Optakt Brøndby – OB: Kampen, der kan splitte rækken i to

Af Emil Plovgaard
6. november 2021

Kampfakta:

Kamp: Brøndby IF – OB

Kick-off: Søndag 7. november 18.00

Runde: 15

Dommer: Jakob Kehlet

Status:

De forsvarende danske mestre er værter, når OB søndag aften besøger Brøndby Stadion i en kamp, der for alvor kan få betydning for, hvilke hold, der når med i top-6-feltet, mens det endnu kan lade sig gøre.

Det er samtidig den sidste kamp inden denne novembers landsholdspause, så der er ingen undskyldninger for at spare på krudtet, for restituere kan man sagtens nå at gøre bagefter.

Vestegnsklubben har indtil videre spillet under par, men en række sejre på det seneste har gjort, at klubben har øget forspringet ned til klubberne under den smertelige top-6-grænse.

Det er blandt andet gået ud over klubber som OB, der til trods for den såkaldte “Alm-time”, ikke er blevet forsynet med tre point i evigheder. 

6-0-sejren mod Vejle for en måneds tid føltes efterhånden som længe siden, når de øvrige konkurrenter lægger fra for hver kamp, der spilles. I mellemtiden er det blevet til to gange uafgjort mod henholdsvis Silkeborg og AGF, mens man hjemme løb ind i et nederlag mod Randers FC.

I øjeblikket adskiller fem point de to mandskaber i rækken, som efter kampen kan blive til otte, status quo eller to. Dermed kan kampen vise sig altafgørende for OB’s ambition om en placering i top-6.

I den seneste kamp mod AGF blev Issam Jebali skiftet ind mod slutningen af kampen, og derfor nærmer der sig et comeback for den tunesiske angriber, der ikke har været aktion for OB siden udekampen mod AGF 29. august.

Andreas Alm havde bænket Bashkim Kadrii og Troels Kløve til den seneste kamp i ligaen mod AGF efter længere tids underpræsteren. Om de er en del af kuldet, der løber ind til Van Halens Jump på søndag, må tiden vise.

Hos søndagens modstander er der også en angriber, der er på vej tilbage på banen, nemlig Mikael Uhre, der fik lov til at spille mod Rangers, om end han var “semiskadet”.

Bud på startopstilling:

Hans Christian Bernat – Jørgen Skjelvik, Kasper Larsen, Jeppe Tverskov, Nico Mickelson – Troels Kløve, Jens Jakob Thomasen, Aron Elis Thrandarson – Mads Frøkjær-Jensen, Emmanuel Sabbi, Max Fenger 

Skader og karantæner:

OB’s Mikkel Hyllegaard er definitivt ude af opgøret på grund af en langvarig knæskade.

Brøndbys norske forsvarskrumptap Sigurd Rosted er i karantæne. Desuden er svenske Rasmus Wikström ude med en skade.

De seneste indbyrdes kampe: U-T-T-T-T

21. august 2021: OB 2 – 2 Brøndby IF

14. marts 2021: OB 0 – 3 Brøndby IF

8. november 2020: Brøndby IF 3 – 1 OB

16. februar 2020: OB 0 – 2 Brøndby IF

28. juli 2019: Brøndby IF 3 – 2 OB

 

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: