Podcast: SFÅ Udefra – om udenlandske ejerskaber og Thorborgs OB

Af Martin Davidsen
29. april 2021

Månedens udgave af SFÅ Special sætter fokus på de nye udenlandske ejerskaber i dansk fodbold og betydningen af dette i Superligaen. Og så zoomer vi også ind på Niels Thorborgs ejerskab af OB.

England, USA, Moldova, Monaco, Schweiz. Det er bare nogle af de lande, som ejerne af danske topklubber kommer fra i disse år. For hvor danske fodboldklubber for nogle få år tilbage udelukkende var på danske hænder, er det anderledes i dag, hvor udenlandske ejere har sat sig for bordenden i 10 ud af de 24 øverst placerede klubber i dansk fodbold.

Samtidig ser vi flere forskellige ejerstrukturer i Danmark, hvor OB med Niels Thorborg i ryggen også skiller sig ud, og samlet set har vi et broget billede af, hvem der har magten til at præge udviklingen i nationalsporten herhjemme. Det taler vi om i denne udgave af SFÅ Udefra – programmet, hvor vi fokuserer på de ting uden for banen, der har betydning for det inde på banen.

Ved mikrofonerne denne gang er Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen, eliteidrætskonsulent og skribent med speciale i fodboldøkonomi Steen Houman samt Andreas Mayerhofer, der har fulgt OB i mere end 35 år og desuden er sportsredaktør på Helsingør Dagblad, hvor han blandt andet skriver om det amerikansk ejede FC Helsingør. Vært er Martin Davidsen.

SFÅ Udefra er bragt i samarbejde med HR-On, der er partner og medafsender på disse podcasts, der udkommer en gang om måneden. HR-On er en softwarevirksomhed, der udvikler digitale løsninger til HR og rekruttering. Virksomheden har kunder i hele verden, men basen og hjertet er i Odense. HR-ON går op i software, mangfoldighed og OB – og er også en del af klubbens sponsornetværk – og altså også en del af Stemmer Fra Ådalen.

Stemmer Fra Ådalen støttes også af Albani og af de trofaste lyttere på crowdfunding-sitet obstemmer.10er.dk.

Lyt til programmet i din foretrukne podcast-app eller via nedenstående afspiller:

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: