Interview: Mart Lieder om hans situation i Odense Boldklub

Af Frederik Hestbjerg
24. august 2021

Den Hollandske angriber Mart Lieder er lettere overraskende blevet topscorer i OB, efter at han i weekenden kom på banen og scorede sit 2. mål i sæsonen og dermed sikrede 2-2 mod Brøndby og dermed 1 point.

Stemmer Fra Ådalen tog en snak med hovedpersonen selv omkring hans situation i OB, det at starte på bænken og hvad fremtiden bringer for den omdiskuterede angriber.

 

 

Du kom på banen imod Brøndby og scorede det afgørende mål. Hvad er oplægget fra Alm? Var det bare at du skulle ind og score?

“Ja helt basalt, så var det det. Gå ind på banen og scor.”

 

Og du scorede i weekenden og krammede fans, er der en særlig grund til det?

“Ja, jeg scorede og så løb jeg ud krammede min bror”

 

I opstarten fik du en masse spilletid, men der har også været med kamp om startpladserne i angrebet. Hvordan ser du konkurrencen og hvor synes du selv du står?

“Jeg synes skal spille”

 

Hvorfor?

“Alle angriber vil selvfølgelig spille, jeg syntes at jeg havde en god sæsonopstart, jeg fik en masse spilletid og scorede fint med mål. Derudover synes jeg at jeg har givet et fint aftryk på de indhop jeg har fået og så har jeg scoret 2 mål. Det er ikke blot på grund af de 2 mål at jeg synes jeg skal spille, jeg synes altid at jeg skal spille. Jeg er sikker på mig selv og derfor siger jeg at skal spille og så er det ligegyldig hvem der ellers er der, jeg vil spille, jeg skal spille og jeg burde spille”

 

Det her er selvfølgelig et typisk journalistspørgsmål

“Det har indtil videre kun været typiske journalistspørgsmål, hehe”

 

Men hvordan føles det så at starte på bænken, når man mener at man skal spille?

“Det er ikke en fed følelse. Alle der begynder at spille fodbold, begynder at spille fordi de vil på banen. Der er ingen der gider at sidde på bænken. Men vi er professionelle, jeg kan selvfølgelig kun acceptere det, men jeg er ikke enig”

 

Du har været her i 1.5 år, kan du fortælle lidt om de ophold indtil videre, jeg ved at du har haft en svær start, med blandt andet skader.

“Det har været en svært start. Det var ikke fedt, det er aldrig fedt at være skadet.  Man føler sig ensom, du er ikke en del af holdet eller gruppen. Det var en hård tid, jeg havde nogle problemer og jeg følte at jeg virkelig skulle kæmpe for at komme tilbage. Jeg føler at min kamp for at komme til hvor jeg er nu startede allerede i vinters, jeg fik en masse spilletid og scorede nogle mål. Jeg fik også chancen af Jakob, scorede et mål og så ved vi jo godt hvad der skete.  Han blev fyret og tingene forandrede sig. Den nye træner var ikke en stor fan af mig, men nu er tingene anderledes. Den nye træner ser tingene anderledes, jeg er gået fra at sidde på tribunen til at være på bænken og gøre en forskel og nu vil jeg spille”

 

Forståeligt. I den periode, hvor du ikke spillede var der meget spekulation omkring din fremtid. Nu har du 1 år tilbage, og ja det er også et typisk spørgsmål, men hvad tænker du om fremtiden?

“Jeg har ingen anelse om hvad der skal ske. Alt jeg ved er at jeg har 1 år tilbage og fodbold er en uforudsigelig verden. Der kan ske meget på en kort tid og vinduet er stadig åbent. Vi må se”

 

Er du glad i klubben?

“Jeg er glad når jeg spiller”

 

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: