Optakt AGF – OB: Intenst provinsopgør i vente

Af Emil Plovgaard
28. august 2021

Kampfakta:

Kamp: AGF – OB

Kick-off: Søndag 29. august 18.00

Runde: 7

Dommer: Morten Krogh

Status:

Søndag aften er der provinsklassiker, når to af landets ældste fodboldklubber mødes. AGF fra 1880 – OB fra 1887. 

Det er førstnævnte, der har haft mest succes gennem de senere år med både en tredje- og fjerdeplads inden for kort rækkevidde. 

Der har dog også været svipsere indimellem. Blandt andet med et samlet nederlag til slovenske Mura i Europa League-kvalifikationen sidste år, mens man i denne sæson noget overraskende røg ud til upåagtede Larne fra Nordirland. 

Denne sæson har ikke været en dans på roser for aarhusianerne, idet den i ligasammenhæng endnu ikke har budt på en sejr, og David Nielsens utallige formationsskifter har mest af alt virket som et febrilsk forsøg på fornyelse. 

Med i ligningen skal dog også, at Patrick Mortensen, der normalvist plejer at være garant for mål, har siddet ude i store dele her i begyndelsen.

I modsætning til på Fredensvang, så har man smagt sejrens sødme i Ådalen, takket være en udesejr i Herning i første runde. Fem runder senere, er smagen for længst visket bort i erindringen hos odenseanerne, der ikke har vundet siden da.

Tilmed har fynboerne netop solgt Oliver Christensen til Hertha Berlin for et anseeligt millionbeløb, og det fordrer velsagtens forstærkninger i bagkæden, hvor der dog skulle være stor tro på endnu en af klubbens egne guldfugle, nemlig Hans Christian Bernat.

Han skal med al sandsynlighed vogte buret for fynboerne, der skal forsøge at overvinde AGF. Noget, søndagens gæster ikke er lykkedes med i seks indbyrdes kampe.

Backpositionen er fortsat uændret hos OB, og det lader til, at et forestående salg af Ryan Johnson Laursen til Inter Miami FC er kollapset. Det betyder samtidig, at det er uvist, hvorvidt Strømsgodsets 22-årige højre back, Nicolas Mickelson, skifter til Fyns hovedstad.

Endvidere var der tidligere på sommeren rygter om, at Moses Opondo skiftede tilbage til sin tidligere klub, Vendsyssel FF, men også den snak er nu forstummet, efter at Hjørring-klubben fredag offentliggjorde, at den hentede Rune Frantsen i AC Horsens med øjeblikkelig virkning.

Efter kampen er der dømt landsholdspause i superligamæssig forstand, for OB har en hjemmekamp mod FC Roskilde i pokalen, der spilles onsdag 1. september.

Til kampen i Aarhus varsler Danmarks Meteorologiske Institut – DMI – fint fodboldvejr med 18 grader og solskin.

Bud på startopstilling:

Hans Christian Bernat – Jørgen Skjelvik, Kasper Larsen, Jeppe Tverskov, Robin Østrøm – Jens Jakob Thomasen, Aron Elis Thrandarson, Troels Kløve – Issam Jebali, Emmanuel Sabbi, Bashkim Kadrii

Skader og karantæner:

Hos hjemmeholdet er Benjamin Hvidt ude med en knæskade, mens Nicklas Backman vurderes tvivlsom til opgøret.

Ingen af klubber har spillere i karantæne, men hvis Nicolai Poulsen pådrager sig tre strafpoint (mild forseelse), må AGF undvære ham i klubbens næste kamp mod Vejle, der spilles efter landsholdspausen.

Gæsterne mangler ligeledes en spiller, som er knæskadet, nemlig Mikkel Hyllegaard. Ifølge Sport Fyn er Ryan Johnson Laursen heller ikke aktuel i øjeblikket – han render rundt med en muskelskade.

De seneste indbyrdes kampe: U-T-T-T-T

14. februar 2021: OB 0 – 0 AGF

27. september 2020: AGF 4 – 2 OB

29. juli 2020: AGF 2 – 1 OB

1. juni 2020: AGF 1 – 0 OB

20. september 2019: OB 1 – 2 AGF

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: