Støt på 10er

 

Det er et møde mellem to stilarter, når OB tager imod AC Horsens fredag aften i Odense. OB’s Superliga-hold har gennem længere tid arbejdet på at blive et godt spillende hold, mens AC Horsens bygger meget af sit spil op gennem dødbolde og duelspil.

I løbet af forårssæsonen er AC Horsens blevet kritiseret for at bruge meget tid på at afvikle indkast, frispark og andre dødbolde, og i torsdag kunne Stemmer Fra Ådalen fremlægge en analyse, der bekræfter, at AC Horsens er grundige omkring afviklingen af standardsituationer.

I en analyse, der er baseret på kampen mellem OB og AC Horsens den 31. marts, fremgår det således, at AC Horsens i gennemsnit bruger 20,8 sekunder pr. indkast, mens OB i gennemsnit kun bruger otte sekunder. I forbindelse med frispark bruger AC Horsens i gennemsnit 34 sekunder pr. indkast, mens OB bruger 19 sekunder pr. frispark. Og sådan kunne man blive ved. Mest markant er det, at AC Horsens sammenlagt brugte mere end otte minutter af kampen på at tage indkast, mens OB brugte under to minutter. Hele analysen kan læses her.

I OB er cheftræner Kent Nielsen opmærksom på, at ACHorsens tager sig tid til at afvikle dødbolde.

– Som hold er vi interesserede i at få en hurtigt spillede kamp med meget rytme. Det er det, vi søger og er herrer over, når vi har bolden. Det handler ikke om os, men det handler om, hvad dommeren tillader. Horsens gør det, som bekommer dem vel, og som de får lov til. De har meget fokus på det, uanset om det er frispark på egen halvdel, lange indkast eller frispark fra siden, og de er ekstra grundige omkring det. Vi er et hold, der gerne vil have tempo, fart og rytme i kampen, men det er en del af spillet, og det er ikke noget, vi kan gøre noget ved. Den eneste, der kan det, er manden med fløjten,siger Kent Nielsen til obstemmer.dk.

En del af spillets regler
Angriberen Rasmus Festersen erkender, at OB har haft svært ved at håndtere AC Horsens’ spillestil.

– Det er en smagssag, men vi bryder os ikke om at spille mod dem. Det kan man se på resultaterne. Det er et hold, der er ligeglad med spillet mellem felterne, men til gengæld er de meget kyniske i felterne. De satser alt i felterne på standardsituationer, og de er heller ikke så glade for at spille den op. Det har de fået resultater på, og det er de dygtige til. Det må vi ikke være blinde for. Selvom vi kan blive lullet lidt i søvn ved at have bolden meget, så skal vi ikke gøre det, før vi er foran 3-0 eller 4-0, siger Rasmus Festersen, der mener, at AC Horsens er i sin gode ret til at bruge lang tid på at afvikle dødbolde

– Det er en del af spillets regler. Det er dommeren, der skal lægge lidt tid til i den anden ende, hvis det er et problem. Vi vil gerne have spillet til at køre hurtigt som del af vores gameplan, og det kan Horsens jo slå i stykker ved at tage lang tid om deres standardsituationer. Om det er usympatisk eller ej, synes jeg ikke man kan sige, for det er en del af spillets regler. Det er den måde, de forsøger at få resultater på, siger Rasmus Festersen til obstemmer.dk.

Lyt til hele Rasmus Festersen-interviewet her: 

Henriksen: Det handler om at vinde
I et interview med podcasten Mediano Special har Horsens-træner Bo Henriksen forsvaret sig mod kritikken af, at holdet bruger lang tid på særligt indkast.

– For mig handler det kun om en ting: At vinde. Det er det eneste, det drejer sig om uanset de præmisser jeg gør det på. Hvis jeg har nogle spillere, der er dygtige til at vinde andenbolde, førstebolde på indkast eller folk, der er gode til at kaste langt, så bruger jeg alle de muligheder, der er inden for de givne regler, der bliver udstukket. Jeg er fuldstændig ligeglad med, hvordan andre mennesker føler, at det kan se ud. Fodboldspillet er lavet sådan, at man selv kan gøre, som man vil ud fra de regler, der er. Det betyder heldigvis, at vi kan gøre det på den måde, vi bedst kan vinde fodboldkampe med. Det er så simpelt, siger Bo Henriksen til Mediano, hvor han også peger på, at omverdenens irritation over Horsens’ spillestil netop skyldes, at holdet er svært at besejre.

OB har i denne sæson spillet tre gange mod AC Horsens, og det er endnu ikke lykkedes fynboerne at vinde over ’Den Gule Fare’. OB-træner Kent Nielsen mener, at det i høj grad skyldes OB’s manglende effektivitet foran mål.

– Det er først og fremmest på grund af det, som Horsens er gode til. Det er generelt et svært hold at slå, men jeg synes også, at Horsens er et hold, der selv har svært ved at vinde. De er svære at slå, fordi de er dygtige til at forsvare deres eget straffesparksfelt med mange folk, meget fysik og god organisation. Det har vi ikke formået at få scoret på. Det er få mål, der er blevet lavet i vores kampe. overordnet set har vi defensivt spillet stærkt nok mod dem. Det har haltet med effektiviteten i forhold til at score, og vi må også erkende, at de i hvert fald i den ene kamp havde banens bedste spiller i deres målmand. Summa summarum er, at det er et svært hold at slå. Det kræver, at man varetager sine chancer på en effektiv måde, for de giver ikke mange scoringschancer imod sig, siger Kent Nielsen.

Lyt til hele Kent Nielsen-interviewet her:

Kampen mellem OB og AC Horsens spilles fredag klokken 18.00 i Odense.

I ugens udgave af ’Stemmer Fra Ådalen’ taler panelet netop om fredagens kamp, men der sættes også fokus på OB’s ledertyper (eller mangel på samme) samt Frederik Tingagers betydning for det fynske hold.

Hør hele udsendelsen herunder: