregen. Det er i hvert fald det fokus Wesström og Krog har med indgangen til det kommende forår.
Hvad der så bliver Kroghs stil, efter overlevelsen er sikret, bliver spændende, men lige nu ligner det at det hårde arbejde og sammenholdet kommer først. Krogh har Arsenaltræneren Arteta som forbillede og den succesrige spanske træner nævner fem faser, som er vigtige når man skal bygge et vinderhold op: Kultur, Karakter, Udfordrer, Mesterskaber og Kontinuitet.
Krogh vil nok bruge januar til at arbejde med kultur og karakter, hvem er OB, hvordan gør man i OB og hvem er OB’ere. Denne proces tager mere end en måned, men Krogh er allerede i gang med sin plakat på døren til omklædningen. Det der skete i Alicante skal udbygges og forankres og det bliver Kroghs første skridt ind i at bygge OB op.
Krogh er en refleksiv type, det viser hans reaktion på denne trænerjagt OB har været i gang med. Selve fastansættelsen af Krogh skete efter en længere proces, hvor begge parter kunne se hinanden an med eftertanke. Nogle gange kan langsomhed vise sig at være en fordel.
Det blev assistenten, og måske vil historien gentage sig og vise, at det valg slet ikke er så tosset.
Glædelig jul og godt nytår