Optakt FCM – OB: Vanskelig åbning i Herning

Af Emil Plovgaard
14. juli 2021

Kampfakta:

Kamp: FC Midtjylland – OB

Runde: 1

Dommer: Sandi Putros

Kick-off: Fredag 16. juli 19.00

Status:

En ny sæson skal snart gå sin gang, og for OB og Andreas Alm er ambitionen i den kommende sæson at mænge sig blandt rækkens bedste seks klubber. Der er dermed ikke ændret på det store i selve optakten til den kommende sæson, for Striwerne har haft det lige præcis den placering som mål gennem de seneste fem sæsoner.

OB begynder med en af de sværeste kampe i løbet af hele sæsonen, nemlig i Herning, hvor FC Midtjylland har hjemme. Midtjyderne er ganske komfortable, når fynboerne er modstanderen. Fusionsklubben fra 1999 har således ikke tabt i de seneste seks indbyrdes opgør, mens OB har lukket mål ind i selvsamme række kampe.

Ubesejret er OB gået gennem sommerens testkampe, der strækker sig henover de seneste to uger. Således er Næsby og Fremad Amager blevet nedlagt med henholdsvis 3-1 og 7-0, mens det er blevet til uafgjorte kampe mod Brøndby IF og FC Sankt Pauli i form af 1-1 og 2-2.

Uden at lægge for meget i testkampenes resultater, der som regel betyder spilletid til reserver og prøvespillere, bør der alligevel spores en lille optimisme blandt fynske fodboldfans. Denne kan dog hurtigt blive slået til jorden på MCH Arena i fredagens kamp.

Det er gennem sommerens transfervindue lykkedes midtjyderne at beholde nøglespillere som svenske Jens-Lys Cajuste, der var med Sverige til EM, og den letbenede brasilianer, Evander, der førhen har voldt store problemer for fynboerne, ligesom brasilianske spillere i form af midtbane-elegantieren Charles og forsvarsspilleren Juninho er stødt til.

I OB er der sket planlagte ændringer på trænerposten. Klubben ledte længe efter en afløser i kølvandet på Jakob Michelsens fratrædelse, og han blev præsenteret i form af svenske Andreas Alm, som blev købt fri af sin kontrakt med BK Häcken – der har hjemme bare et Mikkel Mena Qvist-indkast fra metropolbyen Göteborg. Ligeledes er Peter Feher hentet hos AaB, og fremover vil han agere som assistenttræner, hvor han vil danne makkerpar på bænken med Henrik Hansen. Derudover ankommer endnu en svensker til personalestaben, nemlig Björn Wesström, der har erfaring fra de største svenske klubber.

Hvad der har været af tilgange i personalestaben, har til gengæld manglet på spillerfronten, hvor der i OB kun har været én afgang, idet altid ærgerrige Oliver Lund ved kontraktudløb valgte at trække en AGF-trøje over hovedet, men ingen tilgange.

Gennem halvandet år har danskerne – ligesom resten af verden – været underlagt rigide krav og restriktioner i håbet om at inddæmme en pandemi, og for første gang siden krigstiden lukkede danske stadioner ikke længere tilskuere ind på lægterne.

Til den kommende Superliga-sæson bliver en stor del af disse fjernet. Kravet om brug af mundbind ophører, sektioneringskravet ophører ligeså, og pr. 1. august får de mest inkarnerede fans igen mulighed for at følge hjerteklubberne i diverse udebaneafsnit.

Det betyder for OB’s vedkommende, at der må være tilskuere på gæsteafsnittet på Nature Energy Park – D1 – til hjemmekampen mod F.C. København søndag 1. august, mens klubbens egne fans er velkomne på Right to Dream Park i Farum runden efter – mandag 9. august.

Bud på startopstillingen:

Oliver Christensen – Ryan Johnson Laursen, Kasper Larsen, Alexander Juel Andersen, Jørgen Skjelvik – Jens Jakob Thomasen, Bashkim Kadrii, Aron Thrandarson – Emmanuel Sabbi, Mart Lieder, Mads Frøkjær

Skader og karantæner:

Hos OB er Mikkel Hyllegaard og Jeppe Tverskov ude. Dertil sås der også tvivl om Issam Jebalis kampdygtighed.

Frank Onyeka og Jens-Lys Cajuste er begge på ferie. Svenskeren efter en længere EM-kampagne med Sveriges landshold. Awer Mabil og Sory Kaba er ifølge forlydender tvivlsomme. Desuden er malayen Dion Cools ude med karantæne.

De seneste fem indbyrdes kampe: U-T-T-V-V

14. december 2020: OB 1 – 1 FC Midtjylland

17. oktober 2020: FC Midtjylland 3 – 1 OB

25. november 2019: OB 1 – 2 FC Midtjylland

29. september 2019: FC Midtjylland 0 – 1 OB

5. maj 2019: FC Midtjylland 3 – 1 OB

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: