Optakt OB – AGF: Tæt kamp i vente i typisk provinsklassiker

Af Emil Plovgaard
29. oktober 2021

Kampfakta:

Kamp: OB – AGF

Runde: 14

Kick-off: Mandag 1. november 19.00

Dommer: Mikkel Redder

Status:

Det lykkedes med nød og næppe OB at sikre sig videre avancement til kvartfinalerne i Sydbank Pokalen. Det samme kan ikke siges om mandagens modstander fra Aarhus, som efter forlænget spilletid røg ud til SønderjyskE med cifrene 0-2.

OB-mandskabet havde dog svært ved at finde åbninger i midtugens pokalkamp i Farum, hvor der skulle gå 89 minutter, før Aron Élis Thrandarson udlignede til stillingen 1-1, efter at fynboerne havde været en mand i overtal i lige knap en times tid.

Nu kan man OB så igen rette fokuspunktet mod Superligaen, indtil næste pokalkamp venter i kvartfinalen et tidspunkt i december.

Første opgave efter pokalavancementet venter på mandag, hvor der er lagt op til en provinsklassiker, når AGF byder op til dans i Odense. Her skal OB spille i den nyligt lancerede hjemmebanetrøje, der hylder Øens Hold-samarbejdet.

AGF er så absolut ikke en ønskemodstander for OB, der ikke har vundet en kamp mod mandagens modstander siden marts 2017. Det er immervæk 14 kampe siden, inklusive pokalnederlaget i Aarhus i oktober 2017. Et famlende AGF-mandskab, der endnu ikke har vist sig fra sin stærkeste side i denne sæson, kan blive et let bytte, hvis OB kan få spillet til at fungere på novembers første dag.

Jorden er efterhånden så småt begyndt at smuldre under David Nielsens ellers så solide fundament, og et exit af europæisk fodbold allerede i juli til upåagtede Larne fra Nordirland, har forvandlet den positive ånd omkring den bedste fodboldklub i Smilets By til en noget mere negativ af slagsen. Og denne sæsons resultater i Superligaen, har heller ikke været, hvad man kunne forvente fra en klub med et af de største budgetter i rækken. Således er aarhusianerne aktuelt placeret på en niendeplads i indeværende sæson – langt fra de seneste par sæsoners placeringer, der har budt på kvalifikation til europæisk fodbold.

To underpræsterende mandskaber er derfor klar til dyst, og det skal være spændende at se, om fynboerne kan benytte sig af hjemmebanefordelen. Fanscenen har arrangeret fælles prematch på GASA Bar – for alle OB-fans – og der er dermed lagt i støbeskeen til, at man kan kickstarte sin uge på fremragende vis.

Bud på startopstilling (4-4-2):

Max Fenger – Bashkim Kadrii

Moses Opondo – Troels Kløve – Jens Jakob Thomasen – Emmanuel Sabbi

Jørgen Skjelvik – Jeppe Tverskov – Kasper Larsen – Nico Mickelson

Hans Christian Bernat

Skader og karantæner:

Mikkel Hyllegaard og Issam Jebali er definitivt ude for OB. Ryan Johnson Laursen og Ayo Simon Okosun vurderes tvivlsomme.

Alexander Munksgaard, Mikael Anderson, Sebastian Hausner og Benjamin Hvidt er alle skadede hos AGF.

Ingen af holdene har spillere i karantæne.

Seneste indbyrdes kampe: U-U-T-T-T

29. august 2021: AGF 2 – 2 OB

14. februar 2021: OB 0 – 0 AGF

27. september 2020: AGF 4 – 2 OB

29. juli 2020: AGF 2 – 1 OB

1. juni 2020: AGF 1 – 0 OB

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: