Jesper Hansen: Michelsen er en moderne træner

Af Martin Davidsen
7. juni 2018

Det er en uges tid siden, at Jakob Michelsen blev præsenteret som ny cheftræner i OB.

I forbindelse med dagens præsentation af ny navnesponsor på stadion i Odense, har Stemmer Fra Ådalen talt med sportsdirektør Jesper Hansen om perspektiverne i aftalen med den nye cheftræner og det kommende transfervindue.

”Ud af de mange ansøgninger, vi fik, passede Jacob rigtig godt ind i forhold til de kvaliteter, vi vil have. Vi har været lidt duperet af hans tid i SønderjyskE, og senest har han prøvet at stå i spidsen for en stor klub med rigtig mange interessenter. Vi synes, at hans profil passer godt på den måde, vi gerne vil gribe tingene an,” siger Jesper Hansen til Stemmer Fra Ådalen.

Selvom Jakob Michelsen er blevet ansat ud fra et ønske om at spille mere direkte fodbold, skal ansættelsen ikke ses som et opgør med den hidtidige spillestil, hvor boldbesiddelse og mere tålmodig angrebsopbygning var i fokus.

”Nej, det er det ikke. Man kan spørge, om det blev for meget tidligere, eller om det bliver for lidt nu. Vi skrinlægger det ikke, for vi vil gerne være et godt spillende fodboldhold. Der er nogle hold, der bare tonser den op til en stor angriber og spiller på andenbolden. Det er ikke det, vi gerne vil. Omvendt er vi også i en situation, hvor vi gerne vil vinde nogle fodboldkampe. Det stikker alt. Som udgangspunkt vil vi gerne udvikle nogle gode fodboldspillere, der har så mange kompetencer som overhovedet muligt. Derfor vil vi gerne spille fodbold med possession, men hvis der er i givne situationer er brug for noget andet, vil vi nok være mere omstillingsparate, end man har set tidligere,” siger Jesper Hansen.

Støt Stemmer Fra Ådalen med 300 kroner og modtag denne eksklusive T-shirt som tak! Mobile Pay: 29884997.

Jakob Michelsen har underskrevet en tre-årig kontrakt med OB, men kigger man på hans trænerkarriere, har han sjældent været i en klub i mere end halvanden til to sæsoner. Senest blev han fyret i Hammarby efter bare ét år i klubben. Jesper Hansen håber dog, at samarbejdet med Jakob Michelsen bliver langvarigt.

”Jakob er en træner, der har slidt sig til det. Han har et godt ry i alle de klubber, han har været i, for han har gjort det godt, og hans tidligere klubber har været glade for ham. Han er en moderne træner, og derfor kan man aldrig vide, hvor længe han er her. Men for mig er det vigtigt, at der på trænerposten er kontinuitet og en mulighed for at præge tingene i en periode med ro. Derfor har vi lavet en tre-årig aftale, så Jakob kan være her i minimum tre år,” siger Jesper Hansen.

Hvor lang snor har Jakob Michelsen i OB?

”Jeg kommer ikke til at sige, hvor lang snor han har, men vi tror på det her projekt. Vi synes, at vi har et godt fundament, og det synes Jakob også. Der er noget at bygge videre på, og så må vi arbejde på det i fællesskab, så vi skaber bedre resultater, end vi har haft,” siger Jesper Hansen.

Hvad er succeskriteriet for Jakob Michelsen i hans første sæson?

”Vi har ikke meldt målsætning ud endnu, men det skal vi nok gøre. Men én ting er at melde en målsætning ud; noget andet er det udtryk og den fremgang, vi skal have. Jeg arbejder ikke ud fra, hvad der er en succes og en fiasko. Der kan være mange forskellige parametre, man måler det på. Men det er klart, at for de fleste – også for os – er resultaterne på Superliga-holdet meget vigtige.

Er det vigtigere med et godt udtryk og en tydelig spillestil end resultater?

”Nej. Vi har stort fokus på resultaterne, og derfor kan det godt være, at det ikke er Plan A, der kører hele tiden. Det kan være, at vi i en periode skal køre med Plan B. Men der er mange ting i en træners job end lige resultaterne, og derfor kommer jeg ikke til at sige, hvad der definerer en succes og en fiasko.”

Der venter også et transfervindue, hvor Jakob Michelsen også får indflydelse på jeres ageren. Hvad er dine forventninger til transfervinduet?

”Vi er i fuld gang med at snakke om det; det har vi gjort, lige siden vi skrev under på kontrakten. Vi er i gang med at planlægge vinduet, og så kommer det til at forløbe derefter.”

Der er en række spillere, der forlader jer, mens der kommer en spiller retur fra en lejeaftale samt nogle ungdomsspillere op fra egen avl. Hvor mange spillere forventer I at hente udefra?

”Det er svært at sige. Som minimum tre spillere, vil jeg sige.”

Er der konkrete positioner, I kigger mere på end andre?

”Det er der.”

Kan du fortælle os hvilke positioner?

”Det kan jeg ikke, nej.”

OB indleder træningen frem mod den nye sæson den 18. juni, og klubben forventer snart at kunne offentliggøre programmet for træningskampe og træningslejr.

Støt Stemmer Fra Ådalen via Mobile Pay 2988 4997 eller obstemmer.10er.dk.

Lyt til seneste udgave af Stemmer Fra Ådalen her:

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?