Optakt OB – SønderjyskE: Kampen om Region Syddanmark

Af Emil Plovgaard
12. september 2021

Kampfakta:

Kamp: OB – SønderjyskE

Kick-off: Mandag 13. september 19.00

Runde: 8

Dommer: Anders Poulsen

Status:

I øjeblikket er OB den højest placerede klub i Region Syddanmark. Men det siger ikke så meget, for de øvrige to – mandagens modstander fra SønderjyskE og Vejle – er placeret som henholdsvis 10 og 12.

Mandag står den fjerde Superliga-hjemmekamp for døren. Det gælder SønderjyskE, imod hvem OB generelt set har haft det overkommeligt med på eget græs.

Mens OB ikke for alvor har skilt sig negativt ud, er der heller ikke mange positive gloser at sige om spillet, siden den første kamp i Herning var passé.

Rækken er ved at lave et knæk, og derfor er det vigtigt, at OB får fuldt hus mandag aften, så et tocifret pointantal er at finde på kontoen ved slutfløjt.

Under landskampspausen fik OB tilgang af Nickolas Mickelson, der kommer til fra norske Strømsgodset. Mickelson opererer på højre back og skal yde konkurrence til Ryan Johnson Laursen på den position, mens Robin Østrøm i stedet vil indgå som back-up på sin vante position som midterforsvarer.

Julius Eskesen vender tilbage til Nature Energy Park, mens en anden tidligere OB’er Anders K. Jacobsen tidligere på året sagde farvel til Haderslev-klubben til fordel for AC Horsens.

I løbet af transfervindue har både et tocifret antal forladt klubben fra Sønderjylland, mens også et tocifret antal er kommet til. 

Rutinerede og ældre spillere i form af Marc Dal Hende, Mads Albæk og Søren Reese udgør grundstammen på SønderjyskE-mandskabet. En ambition om at give spilletid til flere unge spillere lykkedes ikke, indrømmede fodbolddirektør, Jonas Lygaard, forleden til lokalavisen Der Nordschleswiger, og derfor har klubben sagt farvel til et par af sine spillere fra egen avl.

Sønderjyderne ledes af tyske Michael Boris, der tilsyneladende har skullet vænne sig til den danske kultur, for det er kun blevet til en sejr i syv mulige.

Samme facit står ud for OB’s pointopgørelse, men fynboerne har dog to point flere. Der forventes med andre ord en tæt og jævnbyrdig affære, når dommer Anders Poulsen fløjter opgøret i gang mandag klokken 19.00.

Bud på startopstilling:

Hans Christian Bernat – Jørgen Skjelvik, Jeppe Tverskov, Kasper Larsen, Robin Østrøm – Troels Kløve, Jens Jakob Thomasen, Aron Elis Thrandarson – Issam Jebali, Bashkim Kadrii, Emmanuel Sabbi

Skader og karantæner:

Hos OB er Mikkel Hyllegaard fortsat ude med en knæskade.

Patrick Banggaard er definitivt ikke med for SønderjyskE, mens unge Julius Beck meldes tvivlsom.

Ingen af klubberne har spillere i karantæne eller karantænefare.

De seneste indbydes kampe:

2. maj 2021: SønderjyskE 2 – 0 OB

18. april 2021: OB 1 – 1 SønderjyskE

4. marts 2021: SønderjyskE 1 – 1 OB

22. november 2020: OB 1 – 1 SønderjyskE

4. juli 2020: SønderjyskE 1 – 1 OB

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: