Interview: Andreas Alm om ny skade, kunstgræs og offensiven

Af Martin Davidsen
5. august 2021

Torsdag formiddag trænede OB på klubbens hjemmebane på stadion i forberedelsen mod mandagens kamp mod FC Nordsjælland i Farum. Og selvom den kamp skal spilles på kunstgræs på Right To Dream Park, er det ikke planen, at fynboerne skal træne på kunstgræs indenmandagens opgør. Det fortæller Andreas Alm til Stemmer Fra Ådalen.

”Jeg tror det ikke. Så skal der komme ekstremt meget regn, hvis det bliver aktuelt at gå på kunstgræs. Der findes mange forskellige typer af kunstgræs, og hvis vi havde haft den præcis samme type som i Farum, ville det nok have været i en, men at træne på et helt andet type underlag føles ikke klogt,” siger Andreas Alm.

Træningen torsdag var som nævnt henlagt til stadion, og man vil sandsynligvis se OB træner på klubbens stadion flere gange i løbet af sæsonen.

”Vi vil gerne træne på stadion jævnligt, og det vil ofte være om onsdagen eller torsdagen. Vores nuværende rytme er sådan, at vi træner med høj intensitet om torsdagens, og der passer det fint at træne på stadion. Vi er også opmærksomme på, at Bane 1 i Ådalen har nogle problemer, så vi skal give plads til, at vores groundsmen kan arbejde med den,” siger Andreas Alm.

Undervejs i torsdagens træning måtte højrebacken Ryan Johnson Laursen udgå med det, der ligner en ny skader. Johnson Laursen så meget påvirket ud og forlod stadion før tid med låret i forbinding og is. Der er endnu ingen meldinger om skadens omfang, men OB må sandsynligvis undvære højrebacken i den kommende kamp mod FC Nordsjælland.

”Når man får en skade i løbet af træningen, bliver vi alle påvirkede af det. Det hele sker i løbet af et sekund. I det ene øjeblik er man stærk og vil meget, og det andet øjeblik føler man sig bedrøvet over at være skadet. Det er meget hårdt, og det er en tynd linje i fodboldlivet. Men sådan er det. Vi vidste, at der ville komme skader i løbet af sæsonen i vores trup, og det må vi håndtere. Når det sker, er det en hård følelse, men vi må arbejde videre og håbe, at spillerne kommer tilbage så hurtigt som muligt,” siger Andreas Alm, der er parat til at bruge unge Robin Østrøm på højre back i endnu en kamp.

”Robin har startet de første tre kampe. Den første anledning var, at Ryan ikke var tilgængelig. Det var planen, at Ryan skulle starte i første kamp, for han var udtaget, men så blev han skadet, og så startede Robin. Robin spillede en god kamp i Midtjylland, og vi skal huske, at han er en transitionsspiller, en egenudviket spiller og en ung spiller. Han passer ind i klubbens strategi, og på den måde tænker vi ikke så meget over det. Det er en type spiller, som vi ønsker at have i klubben,” siger Andreas Alm.

Aron Thrandarsson er også tvivlsom til kampen mod FCN.

”Det bliver et kapløb med tiden. Vi forventer, at han er tilbage i træning fredag, og så må vi se, hvordan det går. Men vi har en del andre spillere, der kan spille på den position. Vi har blandt andet Tarik Ibrahimagic, som gør det godt, og vi har også flere andre centrale spillere,” siger Andreas Alm.

Han ser frem til kampen mod FC Nordsjælland, hvor OB skal forsøge at bygge videre på den fornuftige sæsonstart.

”Vi skal gøre det samme som i de tre første kampe. Vi skal være solide defensivt og arbejde hårdt og have en offensiv i bevægelse, der kommer til målchancer. Mod FC Midtjylland vandt vi 8-2 i målchancer. I Randers blev det 5-4 til Randers og på hjemmebane mod FCK blev det 6-6 i målchancer. Det er ganske rimeligt i de første to kampe, mens det var ekstremt mod FC Midtjylland,” siger Alm, der ikke er bekymret over, at OB’s tre scoringer i sæsonen er kommet efter et hjørnespark og to skud fra distancen, mens flere andre målchancer er blevet spildt.

”Jeg er ikke så bekymret. Det er en god plan for en kamp at være effektiv, men vi er glade for, at vi kommer til chancer. I nogle tilfælde skal vi måske have lidt større chancer, så vi får et bedre mix af chancer. Men det er svært at konkludere noget ud fra tre kampe; vi må se, hvordan det udvikler sig over tid. Vi er glade for, at vi kommer til chancer,” siger Andreas Alm.

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?