Blog: Vi drømmer stort – vær med til at sikre Danmarks bedste klubdækning

Af Martin Davidsen
17. november 2021

Når det bliver forår, runder Stemmer Fra Ådalen et lille skarpt hjørne. Til marts er det fem år siden, at vi for første gang trykkede på record-knappen og indspillede en episode af vor podcast om OB. Der er løbet meget vand i Odense Å siden da, vi runder snart 300 udsendelser, og vi er godt i gang med at planlægge 2022, hvor vi håber at runde de magiske 1.000.000 afspilninger totalt.

I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om vejen hertil, vores ambitioner for fremtiden og ikke mindst om, hvordan vi kan skabe endnu mere interessant indhold om OB fremover.

Stemmer Fra Ådalen blev født som en podcast, skabt på grund af en fælles interesse i en af landets største klubber og med et håb om at skabe et medie. Men i dag er det hverken det ene eller det andet. Stemmer Fra Ådalen er ikke bare en podcast. Det er heller ikke et medie. Det er et commuity; et fællesskab med OB i centrum. Gennem de snart 300 udsendelser og på de sociale medier har vi oplevet, at Stemmer Fra Ådalen i dag er blevet et digitalt forsamlingshus for folk med interesse i OB. Hvor nogle af de landsdækkende medier og journalister kalder OB for en kedelig og ligegyldig klub, synes vi, at De Stribede fra Fyn er den mest interessante at beskæftige os med. Og hvor man indimellem kan opleve overfladisk, unuanceret og flygtig dækning af OB i andre medier; har vi oplevet et publikum, der hungrer efter dybdegående og saglig journalistik og debat om klubben. Vi er meget glade og taknemmelige for den generelt positive opmærksomhed, der er omkring Stemmer Fra Ådalen.

Et stærkt fællesskab

På sociale medier oplever man i dag en hård tone og meget kritik, og derfor er det varmende at mærke den opbakning og støtte, der er til Stemmer Fra Ådalen og vores arbejde med at dyrke og dække OB på vores måde. Vi har fra begyndelsen insisteret på at dække OB kærligt og kritisk, sagligt og fagligt – og med respekt for både klub og fans. Det er heldigvis blevet taget godt imod, og i dag favner Stemmer Fra Ådalen bredt med mange trofaste lyttere. Det er vi glade for.

Det vidner om fodboldens særlige kraft og det stærke fællesskab, som i Danmark kun kan opleves i miljøer med fodbold som omdrejningspunkt. Det er altid overrumplende at blive antastet på stadion eller ude i virkeligheden, når en lytter kommer hen og vil sludre om OB. Vi mærker også fællesskabet og kærligheden gennem de beskeder, vi indimellem modtager i indbakken – både i form af ros og i form af kreative og kritiske input til at gøre det bedre, fordi mange ønsker en kvalificeret debat om OB. Og det er netop Stemmer Fra Ådalens grundtanke: Vi vil være en platform, der dyrker den konstruktive, passionerede og saglige debat om OB. Gennem vores podcasts og andet indhold er der opstået et særligt fællesskab, som vi værdsætter meget. Og som vi gerne vil bygge videre på.

Der er mange ting, vi gerne vil. I virkeligheden ville vi kunne udkomme med interessant OB-indhold hver eneste dag, hvis vi havde tiden til det. Det kunne være flere blogindlæg fra Thomas Dahlslykke eller andre med stor OB-indsigt og fodboldfaglighed. Det kunne være flere faste videoindslag, artikler eller interviews fra Ådalen. Det kunne være nye podcastformater. Det kunne være, at vores nyhedsbrev skulle pudses af, så man kan få ugens eller månedens vigtigste OB-historier direkte i indbakken. Vi har mange ideer.

Vores yndlingslyttere

Derfor har vi brug for hjælp. Vi vil have Stemmer Fra Ådalen til at vokse og blive et bæredygtigt foretagende flere år frem. Vi ønsker at så mange af vores lyttere som muligt føler sig som en del af holdet. Fællesskabet skal være endnu stærkere. Derfor lancerer vi nu en kampagne frem mod årsskiftet, hvor målet er at få flere lyttere med ombord på crowdfunding-sitet obstemmer.10er.dk. Her kan man selv vælge det beløb, man støtter Stemmer Fra Ådalen.

Det er ret simpelt: Man klikker på dette link, vælger det beløb, man vil betale pr. podcastudgivelse og indtaster sine kontooplysninger. Hver måned bliver man så trukket et fast beløb. Vi vil i 2022 bestræbe os på at udgive mellem otte og 10 podcasts om måneden, så støtter man med ti kroner pr. udsendelse, vil det altså koste mellem 80 og 100 kroner at være ”frivillig abonnent” på Stemmer Fra Ådalen om måneden. Det er helt frivilligt og uden binding – og det er markant billigere end stort set alle aviser og magasiner, der findes derude. Til gengæld bliver man en del af et fællesskab og støtter man et medie, der i høj grad er drevet af dedikation og som kun har et formål: At blive klogere på verdenen i og omkring OB.

Vi sætter pris på alle vores lyttere og følgere, men vi holder særligt af jer, der støtter os på 10erdk. Derfor vil vi fortsat udlodde eksklusive præmier – endda i højere frekvens, og vi planlægger også at kigge på muligheden for at lave flere live-arrangementer eller nyhedsbreve. Måske skal vi nogle gange lave sessions, hvor der kun er adgang for jer, der støtter os på 10erdk. Det kan også komme på tale med rabatordninger, men vi træder varsomt, for vi vil fortsat gerne favne alle typer OB-fans. Det vigtigste for os er imidlertid, at alt journalistisk indhold er gratis. Podcasts, videoer og artikler skal være frit tilgængeligt for alle, men vi rækker hånden ud til alle lyttere, som vi håber, vil hjælpe os med at vokse. Lige nu er der omkring 150, der støtter os på 10erdk – vi har et håb om at nå 200 støtter inden årsskiftet. Så smut ind på 10erdk, og tag fat i din bedste OB-ven og få ham/hende til at gøre det samme. Det vil betyde alverden; ja helt konkret betyder det, at vi kan sætte nogle af vores nye skibe i søen og styrke dækningen af Odense Boldklub. Vi skal ikke have økonomisk støtte for at fylde en pengetank, men for at udvikle vores platform.

Vi glæder os til 2022!

Vi vil fortsat opsøge annoncører, og som lytter vil man stadig blive præsenteret for sponseret indhold og samarbejdspartnere i vores podcasts og videoer. Vores partnere er stadig vigtige for os, men vi vil gerne gøre os mere uafhængige og mindre sårbare økonomisk.

Det er også derfor, at vi i denne uge sætter yderligere fut under vores webshop, hvor vi frem mod jul håber at sende både t-shirts, bøger og plakater af sted til fodboldglade fynboer og andet godtfolk. Det er også en måde at støtte Stemmer Fra Ådalen på. Mere om det her på kanalen inden længe.

Men hvorfor overhovedet fokusere på økonomi og på at vokse? Hvorfor ikke bare være tilfreds eller lave podcast på frivilligt niveau, som man ser i andre klubber? Først og fremmest fordi kvalitet koster tid og penge. Men også fordi vi har ambitioner om at lave Danmarks bedste fodboldfællesskab med OB i centrum. Fordi vi mener, at der er behov for nuanceret, konstruktiv og kritisk behandling af en af landets mest traditionsrige klubber. Fordi vi føler, at vi er godt i gang med at skabe noget unikt i samspil med vores lyttere og følgere.

Der er stort potentiale og masser af historier og emner, der bare venter på at blive foldet ud. Vi har masser af motivation til at dække OB’s udfordringer, problemer, sejre, nederlag, opture og nedture, for med den støtte og det engagement, vi møder fra fællesskabet omkring Stemmer Fra Ådalen er meget inspirerende. Og har man som lytter gode ideer, er man altid velkommen til at skrive til redaktion@obstemmer.dk eller til os på Facebook. Vi sender også snart et nyt spørgeskema i søen, hvor vi beder om jeres input.

Til sidst: Tusind tak fordi du er en del af Stemmer Fra Ådalens fællesskab. Tak fordi du læser vores artikler og ser vores videoer. Og tak fordi du lytter til vores podcasts. Vi glæder os til 2022.

Indlægget er skrevet af Stemmer Fra Ådalens redaktør Martin Davidsen. Følg ham på twitter her

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: