Portræt: Moses Opondo – ny nummer 25 i OB

Af Martin Davidsen
13. juni 2019

OB har tirsdag skrevet kontrakt med Moses Opondo, der skifter til klubben fra Vendsyssel. Ifølge BT sikrede OB sig Opondo i konkurrence med flere andre Superliga-klubber, heriblandt Brøndby.

Stemmer Fra Ådalen bringer her et miniportræt af midtbanespilleren, der har underskrevet en fire-årig kontrakt, der løber frem til sommeren 2023.

Navn: Moses Opondo 
Position: Midtbanespiller
Alder: 21 år
Tidligere klub: Vendsyssel FF
Superliga-kampe/mål: 22/4
Ellers noget: Moses Opondo er født i Uganda, men kom til Danmark som 4-årig. Han har desuden en fortid i AaB’s ungdomsafdeling.

Fem spørgsmål til eksperten:

Claus Jensen, sportsredaktør, Nordjyske

1) Hvordan har Moses Opondo præsteret i Vendsyssel den forgangne sæson?

“Moses har været god, men ikke så god, som han kunne have været på grund af diverse skader. Det betød også, at han kun spillede seks kampe i foråret. Men når han har været i topform, har han været en afgørende spiller for Vendsyssel.”

2) Hvilke styrker vil du fremhæve hos Moses Opondo?

“Moses Opondo er virkelig en all-round spiller. Han er hurtig, har et godt glid med bolden og en fin teknik. Fysisk er han også godt med og kan trods en fortid som fuldblodsangriber også forsvare.”

3) Hvilke svagheder/udfordringer vil du fremhæve hos Moses Opondo?

“Han lægger nogle gange sit spil op på et for højt niveau og skal nok blive bedre til at lære, hvornår han skal sætte bolden på spil, og hvornår han bare skal spille simpelt. Kan også udvikle sin evne som afslutter, der haltede lidt i AaB og nok var grunden til, at de ikke gav ham en seniorkontrakt.”

4) Hvordan vurderer du, at Moses Opondo vil passe ind i OB?

“Moses vil passe ind i de fleste klubber, for han er en ydmyg og god dreng, der har let til smil og arbejder benhårdt for sagen. Jeg tror også, at han er en spiller, der vil passe godt ind i Jakob Michelsens spillestil.”

5) Hvordan vurderer du overordnet hans niveau og potentiale i Superliga-sammenhæng?

“Han har i Vendsyssel FF vist, at han holder superliganiveau. Men han er stadig grøn i den sammenhæng, så i de retter hænder tror jeg, at han kan udvikle sig til en decideret superligaprofil.”

Lyt til seneste udgave af Stemmer Fra Ådalen her:

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: