Optakt: AGF – OB

Af Martin Davidsen
28. juli 2020

I samarbejde med OB News bringer Stemmer Fra Ådalen her en optakt til onsdagens Europa League Playoff-finale mellem OB og AGF.

Af Emil Plovgaard, OB News

Kampfakta:
Europa League Playoff-finale
Kamp: AGF – OB
Kick-off: Onsdag 29. juli 19.00
Dommer: ?

Status:
Søndag kvalificerede OB sig til Europa League playoff-finalen med en samlet 4-2-sejr over AC Horsens. Derudover blev tredjepladsen i ligaen også fundet, og det betyder, at AGF bliver den anden duellant i onsdagens finale. Vinderen af dette opgør kvalificerer sig til 1. kvalifikationsrunde i Europa League, og skal derfor repræsentere Danmark i Europa sammen med FC Midtjylland, FC København og SønderjyskE. Der trækkes lod 10. august på UEFA’s hovedkvarter i schweiziske Nyon.

Der er altså rig mulighed for at støde ind i eksotiske klubber som Suduva Marijampole fra Litauen, Sfantul Gheorghe fra Moldova, eller hvad med en udebanetur til mægtige Union Titus Pétange fra Luxembourg? Omvendt kan vinderen potentielt også se frem til at møde mere etablerede klubber i europæisk regi, såsom Rosenborg, APOEL og Partizan Beograd, hvis oprindelseslande vist ikke kræver nærmere uddybning.

For selvom OB ikke indfriede målsætningen om en placering i top 6, må sæsonen regnes som yderst godkendt, hvis det alligevel kan ende med en Europa-kvalifikation takket være den noget alternative struktur.

Det er især de unge drenge, der har været med til at definere OB’s forår, og de mange personer på lazarettet har været et frirum til at give dem smagsprøver på en tilværelse i Superligaen. Og på trods af, at kampene måske har været mod Danmarks næstbedste klubber, er det værd at notere sig, hvilken omstillingsparathed, de fleste af dem alligevel har været i stand til at håndtere til UG med kryds og slange.

Nye faciliteter, U19-guld og én kamp fra Europa. 2020 kan blive et år, som OB-fansene i lang tid vil komme til at huske tilbage på med glæde. Den skandaløse 0-6-kamp i Silkeborg viste sig at være et vendepunkt, som kom på et særdeles vigtigt tidspunkt.

I Aarhus er sæsonen forløbet over al forventning, og for første gang i 23 år blev indsatsen belønnet med en tredjeplads og dertilhørende bronzemedaljer. En sæson, der også er blevet fejret på euforisk vis i landets andenstørste by, hvor spillerne efter en 4-2-sejr i Parken blev budt velkommen til Tirstrup Lufthavn med et inferno af romerlys og røgbombe, ligesom der også blev festet godt igennem i Smilets By søndag aften efter medaljeoverrækkelsen.

Nu skal onsdagens hjemmehold tilfredsstille det altid krævende publikum og gøre sæsonen fuldendt med en kvalifikationsplads til Europa Leagues første kvalifikationsrunde.

Helt jævnbyrdigt så det ud hos tipsbladet.dk, der havde bedt sine læsere om at stemme på, hvem af de to klubber, der går videre. 51-49 i AGF’s favør var fordelingen, da denne optakt blev skrevet.

Kan OB overraske og chokere AGF?

Bud på startopstilling:

Oliver Christensen – Kasper Larsen, Jeppe Tverskov, Marco Lund – Jørgen Skjelvik, Mads Frøkjær, Troels Kløve, Aron Élis Thrandarson, Oliver Lund – Mikkel Hyllegaard, Issam Jebali

De seneste indbyrdes Superliga-kampe: T-T-V-U-T

1.juni 2020: AGF 1 – 0 OB
20. september 2019: OB 1 – 2 AGF
11. marts 2019: AGF 1 – 2 OB
6. oktober 2018: AGF 2 – 2 OB
5. maj 2018: OB 2 – 3 AGF

Skader og karantæner:

AGF må undvære Zachary Duncan og Mustafa Amini, mens også coronasmittede Mustapha Bundu forventes at være ude.

Hos OB er Janus Drachmann med garanti ude, mens der er usikkerhed omkring Mart Lieder, Ryan Johnson Laursen og Alexander Juel Andersen. Jens Jakob Thomasen tror på, han kan nå at blive klar jf. Fyens’ artikel mandag. Derudover sås der også tvivl om Max Fenger.

Ellers noget?

  • Det er faktisk anden sæson i træk, at OB har mulighed for at kvalificere sig til europæisk fodbold på sæsonens sidste spilledag.
  • Sidste gang – udover i søndags – der i Aarhus blev uddelt medaljer, var den 16. maj 2010, hvor OB kunne rejse hjem med et sæt sølvmedaljer.
  • OB har ikke vundet 11 af klubbens 12 seneste udekampe.
  • AGF har ikke tabt 9 af klubbens 11 seneste hjemmekampe, og de har scoret i 15 ud af de seneste 17.

Lyt til seneste udgave af Stemmer Fra Ådalen

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: