Interview: Transferstatus med Michael Hemmingsen

Af Martin Davidsen
31. august 2021

Det er snart lukketid. Ved midnat lukker det aktuelle sommertransfervindue i Danmark, så det er ved at være sidste udkald, hvis OB skal forstærke sig til resten af 2021.

Stemmer Fra Ådalen har talt med OB’s sportschef Michael Hemmingsen om OB’s transfervindue.

Hvad er status for jer i OB her klokken 14.30, hvor der er lidt over ni timer tilbage af transfervinduet?

“Vi er jo i slutningen af vinduet, og det viser også, hvor langt vi er. Vi har lagt en plan, som i har fulgt, og vi synes, at vi er kommet godt igennem vinduet indtil nu. De sidste timer af transfervinduet har sit eget liv, og det er vi en del af nu. Vi har fået Nicholas Mickelson fra Strømsgodset fra 1.januar, og vi prøver, om vi kan løse det, så han kan blive en del af klubben med det samme. Det er ikke til at vide, om det lykkes, for der er flere parter, der skal være enige. Det er en af de ting, som er oppe og vende nu.”

Arbejder I på noget ind eller ud af klubben her til sidst?

“Når man er i OB, finder man i løbet af sådan et transfervindue ud af, at klubbens spillere faktisk er meget interessante for andre. Det er rigtig fint. Der har været og er interesse for vores spillere, men vi er egentlig tilfredse og glade for de spillere, vi har. Derfor er der også noget arbejde i at bevare truppen som den er. Der er mange faktorer i sådan et vindue, men i bund og grund er vores plan for 2021 gået rigtig godt.”

Har I decideret sagt nej til bud på spillere denne sommer?

“Det har jeg ikke nogen kommentar til, men jeg bliver i hvert transfervindue bare bekræftet i, at vores spillere er interessante for andre klubber.”

Du har flere gange henvist til, at I har lagt en plan, som I har fulgt. Kan du uddybe, hvad den plan går ud på, for nogle iagttagere vil måske mene, at der ikke er kommet nok nye spillere?

“Det er nok folk udefra, der gerne vil have flere tilgange, og det kan jeg godt forstå, for det er altid spændende i sådan et transfervindue. Det er ofte, når der sker noget nyt, at man bliver overrasket, og det vil vi også gerne. Men hvis vi kigger på 2021, har vi sagt farvel til nogle spillere, mens Bashkim er kommet tilbage, og nogle akademispillere er kommet op. Vi har også forlænget med nogle spillere, så vi er godt i gang med at fuldføre vores plan, som indeholder de ting, jeg kort har beskrevet.”

Vi kender ikke så godt Nicholas Mickelson. Kan du sætte nogle ord på ham som type?

“Hvis der er positioner på banen, hvor vi ikke kan finde den rigtige spiller på akademiet, vil vi gerne hente noget udefra. Derfor har vi valgt at skrive kontrakt med Nicholas. Han er en energisk spiller, som dækker backen godt både offensivt og defensivt. Han er også alsidig, idet han har spillet i begge sider af banen. Det er en spiller, som vi forventer meget af. Jeg tror også, at fans og folk, der holder med OB har noget at se frem til.”

I har solgt Oliver Christensen i dette vindue, og meldingerne går på en handel, der sikrer OB tre millioner euro. Hvordan skal I bruge de penge? Går de til akademiet, til nye spillere eller noget helt tredje?

“Det er jo en del af forretningen i OB at sælge spillere. Det har vi gjort med Oliver, og de penge bliver en del af forretningen. Vi er afhængige af at sælge spillere, fordi vi gerne vil styrke organisationen og klubben. Jeg vil ikke sige, hvad pengene specifikt skal bruges til, men det er en del af vores forretning at sælge spillere. Og så er det et cadeau til vores arbejde som klub, at vi kan udvikle spillere, der kan blive solgt, og det er også et signal om, hvad man kan opnå, hvis man spiller i OB.”

I har en del unge spillere i klubben, hvor der også er hård konkurrence. Her tænker jeg blandt andet på Khemdee, Vestergaard og Ibrahimagic, der umiddelbart ser ud til at have langt til spilletid. Har I overvejet at leje disse spillere ud eller hvad tænker I om deres udsigt til spilletid?

“Når det handler om at udvikle unge spillere, kan det være et værktøj at leje dem ud, hvis det er relevant. Khemdee er også kommet på det thailandske U23-landshold, hvor han også får nogle kampe i oktober. I det store billede handler det om at gøre dem så dygtige, at de i fremtiden enten kan tilkæmpe sig en plads eller være en del af konkurrencen i OB’s trup, og der er alle ting i spil. Hvis vi synes, at der er en ide i at leje en spiller ud, overvejer vi det, men vi er rigtig glade for, at vi har de unge spillere i truppen.”

Hvordan vurderer du jeres trup i forhold til at opnå jeres egne målsætninger?

“Jeg synes, at vi står godt rustet. Vi stoler og tror på, at vores trup kan indfri vores målsætninger. Det arbejder vi på i hver evig eneste træning og stund, vi er sammen. Det er jeg helt sikker på.”

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?