Om Stemmer fra Ådalen

Idégrundlag

Stemmer Fra Ådalen er skabt ud fra tanken om, at der er behov for et grundigt og uafhængigt medie, som udelukkende har fokus på OB.

OB har gennem snart 130 år været en markant fodboldklub på Fyn, og siden starten af 1990’erne har det tilmed været øens ubetinget største og mest populære. Samtidig er det en omdiskuteret klub, der også møder skepsis blandt de fynske fans, der er blandt landets mest engagerede og debatlystne. Derfor er der brug for et medie, der tager både fans og klub alvorligt og udelukkende har fodboldklubben OB som fokusområde.

Derfor indledte vi i 2017 arbejdet med at skabe Stemmer Fra Ådalen, der er et hundrede procent uafhængigt medie med fuldt fokus på OB. Det er ikke en fanpodcast, men et journalistisk forankret medie, hvor ambitionen er at give plads til debat, dybde, perspektiv og nuancer, som man ikke ser i dagens mediebillede, når det handler om OB og klubbens fans. På den måde kan det sidestilles med et lokalmedie.

Holdet bag ’Stemmer Fra Ådalen’ består af Peter Brix, Morten Skov, Simon Voetmann og Martin Davidsen, der alle har tilbragt mange timer på stadion i Odense. Nogle af os har desuden i forskellige perioder har været ansat i OB for år tilbage. I dag arbejder vi hver især med journalistik og kommunikation i forskellige job, men det var vores fælles interesse for OB, der i 2017 affødte ideen om et særkilt OB-medie.

Podcast med passion

’Stemmer Fra Ådalens’  primære platform er podcasten af samme navn. I en ugentlig udsendelse taler værten Martin Davidsen med et panel på to-tre personer om rigets tilstand i Ådalen med fokus på aktuelle emner, spillere, trænere, talenter, transfers, kampe og resultater. Lytteren vil altså ikke bare få serveret et kig på kommende modstandere, men også dybdegående fokus på eksempelvis talentarbejdet, træningsfaciliteter og fankultur.

Desuden bringer vi med jævne mellemrum særudsendelser, der kan være et længere interview med spillere, trænere og andet godtfolk med tilknytning til OB. Eller en hel times udsendelse om et bestemt emne.

Superliga-holdet er programmets største fokus, men det handler også om meget mere end de 11 spillere på banen. Det handler om fodboldklubben OB og alle dens aktører.

Det er et program, der henvender sig til alle med interesse for OB – særligt klubbens fans. Derfor vil nogle af gæsterne i debatprogrammener også bestå af fans af OB, da det er klubbens vigtigste aktiv. Men også journalister, eksperter samt nuværende og tidligere ledere/spillere er en del af de ugentlige programmer. Stemmer Fra Ådalens gæster er således en stor gruppe af paneldeltagere, der skiftes ud fra gang til gang.

Sagligt, seriøst og skævt

Ambitionen med mediet er at være en platform, der i højere grad tager klubben og dens fans alvorligt.

Der skal være plads til at gå i dybden, plads til at være kritisk og plads til at være nysgerrig overfor OB, fankulturen, medier og alt det midt imellem. Det hele skal dog forløbe på et grundlag af respekt for aktørerne – det er et program, hvor saglighed og seriøsitet er i højsædet – men selvfølgelig er der også plads til højrøstede diskussioner, humor samt nørdede og skæve vinkler.

Det er ambitionen, at ’Stemmer Fra Ådalen’-universet med tiden også skal at omfatte faste blogindlæg og artikler på websitet obstemmer.dk og i bedste fald også videoklip. Alt dette har vi allerede forsøgt os med, men det er et område, der kun kan dyrkes, hvis økonomien er til det.

Uafhængighed og økonomi

Vi ønsker en så kvalitetsfyldt og professionel produktion som muligt. Både i forhold til det rent tekniske og det indholdsmæssige. Derfor er det vor hensigt at skabe indtægter til produktion og udvikling af podcasten – både gennem crowdfunding og via partnerskaber, sponsorater og annoncer.

Som virksomhed kan man således købe reklameplads i podcast-udsendelserne samt på websitet obstemmer.dk. Det vil give mulighed for at lægge endnu flere timer i projektet, hvilket i sidste ende skal højne kvaliteten til gavn og glæde for fans af OB.

Det er i den sammenhæng vigtigt at slå fast, at ’Stemmer Fra Ådalen’ er et hundrede procent uafhængigt medie, der selv sætter sin dagsorden.

Vi vil samarbejde med OB i den forstand, at vi gerne vil have klubbens ansatte som gæster i studiet fra tid til anden. Men der vil altså være uomtvistelig redaktionel frihed til også at være kritisk over for klubben og dens aktører.

’Stemmer Fra Ådalen’ er et seriøst medie, og det skal være stedet, hvor enhver fynsk fodboldtilhænger kigger hen, når han eller hun skal have perspektiv, debat og nørderi om øens største fodboldklub.