Blog: OB har brug for medvinden fra det rigtige slutspil

Af Martin Davidsen
17. marts 2023

Der er efterhånden lige så stærke holdninger til Superliga-strukturen i fodbold-Danmark som der er til valget af musik i bilen, når min familie skal på langfart. Men uanset om man er til det ene eller andet, er der ingen tvivl om, at der er udsigt til en speciel kamp på søndag, når OB møder AGF i Aarhus.

Det er sidste kamp i grundspillet, og det bliver afgjort, om OB kommer i top seks eller ej. Og selvom en sjetteplads ikke er nogen særlig bedrift, har det på alle måder stor betydning for OB, at komme med i “det rigtige” slutspil. En ting er de forskellige fordele i form af tv-penge, spændende kampe, flere tilskuere og så videre. Noget andet er betydningen i forhold til OB’s selvforståelse og troværdighed.

OB har siden indførelsen af strukturen med slutspil haft en målsætning om at være i top seks, men det er kun lykkedes én gang i de første seks sæsoner med Top 6-slutspil. Inden da var der også en række skuffende sæsoner med kedelige placeringer i nederste halvdel. Så det vil betyde alverden, at OB kan sætte flueben ved en sportslig målsætning og komme med blandt de bedste i Danmark.

OB’s fortælling om fremgang på mange fronter afhænger af, at man også kan levere på det, som det hele handler om: Sportslige resultater for førsteholdet. Ellers kan det jo være lige meget med flere tilskuere, stærke sponsorer, kommercielle mål og digitale hits på sociale medier. Det handler jo om at vinde fodboldkampe.

OB har gjort det svært for sig selv at opnå målsætningen om Top 6. Dels på grund af klubbens budget, som ikke er til meget mere end end sjette/syvendeplads, og dels på grund af forvaltningen af de første 21 kampe i sæsonen. OB har nok fået som fortjent i de fleste kampe, men man kan alligevel se tilbage på en stribe kampe, hvor OB burde have hentet flere point. OB førte 2-0 på udebane mod Randers i sæsonens anden runde, men spillede kun 2-2. Man spillede kun uafgjort hjemme mod Silkeborg trods en føring, og også i efteråets hjemmekamp mod Viborg FF var man foran, men endte med at tabe. Hertil står efterårets sidste kamp ude mod Horsens som en klar forpasset mulighed, idet OB førte 2-0, men endte med at spille 3-3.

Så OB ligger som klubben selv har redt, og nu venter en vanskelig opgave i Aarhus, hvor OB skal vinde, mens andre resultater skal flaske sig.

Hvis OB kikser og ikke kommer i top seks, vil det næppe betyde store revolutioner eller fyringer, men det vil være endnu en skuffelse for klubben og for dens fans, der må være godt og grundigt utålmodige. Det er godt nok længe siden, at OB har haft en rigtig fed sæson på den sportslige front. En succesfuld søndag kan give håb om bedre tider på både kort og lang sigt, og alene derfor er det vigtigt, at OB lykkes og kommer i top seks.

For OB har brug for den medvind, en placering i top seks kan skabe.

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?