Interview: Wesström om transfers, Minteh, Gigovic og Tverskov

Af Martin Davidsen
4. januar 2023

OB havde onsdag første træningsdag i 2022, og i den forbindelse talte Stemmer Fra Ådalen med OB’s fodbolddirektør Björn Wesström om transfervinduet og om aktuelle spillere.

Her er spørgsmål og svar fra samtalen:

Bliver det et travlt transfervindue for dig og OB?

”Vi må se. Vi har ganske godt styr på, hvad vi kan forvente os. Vi venter på en besked fra Armin Gigovic – det er jo det, der er usikkert for os. Resten bestemmer vi selv. Jeg læste i går i Fyens Stiftstidende, at vi kunne blive tvunget til at sælge Yankuba Minteh, men det stemmer ikke. Det er os selv, der bestemmer det. Der er ingen andre end os, der bestemmer det.”

Angående Yankuba Minteh: Er der interesse for ham fra andre klubber?

”Som jeg har sagt tidligere, vil jeg ikke kommentere enkelte klubber eller ligaer, men det er korrekt, at der er interesse for ham. Men i dag er det ikke i nærheden af det, vi kunne tænke os. Der er findes interesse, men det er ikke interessant for os.”

OB’s største salg i historien var Djiby Fall, der for mere end 10 år siden blev solgt til russisk fodbold for cirka 35 millioner kroner. Skal der et højere beløb end dét til, før I sælger Yankuba Minteh?

”Jeg vil heller ikke sætte tal på det, for jeg har været med så længe, at jeg ved, at ting kan ske meget hurtigt. Derfor skal man ikke have låst sig fast på forskellige ting. Vi må se. Han er OB-spiller i dag, og jeg er meget overbevist om, at han også er det i morgen.”

Forventer du også, at Minteh er OB-spiller 1.februar?

”Ja, det tror jeg. Han er en spiller med meget stort potentiale, men han er også en spiller med meget få kampe. Det må man have en forståelse for, og det påvirker også tingene. Hvis OB vil have rigtig mange penge, skal han nok spille flere kampe endnu, ligesom han skal gøre det rigtig godt. Han kan ikke spille 30 kampe, og så ser alting godt ud. Han skal præstere og score mål og lave assists, og der er mange ting, der skal gå den rigtige vej. Nogle gange går der lidt Football Manager i den, når alle fortæller, at man bare kan gøre sådan og sådan. Sådan fungerer det ikke; det handler om at præstere hver eneste dag.”

Hvis OB skal have mange penge for Minteh, skal han vel også have en længere kontrakt end den nuværende, der løber til 2024?

”Ja, den aftale skal være længere, og vi har også samtaler om en forlængelse.”

Issam Jebali var ikke på træningsbanen i fodboldtøj onsdag. Hvorfor ikke?

”Han har fri i dag. Vi er ganske tæt på at lukke en aftale, men jeg ønsker ikke at kommenterer noget eksternt før alting er på plads.”

Hvad tænker du om situationen omkring Armin Gigovic, hvor I skal gå og vente på en afklaring fra ham?

”Det har været en forudsætning fra start. Enten havde vi sagt nej til alle hans gode præstationer, og så havde vi sluppet for den her situation. Ellers også takkede vi ja til ham, og så skal vi leve med den her situation i to uger til.”

Har I selv en deadline for, hvornår I vil have svar fra Gigovic.”

”Vi forventer en besked, når han vender tilbage fra landsholdsturneringen i Portugal. (Sverige spiller sidste kamp 12.januar, red.)”

Jeres anfører Jeppe Tverskov har kontraktudløb til sommer. Hvordan er dialogen med ham?

”Vi har en god samtale med ham, og så må vi se, hvor det ender. Som altid er det to parter, der skal blive enige om, hvad der er den bedste vej frem herfra. Vi kan konstatere med Jeppe, at han har gjort det super godt, og der findes ikke noget der, der gør, at man skulle skilles. Men der kan være, at fremtiden ser anderledes ud. Vi må se. Vi er ikke der, hvor hverken OB eller Jeppe har truffet en endelig beslutning om fremtiden.”

Hvad er dine forventninger til tilgange og afgange i vinterens transfervindue?

”Jeg forventer mere tilgang end afgang.”

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?