Optakt OB – AGF: Fem tabte i træk til AGF – vender det søndag?

Af Emil Plovgaard
14. februar 2021

Her kan du læse optakten til søndag aftens kamp mellem de to store provinsklubber i Superligaen, OB og AGF. Skrevet i samarbejde med OB News.

Kampfakta:

Kamp: OB – AGF
Kick-off: Søndag 14. februar 20.00
Runde: 16
Dommer: Peter Kjærsgaard

Status:

Søndag sent aften løber to af Danmarks største provinsklubber på banen i Odense til et opgør mellem to klubber stiftet i henholdsvis 1887 og 1880.

Et vigtigt opgør mellem to klubber, der sigtet efter top-seks, men også et vigtigt opgør for selvforståelsen blandt indbyggerne i landets anden- og tredjestørste byer.

OB fik oprejsning senest, da det blev til en 2-0-sejr i Farum via mål fra Mikkel Hyllegaard og Jeppe Tverskov, mens det også blev til en godkendt indsats mod de midtjyske mestre i midtugens pokalnederlag. Her slog Mads Frøkjær sit hoved og måtte udskiftes. Det vurderes derfor som tvivlsomt, om midtbanekreatøren fra Vestegnen er med søndag aften.

Modstanderne fra Aarhus har ikke tabt en kamp i gældende regi siden november og har de seneste år været jævnt godt kørende i både liga- og pokalsammenhæng. David Nielsens tropper er i modsætning til OB tæt på at gå videre til semifinalen i Sydbank Pokalen, idet aarhusianerne, der også har været i aktion i midtugen, slog 2. divisionsklubben B 93 med 3-1 på eget græs.

I Superliga-sammenhæng har det efter vinterpausen dog ikke været helt så kønt for AGF. Banernes beskaffenhed har nok en del at sige, men ikke desto mindre er det blevet til 0-0 ude mod Vejle og en smal hjemmesejr på 1-0 mod Lyngby.

Det skal blive spændende at se, hvordan banen tager sig ud, for det så ikke lovende ud efter torsdagens pokalkamp mod FC Midtjylland. Konstante minustemperaturer har næppe heller gjort noget videre godt for banefaciliteterne.

Bud på startopstillingen:

Christensen – Oliver Lund, Tverskov, Larsen, Johnson Laursen – Opondo, Drachmann, Thrandarson – Lieder, Jebali, Hyllegaard

Skader og karantæner:

Hos OB er Max Fenger, Jørgen Skjelvik og Sayouba Mandé alle skadede. Mads Frøkjær meldes tvivlsom efter sit hovedslag torsdag aften. Emmanuel Sabbi oversidder på grund af karantæne.

I AGF er man ramt af tre langtidsskader til Niclas Backman, Zach Duncan og den tidligere OB’er, Mathias Jørgensen. Søren Tengstedt er ude med en ankelskade, mens Kevin Diks meldes tvivlsom på grund af en mindre skade. Derudover bliver Frederik Tingager og Daniel Arzani hjemme i Aarhus.

Seneste indbyrdes kampe: T-T-T-T-T

27. september 2020: AGF 4 – 2 OB
29. juli 2020: AGF 2 – 1 OB
1. juni 2020: AGF 1 – 0 OB
31. oktober 2019: AGF 1 – 0 OB
20. september 2019: OB 1 – 2 AGF

Ellers noget?

AGF har vundet de fem seneste indbyrdes kampe mod OB. Værd at bemærke er dog, at de fire af disse er spillet i Aarhus.

Især David Nielsen synes at have et tag på Jakob Michelsen. AGF-træneren har nemlig vundet syv kampe, spillet uafgjort og blot tabt en enkelt i de kampe, de to har mødtes på sidelinjen.

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: