Optakt OB – Viborg: Solidt oprykkerhold kan skabe problemer i Odense

Af Emil Plovgaard
18. november 2021

Kampfakta:

Kamp: OB – Viborg FF

Kick-off: Fredag 19. november 19.00

Runde: 16

Dommer: Jakob Sundberg

Status:

Landsholdspausen er ved vejs ende, og Superligaen påbegyndes igen på ny.

OB og Viborg får æren af at skyde Superligaens runde 16 i gang, når mandskaberne fredag aften mødes i Odense.

Inden pausen tabte OB sin kamp i Brøndby, og dermed ser det umådeligt svært at komme med i top seks, idet man nu er syv point efter Silkeborg IF, der indtager sjettepladsen i gruppen.

I al fald kræver det en sejr mod Viborg og efterfølgende stor pointhøst i grundspillets sidste syv kampe, hvis der skal være forhåbninger om det fine selskab.

Under alle omstændigheder, ville det være klædeligt med en sejr mod Viborg, så nedrykningsspøgelset ikke lige pludselig får lov at vise sig i Ådalen.

Men det bliver ikke bare lige til. Viborgenserne har vist sig modstandsdygtige i landets bedste række efter oprykningen hertil.

OB og Viborg har vundet, spillet uafgjort og tabt lige mange kampe (3, 7 og 5), og der venter formentlig et tæt opgør i Odense fredag aften, ligesom det også var tilfældet i det omvendte opgør i slutningen af september.

Succestræner Jacob Neestrup sammensatte i sidste sæson i 1. division et slagkraftigt mandskab med en klar gameplan, og meget af det har Lars Friis bygget videre på i indeværende sæson – med overvejende succes.

De midtjyske gæster er til fredagens kamp dog væsentligt decimeret i forsvarskabalen, hvor både Lars Kramer og Mads Lauritsen har pådraget sig karantæner.

De to forsvarsspillere har vist sig farlige på dødbolde, men den trussel er nu mere eller mindre gemt væk.

Hollandske Jay-Roy Grot var i det omvendte opgør i Viborg i søgelyset efter kampen, da det var næsten uforståeligt at forstå, hvordan han ikke kunne få en udvisning efter et bizart optrin, der gik ud over OB-målmand Hans Christian Bernat.

Bud på startopstillingen:

Hans Christian Bernat – Jørgen Skjelvik, Alexander Juel-Andersen, Jeppe Tverskov, Nico Mickelson – Jens Jakob Thomasen, Aron Élis Thrandarson – Emmanuel Sabbi, Mads Frøkjær, Issam Jebali – Max Fenger

Skader og karantæner:

Mikkel Hyllegaard og Ryan Johnson Laursen er ude med skader for OB.

Som skrevet i brødteksten, er Viborg uden Mads Lauritsen og Lars Kramer, der er i karantæne. Desuden er den tidligere Esbjerg-back Daniel Anyembe også tvivlsom til opgøret.

De seneste indbyrdes kampe: U-U-U-V-V

26. september 2021: Viborg FF 1 – 1 OB
12. december 2016: Viborg FF 1 – 1 OB
6. august 2016: OB 0 – 0 Viborg FF
17. april 2016: OB 5 – 1 Viborg FF
8. november 2015: Viborg FF 0 – 1 OB

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: