Optakt FCN – OB: To formsvage mandskaber mødes i Farum

Af Emil Plovgaard
5. februar 2021

Kampfakta:

Kamp: FC Nordsjælland – OB

Kick-off: Søndag 7. februar 14.00

Runde: 15

Dommer: Jens Grabski Maae / VAR-dommer: Anders Poulsen

Status:

Right to Dream Park i Farum danner denne søndag eftermiddag ramme om et, på papiret, jævnbyrdigt opgør mellem to klubber, der ligger nogenlunde ens placeret i tabellen.

Hverken OB eller søndagens modstandere fra FC Nordsjælland fik den bedst tænkelige begyndelse på dette forår, og begge klubber formåede hverken at score mål eller imponere.

Forårspremieren blev ikke som håbet for OB, der hjemme tabte med 0-1 til en af de seriøse nedrykningskandidater, Lyngby Boldklub, som kunne notere sig for sin første sejr i Superligaen denne sæson.

Banen i Odense bar tydeligt præg af et større sneudbrud på Fyn, særligt centreret i og omkring den fynske hovedstad. Den var i det hele taget ikke optimal til velspillet, poleret fodbold. De elendige vejrforhold krævede i øvrigt, at klubbens kommercielle direktør, Jack Jørgensen, måtte frem med sneskovlen. Kampen blev dog ikke sat i gang til den planlagte tid. Lyngby-bussen ankom til stadion senere end forventet, og derfor blev kampen udskudt med 10 minutter.

Nu venter så en kamp på et noget andet underlag, der så ganske indbydende ud torsdag aften, hvor FC Nordsjælland hjemme måtte se sig besejret af rækkens aktuelle førsteplads, Brøndby IF, der via et mål fra Simon Hedlund i første halvleg indkasserede et nederlag på 0-1.

Både OB og FC Nordsjælland har haft svært ved at sætte et ordentligt flow i gang i indeværende sæson. Det er nok også derfor, at søndagens to kamphaner ligger side om side i tabellen, som nummer 8 og 9. Farum-klubben har sågar tabt de seneste fire kampe i træk. Med til historien skal dog, at de tre af disse blev spillet før årsskiftet.

Janus Drachmann har kaldt kampene mod Lyngby og FC Nordsjælland for finaler, og OB er kommet skidt ud til pause. Der er derfor brug for en gevaldig opsang før næste slag skal stå, i hvad der unægteligt bliver en nøglekamp for fynboerne dette forår.

I Farum er OB blandt andre uden offensivprofilen, Emmanuel Sabbi, der så rødt, da han gled ned i en Lyngby-spiller. Kort forinden havde han modtaget sit første gule kort, og derfor var dette en passende anledning til at tildele ham kort nummer to.

Sabbis fravær kan give plads til unge Mikkel Hyllegaard, der med sine spontane accelerationer kan true det aldrende midterforsvar hos hjemmeholdet, der består af Johan Djourou og Kian Hansen på henholdsvis 34 og 31 år. I det hele taget trækker nordsjællændernes forsvar gennemsnitsalderen – og erfaringen – betydeligt op, selvom de to backs, Ulrik Yttergård Jenssen og Mads Døhr Thycosen, er født i 1996 og 1997.

OB skal også passe på Kamaldeen Sulemana, der velsagtens er endnu hurtigere end Hyllegaard, og som af flere medier blev sendt til Leverkusen i det forgangne transfervindue for en klækkelig sum på 90 millioner kroner. Flemming Pedersen – klubbens cheftræner – anser Sulemana for at have Neymar-potentiale, hvis ikke mere. Skiftet i januar blev dog ikke til noget. Den lynhurtige ghaneser skal bruge dette forår som en slags udstillingsvindue, før det for alvor går løs til sommerens transfervindue.

Bud på startopstilling: 4-3-3

Oliver Christensen – Oliver Lund, Tverskov, Larsen, Juel-Andersen – Kløve, Drachmann, Okosun – Opondo, Jebali, Hyllegaard

Seneste indbyrdes kampe: U-V-T-U-U

20. september 2020: OB 1-1 FCN
27. oktober 2019: OB 3-1 FCN
16. august 2019: FCN 2-0 OB
19. maj 2019: FCN 2-2 OB
19. april 2019: OB 2-2 FCN

Skader og karantæner: 

Hjemmeholdet må undvære lynhurtige Jonathan Amon og Mohammed Diomandé, der sidder ude med skader.

– Ryan Johnson Laursen, Jørgen Skjelvik, Max Fenger og Sayouba Mande er stadig ude med skader som i sidste mod Lyngby og Emmanuel Sabbi er ude med karantæne, siger Michelsen til fyens.dk.

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: