Optakt: FC Midtjylland – OB

Af Martin Davidsen
28. september 2019

OB jagter sin første sejr i Herning siden 2014, mens hjemmeholdet går målrettet efter sin 10. sejr i træk på eget græstæppe. Stemmer fra Ådalen giver dig et overblik over kampen.

Af Emil Plovgaard, OB News

Kampfakta:
Spillerunde: 11
Kamp: FCM – OB
Kampstart: Søndag den 29. september klokken 16.00
Dommer: Jens Maae

I den seneste Superliga-runde, var der – set med fynske briller – ikke meget at glæde sig over. Det blev som bekendt gæsterne fra Aarhus, der kunne rejse hjem med alle tre point. Mustafa Amini og Mustapha Bundu gjorde det onde ved OB.

Fire dage senere var der noget nemmere modstand til OB, der i Sydbank Pokalens tredje runde via lodtrækning fik tildelt Danmarksserie-holdet Otterup en snes minutter fra hjemmebanen på Højstrupvej.

Men lettere skuffende blev det kun til en 2-0-sejr til øens bedste hold foran 2.050 tilskuere på Nordfyns Bank Arena i Otterup. En del stamspillere blev dog sparet, herunder Issam Jebali og Troels Kløve.

Nu venter FC Midtjylland på udebane i Herning så. En notorisk svær udebane for mange hold, og sådan forholder det sig også for OB. Ikke siden april 2014 er det lykkedes fynboerne at vinde på den jyske hede. Her scorede Rasmus Falk og Martin Spelmann målene i en 2-0-sejr.

Og hvis opgaven ikke i forvejen var svær nok, så vurderes fem profiler tvivlsomme til søndagens nøglekamp. Jebali, Barrett, Johnson Laursen, Opondo og Kløve starter dermed højst sandsynligt ikke, når Jens Maae løfter fløjten til sin mund og fløjter opgøret i gang søndag klokken 16.00.

FC Midtjylland er inden kampen ubesejrede i Superligaen efter 10 runder. Ulvene fra Heden har hentet 26 point – senest spillede man 0-0 i Parken.

Bud på OB’s startopstilling:

Christensen – Leeuwin, Tverskov, Lund – Juel Andersen, Opondo, Drachmann, Thomasen, Lund – Kadrii, Svendsen

Skader og karantæner:

Hos OB er disse fem spillere tvivlsomme: Moses Opondo Issam Jebali, Jacob Barrett Laursen, Ryan Johnson Laursen og Troels Kløve. Der er ingen karantæner hos fynboerne.

Værterne fra Midtjylland må ligeledes melde tvivl om fire spillere. Det drejer sig om Zsolt Korcsmar, Alexander Scholz, Kristian Riis og Victor Torp. Førstnævnte har dog trænet med siden onsdag. Awer Mabil sidder ude med karantæne, efter han to gule kort i weekendens kamp i Parken.

Seneste indbyrdes kampe: V-T-T-U-T
5. maj 2019: OB 3 – 1 FCM
14. april 2019: FCM 2 – 0 OB
7. december 2018: FCM 3 – 0 OB
19. august 2018: OB 1 -1 FCM
4. december 2017: FCM 3 – 1 OB

Ellers noget?
Senest der var over 10.000 tilskuere til en kamp mellem FCM og OB var den 16. september 2007. Kampen blev spillet på MCH Arena i Herning, og værterne vandt med 2-1. OB var bagud med 2-0 i pausen, men Anders Møller Christensen reducerede til slutstillingen i det 90. minut.

Lyt til seneste udgave af Stemmer Fra Ådalens podcast her:

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: