Optakt OB – Randers: Syv på stribe?

Af Emil Plovgaard
15. oktober 2021

Kampfakta:

Kamp: OB – Randers FC

Kick-off: Søndag 17. oktober 14.00

Runde: 12

Dommer: Aydin Uslu

Status:

OB genoptager Superliga-sæsonen efter en landsholdspause, når Randers FC gæster Nature Energy Park søndag eftermiddag.

Tager man et kig på statistikkerne, er OB klart overlegne, når Randers gæster Odense. Således er det blevet til seks sejre i træk foran det fynske hjemmepublikum, når Thomas Thomasbergs mandskab har fundet vej til kommunalstadionet på Højstrupvej 7B i det vestlige Odense.

Dermed kan den syvende hjemmesejr på stribe blive en realitet, hvis OB formår at slå de forsvarende pokalvindere.

Til gengæld er der tale om et helt horribelt kompleks, når det omvendte opgør spilles, og OB er på besøg i Kronjylland. Her har OB ikke vundet siden august 2014, og det er 13 kampe siden. I mellemtiden er det blevet til otte Randers-sejre og fire uafgjorte.

Kampens dommer, Aydin Uslu, har dømt Randers mod OB to gange. Sidste gang, i november 2020, blev det til en 2-1-sejr til kronjyderne, mens det første opgør, der blev spillet i februar 2020, endte 0-0.

I alt har Aydin Uslu dømt OB fire gange, og fynboerne har endnu ikke vundet en kamp, mens han har haft fløjten (2 nederlag, 2 uafgjort).

Med den tiltrængte sejr på 6-0 mod Vejle, lige inden der blev fløjtet til landsholdspause, er OB blevet indlemmet blandt det fine selskab i top-6. Kampen var reelt afgjort, da OB gjorde det til 3-0 bare syv minutter inde i kampen.

Efter 11 runder er status, at tre kampe er blevet vundet, fem kampe er endt uden vinder, og fem kampe er blevet tabt. 

I storsejren mod VB, strålede Mads Frøkjær-Jensen, og han er nu OB’s topscorer med tre mål, ligesom han også har stået for to oplæg. Sejren var samtidig den første i indeværende sæson, hvor OB holdt målet rent. Værd at notere er det også, at der har været mål i samtlige OB’s 11 superligakampe i denne sæson.

Gæsterne fra Kronjylland er fortsat, hvor de slap fra sidste sæson, og i øjeblikket har de kurs mod endnu en optagelse i de europæiske turneringer. Fjerdepladsen indtages i øjeblikket, selvom der har været et mindre formdyk i de seneste fem kampe, hvor man har tabt tre af disse – blandt andet til F.C. København og FC Midtjylland.

Særligt Vito Hammershøy-Mistrati har leveret et solidt topniveau, og han står i øjeblikket noteret for fire mål, hvilket gør ham til Randers’ topscorer. Også Stephen Odey og Alhaji Kamara er kommet godt fra land, begge med tre mål hver.

Søndagens gæster spiller med i dette års Conference League-turnering, hvor de i denne sæsons gruppespil har leveret fornemt i form af to uafgjorte resultater mod AZ Alkmaar og Cluj fra henholdsvis Holland og Rumænien, og dermed været med til at sikre vitale koefficientpoint til Danmark. 

Danmark kæmper i denne sæson en hård kamp for at blive ved med at ligge i top-15, som sikrer i alt 5 kvalifikationspladser til de europæiske turneringer, heraf to til Champions League, men det er en svær mission, og derfor er det vigtigt med alle de point, vi kan få.

Næste kamp for Randers venter fire dage efter opgøret i Odense – ude mod tjekkiske Jablonec. Kronjyderne sparer nok ikke spillere til opgøret, men nogle af holdets nøglespillere kan muligvis blive skiftet ud mod slutningen af kampen, for at have energi nok til begge kampe.

Søndagens kamp mellem OB og Randers FC kan ses på Eurosport 2 og Discovery Plus.

Bud på startopstilling:

Hans Christian Bernat – Jørgen Skjelvik, Jeppe Tverskov, Kasper Larsen, Nico Mickelson – Troels Kløve, Jens Jakob Thomasen, Aron Elis Thrandarson – Bashkim Kadrii, Max Fenger, Mart Lieder

Skader og karantæne:

OB må undvære Emmanuel Sabbi, som har karantæne, samt Issam Jebali og Mikkel Hyllegaard, der definitivt er ude med skader.

Gæsternes Marvin Egho sidder ude med en skade, mens det er tvivlsomt, om Joel Kabongo kommer i aktion på det fynske græstæppe.

Seneste indbyrdes kampe: U-V-T-V-T

25. juli 2021: Randers FC 1 – 1 OB

28. februar 2021: OB 2 – 1 Randers FC

27. november 2020: Randers FC 2 – 1 OB

19. juli 2020: OB 2 – 0 Randers FC

11. juli 2020: Randers FC 2 – 1 OB

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: