Optakt SønderjyskE – OB: Ingen fynsk sejr i Haderslev siden 2013 – sker det søndag?

Af Emil Plovgaard
1. maj 2021

Kampfakta:

Kamp: SønderjyskE – OB
Runde: 28
Kick-off: Søndag 2. maj 14.00
Dommer: Jakob Kehlet

Status:

Tingene ændrer sig hastigt i fodboldens verden. Søndag kan OB rykke tættere på drømmene om europæisk kvalifikation, der for få kampe siden virkede som en ganske overflødig tanke.

Men 2-0-sejren mod Lyngby sikrer reelt set OB endnu en sæson i landets bedste række, og derfor er det nu blevet tid til at kigge opad, hvor særligt AaB må anses som en konkurrent til syvendepladsen, skulle det blive til tre point i Haderslev.

Selvom spillet endnu efterlader meget tilbage at ønske, så er det værd at huske på, at det heller ikke har kørt, hverken spille- eller resultatmæssigt, for holdene omkring OB.

En stærk slutspurt kan derfor vende op og ned og særligt de to næste kampe mod SønderjyskE og AaB kan meget vel briste eller opfylde de drømme.

OB var til sejren mod Lyngby gået tilbage i en tre-backs-kæde, hvor Oliver Lund og Robin Østrøm huserede på henholdsvis venstre og højre back. Det skete efter en længere periode med fire mand i forsvaret, der ikke for alvor gav pote. Det gav det dog til gengæld, at backerne igen var trukket et langt stykke med op og på den måde kunne udgøre en trussel.

I den seneste kamp havde SønderjyskE heldet med sig ad flere omgange. Således trykkede gæsterne fra Vejle sønderjyderne i bund på græstæppet i Haderslev, men blandt andre Stefan Gartenmann hjalp holdet mod sejr, da han parerede en oplagt Vejle-scoring på stregen.

I Haderslev har OB ikke vundet siden 21. oktober 2013, hvor fynboerne vandt 5-1. Siden da er der spillet 10 opgør mellem de to mandskaber i det sønderjyske. SønderjyskE har snuppet fem sejre, mens fem af kampene er endt uden vinder.

Men selvom det skulle lykkes at erobre syvendepladsen ud af AaB’s hænder, venter der opgør mod nummer fire eller fem i Superligaen, førend kvalifikationspladsen til UEFA Europa Conference League kan gives.

Der er plads til cirka 3.000 tilskuere på Sydbank Park i Haderslev efter nugældende coronaregler.

Kampstart er søndag 15.00, og kampen kan ses på Eurosport 2.

Bud på startopstillingen (3-5-2):

Sayouba Mandé – Alexander Juel-Andersen, Kasper Larsen, Jeppe Tverskov – Jørgen Skjelvik, Jens Jakob Thomasen, Ayo Simon Okosun, Troels Kløve, Robin Østrøm – Bashkim Kadrii, Issam Jebali

Skader og karantæner:

Oliver Christensen er fortsat ude med en muskelskade, og Janus Drachmann og Aron Elis Thrandarson er ikke blevet deres skader kvit.

Hos hjemmeholdet døjer Mads Albæk med en skade.

OB har Oliver Lund i karantæne, da han fik gult kort i seneste kamp mod Lyngby.

Værd at notere er også, at Alexander Juel Andersen ved næste advarsel skal afsone karantæne. Det samme gælder for de tre SønderjyskE-spillere, Haji Wright, Stefan Gartenmann og Anders K. Jacobsen.

De seneste indbyrdes kampe: U-U-U-U-V

18.april 2021: OB 1 – 1 SønderjyskE
4. marts 2021: SønderjyskE 1 – 1 OB
22. november 2020: OB 1 – 1 SønderjyskE
4. juli 2020: SønderjyskE 1 – 1 OB
18. juni 2020: OB 2 – 0 SønderjyskE

Ellers noget?

  • De seneste otte Superliga-kampe mellem de to mandskaber er endt med to mål eller derunder.
  • I de seneste fire Superliga-kampe mellem OB og SønderjyskE har begge hold formået at score. Samtlige fire kampe er så også endt 1-1.
  • I de seneste 10 Superliga-kampe mellem de to mandskaber har der været 10 hjørnespark eller derunder.
  • Jakob Kehlet har dømt OB to gange i den indeværende sæson. Sæsonpremieren mod FCK (3-2) og efterårets hjemmekamp mod SønderjyskE (1-1).

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: