Optakt: OB – FC København

Af Martin Davidsen
10. juli 2019

Som et nyt tiltag bringer Stemmer Fra Ådalen nu også en skriftlig optakt til hver eneste OB-kamp i sæsonen. Vi lægger ud med premierekampen, der spilles på Nature Energy Park på søndag kl. 16.00.

Kampfakta
Spillerunde: 1
Kamp: OB – FC København
Kampstart: Søndag 14. april kl. 16.00
Dommer: Michael Tykgaard

Status
Så går det løs! En ny sæson står for døren, og OB bliver kastet i ilden fra første fløjt med en kamp mod de forsvarende danske mestre og favoritterne til at løfte DM-trofæet i foråret 2020. Det er naturligvis en vanskelig opgave for Jakob Michelsens mandskab, men OB har før presset københavnerne på stadion i Odense. Det plejer at være jævnbyrdige kampe mellem OB og FCK i Odense, og det bliver afgørende for OB, at defensiven med Jeppe Tverskov i centrum holder stand, så den hjemmebanedebuterende keeper Oliver Christensen kan få en god oplevelse i første kamp. I den anden ende af banen er meget op til Bashkim Kadrii, der som det bedste offensive kort bør kunne presse et rekonstrueret FCK-forsvar. Endelig får OB’s backer Ryan Johnson Laursen og Jakob Barrett Laursen nøgleroller i forhold til at skabe chancer.

Bud på OB’s startopstilling
(3-5-2) Oliver Christensen – Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Alexander Ludwig – Ryan Johnson Laursen, Mathias Greve, Janus Drachmann, Troels Kløve, Jacob Barrett Laursen – Anders K. Jacobsen, Bashkim Kadrii

Skader og karantæner
OB har ingen spillere i karantæne. Til gengæld kommer Jens Jakob Thomasen og Julius Eskesen næppe i aktion, da de døjer med skader og genoptræning. Moses Opondo er næppe heller klar til en startplads, og Troels Kløve meldes tvivlsom, så der er flere ubekendte inden søndag klokken 16.

Seneste fem indbyrdes kampe
28.04.2019: FC København – OB 4-0
07.04.2019: OB – FC København 0-1
10.02.2019: FC København – OB 6-1
05.08.2018: OB – FC København 0-1
25.02.2018: FC København – OB 1-0

Ellers noget?
Det er fire år siden, OB sidst vandt en premierekamp i Superligaen. Vi skal således tilbage til Kent Nielsens første kamp som OB-træner i sommeren 2015, da OB besejrede Hobro med 3-0 i sæsonens første kamp.

Lyt til seneste podcast fra Stemmer Fra Ådalen her:

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: