Optakt OB – FCN: Årets sidste Superliga-kamp

Af Emil Plovgaard
27. november 2021

Kampfakta:

Kamp: OB – FC Nordsjælland

Runde: 17

Kick-off: Søndag 28. september 14.00

Dommer: Michael Tykgaard

Tjek Stemmer Fra Ådalens Webshop her

Status:

OB’s sidste Superliga-kamp indeværende år spilles søndag eftermiddag, hvor FC Nordsjælland kommer på fynsk besøg.

Nordsjællænderne har spillet under par i denne sæson, og man må indse, at top-seks bliver svært at nå. En bedrift, som klubben fra 2003 ellers har opnået i hver eneste sæson, siden grundspillet for første gang blev splittet i to dele.

Det samme tilfælde gør sig i øvrigt også gældende for OB, der står noteret for samme pointantal: 16.

Selvom Alms tropper startede ud med en overraskende sejr i Herning i sæsonens første kamp, har der efterfølgende været langt mellem snapsene.

En 3-1-sejr mod SønderjyskE og en 6-0-sejr mod Vejle – begge sikret på hjemmebane – er de eneste derudover, og det er langt fra godt nok, hvis man vil bide skeer med de frække drenge i klassen.

Søndagens affære er således en oplagt mulighed for at bevæge sig væk fra bundræset. 

Skulle det hverken blive point til SønderjyskE eller Vejle, der begge ligger under stregen, kan det vindende mandskab i Odense berolige sig med hele 10 point ned til den forbudte side, inden vinteren gør de fleste græsplæner ukampdygtige og lægger et tiltrængt hi om vores elskede liga.

Klubben fra Farum er endnu ikke kommet sig over tabet af Kamaldeen Sulemana, der blev solgt for hele 112,5 millioner kroner til franske Rennes i sommerpausen.

Seneste møde mellem de to mandskaber, var i pokalturneringen i slutningen af oktober, hvor OB avancerede, efter at FC Nordsjælland fik udvist en spiller efter en halv times tid.

På hjemmebanen i Odense, er det OB, som har overtaget i de indbyrdes opgør. I de seneste 10 kampe på det fynske græstæppe, har OB vundet fem gange, spillet tre uafgjorte, mens nordsjællænderne er løbet med sejren to gange.

Bud på startopstillingen:

Hans Christian Bernat – Jørgen Skjelvik, Alexander Juel-Andersen, Kasper Larsen, Nico Mickelson – Troels Kløve, Jens Jakob Thomasen, Aron Elis Thrandarson – Mads Frøkjær-Jensen, Max Fenger, Issam Jebali

Skader og karantæner:

Mikkel Hyllegaard og Ryan Johnson Laursen er definitivt ude af opgøret, mens Jeppe Tverskov meldes tvivlsom på baggrund af ugens træninger.

Hos gæsterne er Willy Kumado ude med en skade, mens Jonathan Amon, Clinton Antwi og Tochi Chukwuani alle meldes tvivlsomme.

Ingen af holdene har spillere i karantæne.

Til gengæld er der tre spillere fra hvert hold, som er i karantænefare. Hos OB drejer det sig om Jens Jakob Thomasen, Mads Frøkjær og Issam Jebali, mens FCN kan risikere at mangle Mads Døhr Thychosen, Lasso Coulibaly og Abu Francis i næste kamp.

De seneste indbyrdes kampe:

9. august 2021: FC Nordsjælland 3 – 1 OB
7. februar 2021: FC Nordsjælland 0 – 2 OB
20. september 2020: OB 1 – 1 FC Nordsjælland
27. oktober 2019: OB 3 – 1 FC Nordsjælland
16. august 2019: OB 2 – 0 FC Nordsjælland

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: