Optakt Viborg FF – OB: Domkirkebyerne mødes igen efter fem år

Af Emil Plovgaard
24. september 2021

Kampfakta:

Kamp: Viborg FF – OB

Kick-off: Søndag 26. september 14.00

Runde: 10

Dommer: Jakob Kehlet

Status:

For første gang siden december 2016 skal OB spille en udekamp i Viborg.

Hvis man da ellers kan benytte sig af statistikker, der går så langt tilbage i tiden i den nuværende situation, så har OB ikke tabt til søndagens modstander siden maj 2007, hvor fynboerne hjemme tabte med 2-3 til viborgenserne, der gav hele syv gange pengene igen.

Meget er sket siden da, og Viborg har også tilbragt en stor del af perioden i landets næstbedste række, som man i den forgangne sæson rykkede op fra.

Spillere som Thomas Andie og Jakob Glerup er for længst fortid i den midtjyske domkirkeby, og de nye generalroller udgøres i stedet af Jeppe Grønning, der har fynsk ophav og Lars Kramer, der på trods af sit danskklingende navn er født i hollandske Zaandam.

Det er to hold, der ligger side om side i tabellen, og det eneste, der adskiller holdene er et point mere i fynboernes favør.

Ligesom tilfældet er det for OB, har Viborg også haft alvorlige udsving i løbet af sæsonen, og er allerede nu røget ud af Sydbank Pokalen. Det blev allerede en realitet i begyndelsen af september, hvor 1. divisions øjeblikkelige andenplads, FC Fredericia, bød de grønklædte op til dans og efter straffesparkskonkurrence avancerede.

Tilmed har Lars Friis’ tropper så heller ikke vundet en Superliga-kamp i de seneste tre forsøg, og den seneste sejr dateres tilbage til 22. august, hvor AGF var på besøg.

Viborg er rækkens næstdårligste hjemmehold, kun undergået af Vejle, så der burde være muligheder for pointhøst søndag eftermiddag, omend OB så absolut ikke heller er det bedste udehold, med kun en sejr ud af fem mulige.

Historikken har OB dog med sig i bagagen inden bussen fra Haarby Turistfart sætter kurs mod Energi Viborg Arena. Ikke siden oktober 2004 – for otte kampe siden – har De Grønne kunnet triumfere, når Striwerne har betrådt græsset, der søndag forhåbentligvis er lige så grønt som hjemmeholdets farver.

I midtugen avancerede OB til ⅛-finalerne i Sydbank Pokalen efter en overbevisende 3-0-sejr på udebane mod FC Helsingør. Sejren blev reelt sikret efter bare 22 minutteers spil, da Emmanuel Sabbi, Kasper Larsen og Max Fenger alle havde sendt bolden i nettet. Herefter skulle sejren blot konsolideres, og der kunne rettes fokus mod opgøret søndag. I går, torsdag, blev det så afsløret, at OB skal en tur til Farum i slutningen af oktober, hvor FCN skal yde modstand i kampen om en kvartfinaleplads.

Bud på startopstillingen:

Hans Christian Bernat – Jørgen Skjelvik, Jeppe Tverskov, Kasper Larsen, Nico Mickelson – Troels Kløve, Jens Jakob Thomasen, Aron Elis Thrandarson – Max Fenger, Bashkim Kadrii, Emmanuel Sabbi

Skader og karantæner:

OB må undvære Mikkel Hyllegaard og Issam Jebali.

I Viborg er der tvivl om, hvorvidt Younes Bakiz og tre ungdomsspillere i form af Christian Wagner, Mads Søndergaard og Mads Frederiksen bliver kampklare.

Viborg har desuden Lars Kramer i karantæne.

De seneste indbyrdes kampe: U-U-V-V-U

12. december 2016: Viborg FF 1 – 1 OB

6. august 2016: OB 0 – 0 Viborg FF

17. april 2016: OB 5 – 1 Viborg FF

8. november 2015: Viborg FF 0 – 1 OB

6. april 2014: Viborg FF 2 – 2 OB

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: