Ungdomseliksir i OB: “Det er ikke tilfældigt – det er strategi”

Af Martin Davidsen
11. marts 2022

Det endte som en skuffende eftermiddag for OB i søndags, da fynboerne måtte nøjes med 2-2 mod SønderjyskE i Haderslev, men midt i frustrationen over en sejr, der forsvandt, kunne man notere noget interessant omkring OB’s holdsammensætning.

OB’s startopstilling havde således en gennemsnitsalder på 24 år og 44 dage. Og hvorfor er det interessant? Fordi det sjældent er set yngre i OB’s nyere historie. Siden indførelsen af Superligaen i 1991 har OB kun stillet med et yngre hold to gange, viser tal fra danskfodbold.com.

OB’s yngste startopstilling nogensinde i Superliga-regi var i foråret 2020, da OB spillede en kamp mod Silkeborg IF uden betydning. Klubbens skæbne i nedrykningsspillet var beseglet, og derfor gav klubben debut til en række U19-spillere på grund af klubbens U19-DM-guld, så fynboerne havde en gennemsnitsalder på 21 år og 390 dage. Tager man denne kamp ud af ligningen, finder vi OB’s yngste startellever i Superliga-regi den 10.november 1991, hvor OB tabte 2-1 til Vejle med et hold, der havde en gennemsnitsalder på 23 år og 150 dage. Det er altså mere end 30 år siden, at OB stillede med en så ung start-ellever som mod SønderjyskE i søndags.

Det lægger  godt i tråd med nogle af de budskaber, som fodbolddirektør Björn Wesström fremførte, da han tiltrådte i OB i januar, for her lagde han vægt på, at OB’s trup og hold skal være yngre. Også cheftræner Andreas Alm hæfter sig ved den unge startellever mod SønderjyskE.

“Det er ikke tilfældigt. Det er en strategi. Vi kan se i strategien, at der skal være en vis del af startelleveren og i vores trup, som har en vis alder og som kommer fra akademiet. i har haft akademispillere med til træning eller kamp omkring 500 gange siden i sommeren. Derfor er det ingen tilfældighed, at vi også ser unge spillere i kamp. Sådan er det også i vores rekruttering, og derfor har vi set Joel King komme ind og spille,” siger Andreas Alm til Stemmer Fra Ådalen.

Han spår, at vi i den kommende tid kan se nogle OB-hold, der er endnu yngre.

“Vi havde hverken Mihaljo Ivancevic eller Mads Frøkjær på banen mod SønderjyskE, så de kunne have trukket alderssnittet mere ned. Men alder er bare et af kriterierne, når vi sætter holdet. Det handler om konkurrencen. Man skal stadig være bedre end de andre. Alder betyder ingenting i den sammenhæng. Konkurrencesituationen i holdet bliver afgjort af, hvem jeg synes er bedst at starte inde med. Det handler om kvalitet,” siger Andreas Alm.

Ser man på hele denne sæson, har OB spillet med en gennemsnitsalder på 25 år og 359 dage i startopstillingen. I sidste sæson var gennemsnitsalderen 26 år og 290 dage i startopstillingen.

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: