Optakt OB-FCM: Kan OB bygge videre på sejrene over AaB og Nykøbing?

Af Emil Plovgaard
13. december 2020

OBS: Tidligere fremgik Mads Frøkjær-Jensen på den oprindelige startopstilling. Han er dog i corona-karantæne og er derfor ikke med.

Stemmer Fra Ådalen er klar med en optakt til mandagens kamp mellem OB og FCM. Bragt i samarbejde med OB News.

Kampfakta:

Kamp: OB – FC Midtjylland
Kick-off: Mandag 14. december 19.00
Runde: 12
Dommer: Sandi Putros / VAR-dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Status:

Den sidste kamp i Superligaens 12. runde byder på et opgør mellem OB og FC Midtjylland i Odense.

Efter 11 runder, er der allerede blevet dannet en top og en bund i ligaen, og særligt isoleret ser det ud i bunden, hvor Horsens og Lyngby noterer sig for henholdsvis seks og tre point.

Med godt luft derned til, kan OB i stedet koncentrere sig om at blive en del af den subtop, der også er klubbens overordnede ambition.

Senest vandt fynboerne med 2-1 hjemme mod AaB efter et comeback. I første halvleg havde udeholdet nemlig bragt sig foran via et sjældent mål af Jakob Ahlmann, og længe så det ud til, at aalborgenserne skulle rejse fra Fyn med alle tre point i bagagen. Sveinn Aron Gudjohnsen og Mikkel Hyllegaard ville det dog anderledes, og de sørgede – med et mål fra hver – for en sejr til fynboerne i kampens slutminutter.

En OB-sejr mandag ville dog være en mindre overraskelse, hvis man skal vurdere ud fra formbarometer, seneste indbyrdes kampe og bookmakernes favorisering af FC Midtjylland.

Ikke desto mindre ville tre point være særdeles kærkomne for fynboerne, inden de næste weekend gæster FCK i Danmarks nationalarena, hvor der måske nok er endnu ringere udsigt til point. OB har ikke vundet i Parken siden august 2004, hvor Steffen Højer havde sine velmagtsdage.

Mandagens modstandere fra FC Midtjylland har slået sit navn fast internationalt med en deltagelse i Champions League-gruppespillet i indeværende sæson. Godt nok har mandskabet fra den jyske hede ikke ligefrem skovlet det ene point ind efter det andet, men nu har man fået lov at bide skeer med eliten, som jo, foruden ambitionen om at avle en Ballon d’Or-vinder, er en del af klubbens målsætning.

Selvom programmet har været tætpakket med flyrejser hver anden uge, så har FC Midtjylland ikke forsømt sit forsvar af det danske mesterskab, og klubben er således i skrivende stund placeret som rækkens førerhold.

Det er hovedsageligt i de defensive facetter af spillet, at Hedens Drenge har sine forcer, der personificeres i form af spillere som Erik Sviatchenko og Frank Onyeka, mens Evander og Anders Dreyer spæder til med offensive genialiteter.

Bud på startopstilling:

Christensen – Oliver Lund, Larsen, Tverskov, Johnson – Kløve, Drachmann, Okosun – Hyllegaard, Jebali, Sabbi

Skader og karantæner:

OB mangler en del spillere til mandagens kamp. Således er Alexander Juel-Andersen, Max Fenger, Jørgen Skjelvik, Jens Jakob Thomasen og Aron Thrandarson alle endt på lazarettet. Endelig er Mads Frøkjær i corona-karantæne.

FC Midtjylland er ramt af en skade til Júnior Brumado.

Ingen af holdene har spillere i karantæne.

Seneste indbyrdes kampe: T-T-V-V-T

17. oktober 2020: FCM 3 – 1 OB
25. november 2019: OB 1 – 2 FCM
29. september 2019: FCM 0 – 1 OB
5. maj 2019: OB 3 – 1 FCM
14. april 2019: FCM 2 – 0 OB

Ellers noget?

  • Inden sejren mod FCM i maj 2019, var der gået næsten fire år siden seneste OB-sejr (12 kampe).
  • OB sikrede sig med en 3-0-sejr ude mod Nykøbing FC i midtugen avancement til kvartfinalerne i Sydbank Pokalen. FC Midtjylland skal forsøge, om de kan gentage samme bedrift, når de møder FCK i Parken på torsdag.

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: