Interview: Frøkjær om ny sæson efter et år med uheld på stribe.

Af Frederik Hestbjerg
29. juli 2021

Stemmer Fra Ådalen havde i forbindelse med træningen d. 29/07, en kort en snak med den offensive midtbanespiller Mads Frøkjær. Interviewet kom omkring hans opstart efter år med uheld, hans rolle på banen og kampen på søndag med FC København.

 

Kan man i år sige, “new season, new you” efter at sidste sæson havde en del bump på vejen?

“Det ved jeg ikke, man er vel altid selv, uanset om det går godt eller dårligt”


Men kan man snakke om at starte på en frisk, efter de mange bump sidste år?

“Sidste år synes jeg det var mere uheld. Det var en blanding af en falsk positiv coronatest, hjernerystelse og problemer med lysken, så en masse uforudsete ting der kom i vejen. Dette blandet med at topniveauet ikke var på det niveau vi alle havde håbet på. På trods af det hele, så vil jeg ikke smide sidste sæson i skraldespanden, man lærer jo af det hele. Det er dog klart at vi har en ny træner, et nyt setup dog de samme holdkammerater, så er det jo lidt at starte på en frisk”

 

Du har tidligere rost den struktur der er kommet i træningen, føler du stadig at denne struktur er her efter at kampene er begyndt?

“Det er tydeligt at se vi har fået en ind, der har klar plan om hvad han gerne vil. Det gør det nemmere at forholde sig til, når det ikke er uge-til-uge. Det er primært er små detaljer vi arbejder med fra uge-til-uge, men ellers er det rart at vi får tid til at perfektionere det system han gerne vil. Strukturen er nem at forholde sig til og det gør det nemmere at præstere, vi ikke er i tvivl om hvad vi skal og det tror jeg alle sætter pris på”

 

Og din rolle på holdet, hvordan har den ændret sig?

“Den har ikke ændret sig så meget. Jeg har fået lov til at spille mere centralt, men i kampene er jeg kommet mere ind på kanten. Jeg er meget fleksible alt efter modstanderen. Jeg kan jo både være kant og 10’er og om jeg skal starte inde det må tiden vise. Som udgangspunkt er min rolle stadigvæk den samme, jeg bringer optimisme og flow med bolden på godt og ondt”.

 

I forhold til spilletiden, så er du vel heller ikke tilfreds?

“Nej, men er man nogensinde det? Uanset om man spiller 90 minutter eller scorer 10 mål, man kan altid forbedre et eller andet. Hvis man gerne vil frem og perfektionistisk, så er der jo aldrig noget der er godt nok. Men jo, jeg vil da gerne spille hver gang og jeg føler da også at jeg er berettiget til det, men jeg skal også vise det og træneren skal også synes det og det skal jo ikke tage noget væk fra de andre, som også gør det godt”

 

Og kampen på søndag, hvordan ser du frem til den?

“Jeg håber selvfølgelig at få lov til at starte inde, men der er jo ingen garantier i fodbold. Vi har fået en fin nok start, spilmæssigt var det måske lidt mere kaotisk i Randers kontra Herning. Vi har dog stadig 4 point efter 2 kampe mod 2 gode modstandere, så det er jo logisk nok at det er de samme 11 der får muligheden igen. Vi skal ud og spille det spil vi har vist i de andre kampe og udnytte de huller som FCK viser at de giver for tiden”

 

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: