Interview: Sander Svendsen tager usikker fremtid med ro

Af Martin Davidsen
20. januar 2022

Den norske offensivspiller Sander Svendsen er tilbage i OB efter et års lejemål hos den norske klub Odds BK. Torsdag var han efter lang tids fravær igen i aktion i den stribede OB-trøje, da han spillede anden halvleg i OB’s 2-1-sejr over FC Fredericia og endda markerede sig med en scoring i testkampen.

Sander Svendsen har kontrakt med OB frem til sommeren 2023, men lige nu ligger det ikke fast, hvordan hans karriere udvikler sig i den kommende tid. Indtil videre holder han fokus på sig selv og på spillet på banen, for han er grundlæggende glad for at være tilbage i OB.

”Det er fint at være tilbage. Jeg har mange gode venner på holdet, så det er godt at se dem igen og være en del af gruppen,” siger Sander Svendsen til Stemmer Fra Ådalen.

Han ser tilbage på det seneste år i norske Odds BK, hvor han leverede varen med 10 mål og otte assiss i 31 kampe i løbet af 2021.

”Det er gået rigtig fint. Vi havde det svært i forhold til placeringen i ligaen, for vi havde en periode, hvor spillede mange kampe uden sejr, men personligt har det været et positivt og fint år. Jeg har spillet en masse fodbold og fået glæden tilbage. Jeg har spillet mig i form og fået muligheden for at spille kampe over tid. Jeg har gennem hele min fodboldkarriere sagt, at jeg vil spille kampe, for jeg elsker at spille fodbold. Når jeg spiller fodbold, er jeg glad, og det har været rigtig godt for mig at være af sted og være en del af et hold igen,” siger Sander Svendsen, der spillede en stærk halvleg mod Fredericia på bane 4 i Ådalen torsdag eftermiddag.

”Jeg er et godt sted. Selvfølgelig har der været ferie, hvor jeg har slappet af mentalt og taget det roligt sammen med familien og kæresten. Jeg synes, at hovedet har det fint. Det er dejligt at spille fodbold igen, og jeg har fokus på det, jeg kan kontrollere selv. Det gør jo også, at jeg kan gå ind på banen og synes, at det er sjovt. Jeg prøver at være mig selv, og det har været fint,” siger Sander Svendsen.

Han forsøger ikke at tænke for meget på sin egen fremtid og karriere.

”Jeg tager det dag for dag, og så må vi se, hvad der sker. Nu er jeg OB-spiller, og jeg forholder mig til det, og så må vi se. Klubben og jeg har ikke talt så meget, men vi har haft dialog. De første dage har handlet om at komme tilbage og lære det nye system og den nye træner at kende. Alt er nyt. Så må vi se, hvad der sker. Det er sådan, situationen er nu. Jeg tager en dag ad gangen,” siger han.

Trods det succesfulde ophold i Odds BK i Norge, afviser Sander Svendsen ikke helt at blive i OB og spille for den fynske klub i foråret.

”Det handler om at få chancen og få lov at spille fodbold. Vi må se, hvordan det hele udvikler sig. Det er en klub og nogle mennesker, som jeg holder meget af. Jeg havde et godt år her, jeg har fået mange gode kammerater, og jeg trives godt i klubben og i byen, så vi må se, hvad der sker fremadrettet,” siger Sander Svendsen, der i sin tid kom til OB i sommeren 2019 og leverede en fremragende første sæson med 14 mål i 35 kampe til følge. Herefter blev han nærmest sat af holdet henover sommeren, inden han først blev udlejet til Brann og siden Odds BK i Norge.

Det store spørgsmål må derfor være: Hvad skete der?

”Jeg ved det ikke. Jeg har ikke noget godt svar på det. Sådan er fodbold. Nogle gange bliver man valgt, andre gange bliver man ikke valgt. Sådan gik det dengang. Det er en del af min historie her i Odense. Vi må se, hvad fremtiden vise,” siger Sander Svendsen.

Er du glad for, at der er en anden træner i klubben nu, end da du sidst var her?

”Jeg har intet imod nogen trænere. Jakob (Michelsen, red.) var en fin person, og Andreas (Alm, red.) virker også som en fin person. Jeg har fokus på det, jeg kan gøre ude på banen. Det er der, jeg skal bruge min energi, og så må klubben vurdere, hvilke spillere de kan bruge, og hvem de ikke kan bruge.”

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: