Optakt: Silkeborg IF – OB

Af Martin Davidsen
16. september 2019

De Stribede fra Fyn skal på mandagstur til Søhøjlandet, hvor kriseramte Silkeborg IF venter. Stemmer fra Ådalen giver dig et overblik over kampen.

Af Emil Plovgaard, OB News

Kampfakta:
Spillerunde: 9
Kamp: Silkeborg IF – OB
Kick-off: Mandag den 16. september klokken 19.00
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen

Status:
OB-mandskabet gik på landsholdspause med en nullert mod SønderjyskE hjemme på Nature Energy Park. Dermed er fynboerne nu oppe på tre kampe i træk, hvor det ikke er blevet til mål. Mange vil dog mene, at Michelsens tropper burde tildeles sejrsmålet, som fejlagtigt blev underkendt sent inde i dommerens tillægstid.

I løbet af den forgangne uge har OB afholdt to lukkede træninger – tirsdag og onsdag – med henblik på at undgå at afsløre den kommende startopstilling i mandagens kamp på JYSK Park, og dermed opnå en fordel og efter sigende en større sandsynlighed for tre point. Om det er et formations-skifte eller mindre dødbolde-installationer, der er blevet øvet, er således ikke til at sige.

Netop tre point ville lune godt på kontoen hos Striwerne, der ligger fastlåst i midten af tabellen efter tre kampe uden sejre.

Jakob Michelsen kan i øvrigt vælge at spare Bashkim Kadrii i mandagens kamp, da han ryger på karantænelisten ved næste advarsel, så angriberen n kan give sig fuldt ud i fredagens hjemmekamp mod AGF.

Silkeborg er kendt for sin ildregatta, men spillet på banen har langtfra været et festfyrværkeri for byens hold indtil videre i denne sæson. Således har SIF endnu ikke vundet en kamp i Superligaen efter otte runder.

De har dog fundet ringe trøst i pokalturneringen, hvor de slog Danmarksserie-holdet Herlev ud med 3-1 takket være et hattrick af Emil Holten. Med sig i fortællingen hører dog, at der i hver eneste kamp er blevet scoret på svenske Oscar Hedvall i SIF-buret. Og det kan træner, Kent Nielsen, ikke være tilfreds med. Derfor har han også valgt at give unge Hedvall en pause i målet, hvor Rafael Romo får debut.

I skrivende stund er der fra bookmakernes side stor tiltro til en fynsk udesejr. Man kan få fire gange pengene igen på en sejr til hjemmeholdet, mens OB giver 1,72.

Bud på OB’s startopstilling:
Oliver Christensen – Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Marco Lund – Oliver Lund, Moses Opondo, Janus Drachmann, Troels Kløve, Jacob Barrett Laursen – Issam Jebali, Bashkim Kadrii

Karantæner eller skader:
Ryan Johnson Laursen sidder ude med en skade for OB, mens hjemmeholdet har hele syv spillere på lazarettet, heriblandt Valance Nambishi og Gustav Dahl.

Seneste indbyrdes kampe:
10. december 2017: OB – Silkeborg IF 1 – 2
15. september 2017: Silkeborg IF – OB 1 – 0
16. maj 2017: Silkeborg IF – OB 2 – 1
13. maj 2017: OB – Silkeborg IF 3 – 1
28. oktober 2016: Silkeborg IF – OB 1 – 1

Ellers noget?
Silkeborg har vundet de seneste tre indbyrdes opgør imellem de to mandskaber. Derudover har OB ikke vundet i Søhøjlandet siden 2014, hvor 1.866 personer på det nu nedlagte Silkeborg Stadion overværede en fynsk 1-0-sejr. Kampens enlige mål blev scoret af Martin Spelmann.

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: