Optakt AC Horsens – OB: Kan OB bygge videre på sejren i Aalborg?

Af Emil Plovgaard
3. april 2021

Kampfakta:
Kamp: AC Horsens – OB
Kick-off: Søndag 4. april 16.00
Runde: 23 (1 i nedrykningsslutspillet)
Dommer: Aydin Uslu

Status:
Påskedag – altså denne søndag – er AC Horsens værter for et interessant opgør mod OB i den første runde i nedrykningsslutspillet, hvor OB, foruden østjyderne også er blevet parret med AaB og SønderjyskE.

Det er første kamp efter en landsholdspause, hvor Oliver Christensen og Sveinn Aron Gudjohnsen har været i aktion for henholdsvis Danmark og Island.

‘OC’ reddede blandt andet Gudjohnsens straffespark i forbindelse med Danmarks U21-landsholds møde med Islands ditto.

AC Horsens har blot skullet undvære en spiller i landskampspausen. Færøske Hallur Hansson har optrådt tre gange for den selvstændige nation, der er en del af Rigsfællesskabet i kampene mod Moldova, Skotland og Østrig.

Fynboerne sluttede grundspillet af med en 2-0-sejr mod AaB i Aalborg. Dermed holdt Oliver Christensen og resten af mandskabet buret rent for første gang i fem kampe. Det skete nemlig sidst, da OB mødte Horsens – 21. februar.

På trods af, at det umiddelbart kan tolkes, som om, at det har været defensiven, der har været hovedproblematikken i denne sæson, så er det navnlig offensiven, hvor OB har haft sine største kvaler. Således er fynboerne gået fra banen uden at score hele seks gange i denne forårssæson.

Kampen i Aalborg var i øvrigt Michael Hemmingsens første kamp på OB’s sidelinje siden 2007.

Inden da var Jakob Michelsen røget ud som en følgevirkning af, at ambitionerne om en placering i top-6 ikke var blevet indfriet.

AC Horsens har også været gennem en trænerfyring i denne sæson, da Jonas Dal blev udskiftet med Jens Berthel Askou i december.

Sidstnævnte har dog ikke formået at rette op på tingene, hvorfor Den Gule Fare er efterladt på en isoleret sidsteplads med en enkelt sejr i foråret.

Horsens Folkeblad sår tvivl om tilgængeligheden af Jannik Pohl og Malte Kiilerich. Sidstnævnte har fået problemer med sin lyske, mens den tidligere AaB-angriber har været på skånekost gennem de seneste træningspas. Langtidsskadede Magnus Jensen er endnu et stykke vej fra grønsværen i sin rehabiliteringsfase.

15 mål i 22 kampe og blot to sejre og med hele 12 point op til redning. Der skal gå rigtig meget i østjydernes retning, såfremt de skal overleve endnu en sæson i landets bedste række, hvor klubben har spillet siden oprykningen hertil i 2016.

De håber på et påskeæg søndag eftermiddag på CASA Arena.

Bud på startopstillingen (4-5-1):

Christensen – Johnson Laursen, K. Larsen, Tverskov, Skjelvik – Sabbi, Thomasen, Thrandarsson, Kløve, Frøkjær – Jebali

Skader og karantæner:
OB er uden Max Fenger og Sayouba Mandé, der har været skadede gennem længere tid.

Ifølge Horsens Folkeblad meldes Jannik Pohl og Malte Kiilerich tvivlsomme til søndagens kamp. Magnus Jensen skulle være langtidsskadet.

Seneste indbyrdes kampe: U-V-U-V-T

21. februar 2021: AC Horsens 0 – 0 OB
1. november 2020: OB 1 – 0 AC Horsens
26. juli 2020: AC Horsens 1 – 1 OB
23. juli 2020: OB 3 -1 AC Horsens
1. december 2019: AC Horsens 2 – 1 OB

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: