Optakt til OB-FCK: Er ottende gang OB’s gang?

Af Martin Davidsen
11. september 2020

I samarbejde med OB News bringer Stemmer Fra Ådalen her en optakt til søndagens kamp mellem OB og FC København. 

Af Emil Plovgaard

Kampfakta:
Kamp: OB – F.C. København
Runde: 1
Kick-off: Søndag 13. september 18.00
Dommer: Jakob Kehlet

Status:
Superligaen er endelig tilbage, og OB har fået æren af at byde sølvvinderne fra F.C. København op til dans hjemme på Nature Energy Park. For første gang i OB’s historie spilles en turneringskamp med videodommere, idet VAR-systemet implementeres som en fast del af Superligaen fra denne sæson.

Det bliver dog ikke i samme pompøse rammer, vi er vant til, idet kun 5500 får æren af at blive lukket ind på det kommunalejede stadion i den vestlige del af Odense. Derudover er der ingen adgang for tilhængerne af udeholdet. Og så skal man for øvrigt også sidde ned under hele kampen. Alt sammen på grund af Covid-19-restriktioner.

OB kommer fra en blandet sæson, hvor fynboerne sluttede som 7’er. I efteråret var Striwerne meget svingende i kadence, og det var svært at vide, hvor de helt præcist stod. En dårlig formkurve ramte på det værst tænkelige tidspunkt ad to omgange. Første gang var lige inden rækken skulle deles i to – og anden gang var efter coronapausen, hvor særligt et 0-6-nederlag til de senere nedrykkere fra Silkeborg IF sidder som nogle af de mørkeste minder.

Fynboerne kan dog også tage en sjælden 1-0-sejr i Herning med sig i memoiret over den seneste sæson, og så var man tæt på at hente point, hvis ikke sejre, mod henholdsvis Brøndby IF og søndagens gæster fra F.C. København.

Mandagens VAR-test i Slagelse mod FC Midtjylland sluttede med en målrig deler; 2-2. Der blev dog roteret noget voldsomt hos begge mandskaber, og det er derfor svært entydigt at pejle, hvor OB befinder sig. Sommeren og høstens testkampe har dog, foruden en 6-0-forestilling i en showkamp i Assens, ikke budt på en eneste sejr.

I sidste sæson var de mange skader et samtaleemne – og det bliver de nok også i denne sæson. I al fald er fire-fem spillere tvivlsomme til denne kamp.

F.C. København var, ligesom OB, også i aktion i Slagelse mandag. Her fik københavnerne 2-2 mod Lyngby efter mål af Mikkel Kaufmann og Kamil Wilczek. Løverne har fået tilgang af blandt andre førnævnte polske målræv, som har vist ganske habil udi scoringer. Det bliver spændende at se, om han kan gøre en forskel for de københavnske løver, der i den kommende sæson skal forsøge at fravriste titeldominansen fra Ulvene fra Heden.

OB har ikke haft megen held til at sejre mod F.C. København de seneste par år. Således er de seneste syv kampe mod hovedstadsklubben endt med nederlag til fynboerne. Seneste OB-sejr finder man den 15. oktober 2017, hvor Mathias Zanka Jørgensen via et selvmål noterede sig for kampens eneste mål.

Bud på OB’s startopstilling (3-5-2): Christensen – K. Larsen, Tverskov, M.Lund – O.Lund, Kløve, Thomasen, Frøkjær, Skjelvik – Sabbi, Jebali

Seneste fem indbyrdes kampe: T-T-T-T-T
16.december 2019: F.C. København 2 – 1 OB
14.juli 2019: OB 2 – 3 F.C. København
28.april 2019: F.C. København 4 – 0 OB
7.april 2019: OB 0 – 1 F.C. København
10.februar 2019: F.C. København 6 – 1 OB

Skader og karantæner:
Ingen af holdene har trukket karantæner med sig over til den nye sæson, ligesom ingen spillere er i karantænefare ved næste kort, med mindre farven er rød.

Mart Lieder er med garanti ude. Ryan Johnson Laursen og Janus Drachmann er stærkt tvivlsomme, og Mikkel Hyllegaard og Max Fenger afventer de kommende dage for at se, om de kan blive kampklar.

Nicolai Boilesen og Michael Santos meldes tvivlsomme, mens Ragnar Sigurdsson og Nicolaj Thomsen er ude med længerevarende skader.

Ellers noget?

  • I de seneste fire OB-hjemmekampe mod F.C. København har tilskuergennemsnittet været på 9.710. Søndag må der lukkes 5.500 ind.
  • Senest Jakob Kehlet havde fløjten til et opgør mellem OB og F.C. København var den 7. april 2019 i Odense, hvor gæsterne vandt med 1-0 på et mål af Dame N’Doye 13 minutter før tid.
  • Det er første gang – i Superliga-regi – at VAR-systemet tages i brug for OB’s vedkommende.

Lyt også til Stemmer Fra Ådalens podcast, der rummer en optakt til kampen:

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: