Optakt OB – FCM: Flere millioner kan se med torsdag kl. 18.00

Af Emil Plovgaard
9. februar 2021

Kampfakta:

Kamp: OB – FC Midtjylland
Kick-off: Torsdag 11. februar 18.00
Runde: Kvartfinalen, Sydbank Pokalen
Dommer: Sandi Putros

Status:

Torsdag aften har millioner af danskere mulighed for at se med, når OB i Sydbank Pokalens kvartfinale møder FC Midtjylland – en kamp, som spilles i Odense. Kampen vises nemlig på DR1 med kick-off klokken 18.00. Optakten begynder et kvarter før kampstart.

I dette års pokalturnering, er der som følge af coronakrisen – som skruer ned for antallet af dage mellem hver kamp – inkluderet en returkamp i kvartfinalen. Dette faktum giver begge mandskaber mulighed for at spare spillere i den første kamp, inden det skal afgøres i Herning onsdag 10. marts. Særligt OB har nok i sinde at sikre sig et lunt resultat at varme bentøjet på, for MCH Arena er ikke noget rart sted for Striwerne. Mere om det senere.

Den sidste store hurdle?

I forvejen er F.C. København og Brøndby ude af pokalturneringen, så hvis OB kan liste sig forbi FCM som den sidste store hurdle, bør der være gode muligheder for at hente en pokaltriumf i denne sæson. Senest det skete var i 2007, hvor den nuværende sportschef, Michael Hemmingsen, havde rollen som “caretaker” som følge af Bruce Rioch’ fyring tidligere samme år.

Det er dog også værd at nævne, at sidste sæsons bronzevindere fra AGF og pokalvinderne fra SønderjyskE, stadig er repræsenteret i turneringen. Så helt så let bliver det nok næppe.

En temperatur på fire minusgrader, en chillfaktor, der velsagtens viser en endnu lavere temperatur og en knoldet bane i Odense, der mest af alt minder om en stenhård grusbane i det østlige Assens. Det er ikke omstændigheder, der just gør noget gavnligt, hvis et af mandskaberne torsdag aften gør sig forhåbninger om at spille tiki-taka-fodbold. Forhold, der muligvis kan være med til at tilfældiggøre udfaldet af den første kamp og dermed altså øge OB’s sandsynlighed for avancement.

OB fik også en sejr med sig på udebane i den forgangne runde. På kunstgræsset i Farum havde fynboerne søndag tidlig eftermiddag held med at holde buret rent, og da både Jeppe Tverskov og Mikkel Hyllegaard sendte bolden forbi FCN-keeper, Peter Vindahl-Jensen, sikrede Michelsens tropper sig en yderst belejlig 2-0-sejr. En sejr, der kom i hus mod et af de hold, der inden sæsonen blev anset som en kandidat til top-seks. Dermed næsten halvanden dags mere hvile til fynboerne i et tætpakket kampprogram, idet FC Midtjylland først var i aktion mandag aften. Med sejren haler OB ind på blandt andre SønderjyskE, der så sig slået af Vejle.

Et kig på torsdagens modstander

FC Midtjylland ville “vinde” sølvmedaljer, hvis ligaen blev fløjtet i dag. Det ville de ambitiøse midtjyder nok ikke være tilfredse med. Efter en sløj sæsonpremiere mod SønderjyskE, som man på eget græs led et 1-2-nederlag til, lykkedes det i sidste minut at besejre Randers FC 2-1 efter en overtidsscoring fra Awer Mabil. Forinden havde først Luca Pfeiffer og siden Alhaji Kamara ramt netmaskerne (for henholdsvis FC Midtjylland og Randers FC).

Velkommen til en “ny” spiller

Foruden kampen mod Lyngby og FC Nordsjælland, har den forgangne uge blandt andet budt på et gensyn med Bashkim Kadrii, der tirsdag formiddag blev præsenteret som “ny” spiller i OB, efter der de seneste mange uger har været heftige rygter herom. Det ser dog ikke ud til, at den tidligere B93-angriber, kommer i spil til torsdagens kamp mod FC Midtjylland. Dertil er han formmæssigt slet ikke parat. Kadrii kommer fra saudi-arabiske, Al-Fateh, hvor han har spillet det seneste år.

Flere danske medier lagde dog også mærke til noget andet i forbindelse med annonceringen. Således var den officielle fanklub, De Stribede, nemlig ikke blevet orienteret om, at Bashkim Kadrii sæsonen ud låner trøje nummer 12. Netop dét trøjenummer har en stor betydning hos flere fans, fordi det er blevet foræret til klubbens 12. mand.

Endnu ingen afklaring

Det er endnu ikke besluttet, hvor årets pokalfinale afvikles. I sidste sæson blev den afholdt i Esbjerg, hvor SønderjyskE kunne fejre klubbens første triumf med en sejr på 2-0 over AaB. Det skete foran 1750 tilskuere, der allernådigst havde fået lov til at indfinde sig på Blue Water Arena, som lagde græstæppe til arrangementet.

Bud på startopstilling: 4-3-3

Christensen – Lund, Tverskov, Larsen, Juel-Andersen – Opondo, Drachmann, Frøkjær – Kløve, Jebali, Sabbi

Skader og karantæner:

For OB’s vedkommende meldes Ryan Johnson Laursen, Jørgen Skjelvik, Max Fenger og Sayouba Mandé tvivlsomme, mens Bashkim Kadrii er ukampdygtig.

I mandagens kamp var hverken Sory Kaba eller Mikael Anderson i spil for FC Midtjylland. Førstnævnte havde ifølge FC Midtjylland senskader, efter at have pådraget sig covid-19 i forbindelse med en Dubai-rejse omkring nytår. Senere kom det dog frem, at de to var involveret i en batalje til træning – og formentlig derfor ikke var med i Randers. Derudover er både den svenske højreback Joel Andersson og tredjemålmand Mikkel Andersen ude med skader.

Seneste indbyrdes kampe: U-T-T-V-V

14. december 2020: OB 1 – 1 FCM
17. oktober 2020: FCM 3 – 1 OB
25. november 2019: OB 1 – 2 FCM
29. september 2019: FCM 0 – 1 OB
5. maj 2019: OB 3 – 1 FCM

Ellers noget?

  • FC Midtjylland er flere gange blevet den sidste stopklods for OB’s eventyr i pokalturneringen. Det skete blandt andet i 2010, hvor midtjyderne spændte ben for fynboerne i semifinalen. Det samme gjorde sig gældende i 2019 – også i semifinalen.
  • Det er både en fordel og en ulempe for OB, at der er en returkamp involveret. Fynboerne har det nemlig ikke særlig godt på MCH Arena i Superliga-sammenhæng. Her er Striwerne løbet ind i ni nederlag de seneste ti kampe. Til gengæld har OB det forholdsvist godt med at spille mod midtjyderne på hjemmebanen i Odense. Her er det blevet til point i tre ud af de seneste fire opgør mod FCM. Så alt efter, om fynboerne havde trukket hjemme- eller udebane i en kvartfinale uden returkamp, ville udgangspunktet blive forbedret eller forværret.

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: