Interview: Max Fenger om opstart, startpladser og kontraktudløb

Af Frederik Hestbjerg
13. august 2021

4 Kampe, 4 point og 4 gange spilletid til Max Fenger. Stemmer Fra Ådalen var tilstede til fredagstræningen og tog en kort snak med Max Fenger om opstarten, at gå fra startpladser til indhopper og kontraktudløb.

 

Max Fenger, din egen opfattelse af sæsonstarten, her efter 4 kampe

“Det har været lidt op og ned, vi starter godt og jeg har 2 startpladser. Personligt synes jeg vi i de 2 1. halvlege var presset ned og på den måde kom jeg ikke til helt store selv. De sidste 2 kampe har jeg siddet ude og føler at jeg er kommet ind med nogle fine indhop. Det er en fin start, men det er så blevet til 2 nederlag nu”.

 

Du bliver rost for dit indhop i mandags, hvad giver det dig selv at komme ind og lave sådan et indhop, når du er startet ude tidligere.

“Det giver selvfølgelig noget, det er aldrig rart at spille hele pre-season og sidde med en god fornemmelse og så starte med 2 fine resultater, men så ryge på bænken. Derfor er det rart at kunne komme ind fra bænken og levere et godt aftryk”

 

I er mange offensive spillere og du bliver selv brugt på en kant, som du normalvis ikke spiller. Hvordan ser du på den konkurrence?

“Der er en del offensive spillere, så det er en kabale der skal gå op og der vil altid være nogen der bliver skuffet hver gang. At jeg bliver brugt på kanten, fungerer egentlig godt nok og det fungerede også rigtig godt i hele pre-season. Vi blev dog meget trykket mod FCM og Randers, så der fungerede det ikke så godt. På lang sigt, ser jeg mig dog som angriber, men lige for tiden er en kant okay.”

 

Hvordan ser du dit udviklingsforløb, du startede som angriber og har sidenhen haft nogle skadesforløb og nu spiller du kant. Hvordans er du på dette med udviklingsbriller?

“Man kan jo sige at da jeg kom frem fik jeg et mindre gennembrud. Sidste sæson blev ødelagt af skader og da jeg endelig kom tilbage, var der kaos i klubben så det var lidt kaotisk. Jeg tror godt jeg kan udvikle mig på kanten og tage nogle facetter med, men det er klart at på langt sigt er jeg angriber”

 

Det her med spilletid, tålmodigheden fra træneren og få 10 startpladser i træk, hvor meget betyder det?

“Det er rart at føle at man har den tillid, jeg føler der er stor konkurrence om pladserne. At man vælger at starte med Frøkjær, jeg vil helst gerne spille sammen med ham fremfor at konkurrere om pladserne med ham, men sådan er det jo engang i mellem”

 

Hvad er ellers dit generelle indtryk af alt det nye der er kommet, cheftræner, assistent osv?

“Jeg synes det er positivt, meget positivt, der er kommet et klart koncept ind, hvor det førhen var tilpasset efter modstanderen. Det var svært som spillere at finde rundt i. Den ene uge skulle du spille mod AGF, så skulle man tilpasse sig til at de lavede mange indlæg. Ugen efter skulle du spille mod Lyngby og så på en ny måde. Der er kommet en rød tråd igennem det hele, man træner det samme og det er noget jeg har lagt mærke til. Det giver også en del ro”

 

Og vel også bedre muligheder for at udvikle sig som ung spillere?

“Ja, det er klart. Hvis man er klar, hvilke løb man skal tage så giver det også mere frihed til at fokusere på fodbolden. I stedet for at man hele tiden skal løbe og tænke over at man gør det taktisk rigtige. Der er kommet et klart koncept og det er virkelig rart.”

 

Her til sidst, for et års tid siden skrev du din første kontrakt og kort tid efter blev den forlænget til 2022. Nu er der et år tilbage, hvad tænker du om fremtiden?

“Det er vildt at man som snart 20 årige skal til at skrive sin 3. seniorkontrakt. Jeg tager det som kommer, jeg har ikke travlt. Når der falder noget på plads, så gør der det. Jeg holder mig dog udenfor de forhandlinger som der skulle være.”

 

Men vil du gerne fortsætte i OB, hvis det er?

“Ja, lige nu er jeg glad for at være i OB . Fortsætter spilletiden med at komme så ser det også fornuftigt ud”

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: