Optakt FCK-OB: Kan OB bryde forbandelsen i Parken?

Af Emil Plovgaard
19. december 2020

Kampfakta:

Kamp: F. C. København – OB
Kick-off: Søndag 20. december 18.00
Runde: 13
Dommer: Jens Maae / VAR-dommer: Jonas Hansen

Status:

På trods af en noget broget midte indtil videre i denne efterårssæson, er OB så småt kommet fra den ubehagelige stime, der satte sig efter sæsonpremieren mod FCK, der blev vundet med 3-2.

Siden da måtte OB forlade banen uden en sejr i fire Superliga-kampe i træk, inden bundholdene Horsens og Lyngby blev slået mere eller mindre sikkert med sejre på henholdsvis 1-0 og 3-0.

Derefter fulgte tre kampe mod Brøndby, SønderjyskE og Randers FC, hvor kun hjemmekampen mod Haderslev-mandskabet gav udbytte i form af et point.

December måned har budt på sejre mod AaB i Superligaen og mod Nykøbing FC i Sydbank Pokalen, mens det senest også blev til et godkendt 1-1-resultat hjemme mod de forsvarende mestre fra FC Midtjylland.

Nu venter så et opgør mod FCK i årets sidste kamp, inden OB i Superliga-sammenhæng først skal i aktion igen i begyndelsen af februar hjemme mod Lyngby. Ekstra Bladet erfarer, at det bliver Jakob Michelsens sidste kamp som OB-træner i denne omgang.

OB slutter året af med et visit til Danmarks nationalarena, hvor Striwerne i Superliga-sammenhæng ikke har vundet siden august 2003, hvor Fernando Derveld, Mwape Miti og Steffen Højer gange to sendte sejren til Odense. Pokaltriumfen i 2007 står formentlig stadig i de flestes hukommelser som noget af det største i nyere tid.

For et år siden spillede OB også i Parken i julemåneden. Til den lejlighed havde nogle fans genskabt et banner, der også fulgte spillerne til pokalfinalen i 2007. Dengang så udebaneafsnittet sådan ud:

Sådan kommer det desværre ikke ud til at se ud denne søndag, må vi nok erkende. En global viruspandemi har nemlig sat en stopper for udebanefansenes komme.

Et kig på FCK

Tumultarisk. Det er, hvad denne sæson har været for F.C. København.

Et svingende 2020 – der både ramte fodboldklubben og moderselskabet, Parken Sport & Entertainment hårdt – lakker mod enden, og det blev samtidig Ståle Solbakkens foreløbige endeligt i klubben. Oplevelseslivet har navnligt været hårdt ramt som følge af coronavirussets nedlukninger i det danske land, og når det så heller ikke kører på fodboldbanen, hvor kroatiske Rijeka ikke burde være en stopklods, hvad angår europæisk gruppespil, så kan konsekvenserne for alvor mærkes.

Nedturen i denne sæson begyndte mod netop OB, som snuppede en 3-2-sejr hjemme i Odense, efter at have været foran med 3-0. Om det var fynboerne, der var ekstraordinært behagelige at se på, eller om det var hovedstadens tropper, der slet ikke levede op til fordums niveau, skal vi lade være op til den enkelte at vurdere.

Begge klubber har lidt et knæk efter sæsonpremieren 15. juli, men er samtidig på vej i en bedre resultatmæssig forfatning. I Odense svirrer rygterne om, at Jakob Michelsen får pakket en fyreseddel ind som gave under juletræet i år. Således kunne Ekstra Bladet tidligere på ugen erfare, at træneren – uanset resultatet – får sparket efter dette års sidste kamp. Hvem hans afløser bliver, er af gode grunde ikke bekræftet, men ligeledes her er rygtemøllen i fulde omdrejninger. Brøndbys Niels Frederiksen, Viborgs Jacob Neestrup og sågar også Brentfords assistenttræner, Brian Riemer, nævnes alle som potentielle kandidater.

Ikke desto mindre fortsatte FCK’s nedtur altså, og nu er det i stedet den tidligere OB’er Jess Thorup, som har ansvaret for resultaterne på banen. Indtil videre har der været mærkbare forbedringer at spore, men klubbens tilhængere er vist ikke udpræget begejstret for den nye spillestil.

Selvom FCK ikke har levet op til sit vanlige høje niveau, virker det, som om, at københavnerne har genoplivet sig selv – og de vil sandsynligvis gøre alt, hvad der står i deres magt for at slutte det på mange måder rædsomme år af med en hjemmesejr foran et nærmest mennesketomt Telia Parken, der ellers kan huse 38.000 mennesker på samme tid.

I midtugen røg Løverne dog ud af Sydbank Pokalen til FC Midtjylland efter 120 minutters spilletid og en straffesparkskonkurrence. Nicolaj Thomsen blev skurken, da han brændte det sidste skud for FCK.

Det bliver desuden et gensyn med den kreative charmør Rasmus Falk, der for en uges tid siden, kunne fortælle, at han er FCK-spiller frem til sommeren 2024. Så det er velsagtens heromkring, at fynboer kan begynde at drømme om en hjemkomst til både ham og Christian Eriksen.

Bud på startopstilling:

Oliver Christensen – Oliver Lund, Marco Lund, Kasper Larsen, Ryan Johnson – Kløve, Drachmann, Okosun – Opondo, Jebali, Sabbi

Seneste indbyrdes kampe: V-T-T-T-T

13. september 2020: OB 3 – 2 FCK
16. december 2019: FCK 2 – 1 OB
14. juli 2019: OB 2 – 3 FCK
28. april 2019: FCK 4 – 0 OB
7. april 2019: OB 0 – 1 FCK

Skader og karantæner:

Begge hold er hårdt ramte på skadesfront. Værst ser det dog ud hos OB, der må undvære seks spillere. Ingen har spillere i kort-karantæne.

FCK: Pierre Bengtsson, Andreas Bjelland og Viktor Fischer er alle i isolation med coronasmitte, mens også flere af hovedstadsklubbens unge spillere døjer med senfølger efter infektionen. Jonas Wind deltog eksempelvis ikke i midtugens pokalopgør mod FC Midtjylland af denne årsag.

OB: Alexander Juel-Andersen, Max Fenger, Jørgen Skjelvik, Jens Jakob Thomasen og Aron Thrandarson er alle ude med skader, mens Mads Frøkjær-Jensen fredag vendte tilbage fra sin corona-isolation. Det er dog nok tvivlsomt, om han er i stand til at starte inde søndag.

Ellers noget?

  • OB har det notorisk svært i Parken. Det afspejler sig i statistikken, der viser, at Striwerne ikke har vundet i Danmarks nationalarena siden august 2003, hvor det blev til en 4-2-sejr. Det er 23 udekampe siden.
  • Jens Maae, der er søndagens dommer, har dømt OB to kampe i denne sæson. To gange er det blevet til fynsk sejr (1-0 mod Horsens, 1/11 og 2-1 mod AaB 4/12)

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: