Optakt OB – Vejle: Stor fredagsfest i Odense

Af Emil Plovgaard
30. september 2021

Kampfakta:

Kamp: OB – Vejle

Kick-off: Fredag 1. oktober 19.00

Runde: 11

Dommer: Jakob Sundberg

Status:

Der er dømt fredagsfest, når det, der vel for OB’s vedkommende må betegnes som et lokalopgør, finder sted.

Ambitionen om at ramme 10.000 tilskuere til Fyns største fredagsbar er nok så nobel, men det bliver spændende at se, om den også bliver opfyldt.

Til kampen lokker OB blandt andet med Happy Hour mellem 17 og 18, hvor man kan købe to fadøl til prisen af én. Bookmakerne mener nok også, at OB sagtens kan lokke med en hjemmesejr, for i øjeblikket giver det udfald sølle odds 1,60.

Torsdag formiddag var der – ifølge OB – afsat 9.834 billetter, og her er det værd at minde om, at der i Superligaen generelt er en udnyttelsesgrad på 70 procent. Ikke desto mindre tyder det på, at særligt Richard Møller Nielsen-tribunen bliver godt besat fredag aften.

I den seneste sæson havde OB store problemer, når fynboerne mødte Vejle. De i alt fire indbyrdes opgør endte med tre OB-nederlag og en enkelt uafgjort.

Og selvom det for Vejle kun blev til 38 point i denne sæson – hvoraf de 10 som skrevet blev hevet i land mod OB – er denne sæson startet noget dårligere.

To point er, hvad Jyllands Rubin har kunnet skrabe sammen i de foregående ti kampe, og de ligner i øjeblikket en klokkeklar kandidat til en nedrykningsplads allerede nu.

Med det in mente, skal OB naturligvis være meget varsomme mod et Vejle-mandskab, der forventes at stå dybt på banen og satse på omstillinger, mens fynboerne skal klø på og angribe kampen i samtlige 90 minutter.

Når runden er overstået, er halvdelen af grundspillet samtidig spillet til ende, og det vil som regel give en indikation på, hvor de enkelte hold befinder sig. Med en sejr vil OB placere sig lige omkring den evige målsætning om en placering i top-6.

Vejle er på målmandsposten blevet forstærket gevaldigt, da den tidligere OB’er Sten Grytebust nu vogter buret. Nordmanden har dog ikke sikret point i sig selv, og nedturen er fortsat for Peter Sørensens tropper, selv med ham i målet.

Senest blev det til et 2-4-nederlag på hjemmebane til en af de to oprykkere, Silkeborg IF, i en kamp, hvor der ellers på forhånd var pæne chancer for at øge det beskedne pointsnit.

Offensivt har vejlenserne mistet Wahid Faghir, der tidligere på sommeren blev solgt til Stuttgart, men holdet kredser fortsat om en stor profil i offensiven, nemlig Allan Sousa, der er i stand til at levere det ekstraordinære, som OB skal være på vagt overfor.

Hvis man ikke er en del af de 10.000, der finder vej til Højstrupvej 7B fredag aften, kan kampen ses på TV3 Sport og Viaplay.

Bud på startopstillingen:

Hans Christian Bernat – Jørgen Skjelvik, Alexander Juel Andersen, Jeppe Tverskov, Nico Mickelson – Troels Kløve, Jens Jakob Thomasen, Aron Elis Thrandarson – Max Fenger, Bashkim Kadrii, Emmanuel Sabbi

Skader og karantæner:

Issam Jebali, Ryan Johnson Laursen, Ayo Simon Okosun, Moses Opondo, Kasper Larsen og Mikkel Hyllegaard er efterhånden den håndfuld af spillere, der enten er skadede eller må betegnes som tvivlsomme.

Forsvarsgeneralen Denis Kolinger har gennem længere tid været ude for VB, men tirsdag eftermiddag spillede han 45 minutter i reserveligaen, og ifølge Vejle Amts Folkeblad er han igen klar til kamp. Derudover bliver Dominic Vinicius med al sandsynlighed ikke klar til kamp.

Ingen af de to hold har spillere i karantæne.

De seneste indbyrdes kampe: U-T-T-T-V

14. maj 2021: Vejle 2 – 2 OB
9. april 2021: OB 0 – 1 Vejle
7. marts 2021: Vejle 2 – 0 OB
4. oktober 2020: OB 0 – 1 Vejle
17. februar 2019: OB 1 – 0 Vejle

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: