Støt på 10er

Tirsdag præsenterede OB ny cheftræner i form af Jakob Michelsen, der har underskrevet en tre-årig kontrakt med klubben.

Michelsens seneste job var i Hammarby i Sverige, men inden da var han halvandet år i SønderjyskE, hvor han blandt andet var med til at vinde sølvmedaljer med klubben. Her blev hans trænerarbejde fulgt tæt af lokalavisen JydskeVestkysten, der derfor har et nært kendskab til OB’s nye træner.

Stemmer Fra Ådalen har bedt JydskeVestkystens sportsredaktør Jacob Ravn om at sætte nogle ord på Jakob Michelsen med baggrund i SønderjyskE-tiden.

Hvordan vil du beskrive Jakob Michelsen som træner?

“Først og fremmest tænker jeg på hans fremtoning. Han vinder meget med sin åbne og folkelige facon. Det smitter også af på træningsbanen, hvor der er plads til sjov og løjer, men hvor han selvfølgelig også kan være seriøs, når han skal være seriøs. Han lytter til sine spillere og tager dem gerne med på råd. Han har stor tiltro til sit trænerteam omkring sig, hvor assistenterne også får masser af ansvar på træningsbanen.”

Hvilket aftryk satte Jakob Michelsen i SønderjyskE?

Foto: OB

“Han kom som et frisk pust i SønderjyskE efter fire sæsoner med Lars Søndergaard, og han fik en meget hjertelig velkomst ved sin første hjemmekamp. Nu er han jo også sønderjyde, så han var i plus fra start. Resultaterne betyder selvfølgelig også, at han i dag fremstår som noget ganske særligt i Sønderjylland. Sølvmedaljer og en flot kampagne i Europa var en historisk bedrift, og han vil stensikkert være på som træner, hvis man sætter et All Star-hold om 20-30 i SønderjyskE.”

Er der en bestemt type fodbold/spillestil, som han praktiserer eller foretrækker?

“I SønderjyskE blev der næsten udelukkende spillet 4-1-4-1, men det var ikke sådan, at det var en decideret Michelsen-deklaration. Han sætter system efter, hvor truppen er stærkest besat, og i SønderjyskE gav det god mening at spille 4-1-4-1 med hurtige kanter (Simon Kroon og Johan Absalonsen), en defensiv styrmand (Janus Drachmann), to 8’ere (Nicolaj Madsen og Adama Guira) og én på toppen (først Tommy Bechmann, siden Mikael Uhre). 4-1-4-1 var vist også hans udgangspunkt i Hammarby, men han skiftede senere til 4-4-2, så mere helligt er det altså heller ikke for ham.”

Hvordan var hans forhold til fans og medier i hans SønderjyskE-tid?

“Han er jo nem at holde af, fordi han er så åben og ligefrem. Han var god til at give en kæk bemærkning til fansene på træningsbanen, og klubbens frivillige blev også husket og værdsat. Som journalist var han nem at samarbejde med. Han var altid til rådighed og tog også gerne et interview på sidelinjen, når assistenterne var i gang med spillerne på træningsbanen. Selv om han er åben og meget snakkelysten, er han dog også helt bevist om, hvad han siger, og hvad han ikke siger. Han er en meget stærk kommunikator.”

Hvordan ser du ham passe ind i OB, hvor han i øvrigt får de tidligere SJE-folk Janus Blond og Henrik Hansen som assistenter?

“Jeg skrev på Twitter lige efter Kent Nielsens fyring i OB, at Michelsen var min favorit til at overtage den fynske trænersæde. Jeg tror, det passer ham fint, at OB har præsteret skidt og semi-skidt over flere sæsoner, og han skal derfor heller ikke lave de store mirakler for at blive en succes. Det virker som et helt naturligt skridt efter succesen i SønderjyskE og et fornuftigt ophold i Hammarby. Jeg lægger ikke alverden i, at det er tidligere SønderjyskE-folk som assistenter, men det er da ganske kuriøst, at OB igen kigger den vej.”

Husk at lytte til seneste udgave af Stemmer Fra Ådalen, hvor vi sætter ansættelsen af Jakob Michelsen i perspektiv.