Blog: I orkanens øje er der én medicin, der virker bedst

Af Martin Davidsen
4. april 2021

Redaktør Martin Davidsen ser i dette blogindlæg frem mod OB’s forår, hvor der er meget på spil både på og uden for banen. 

Der var næppe tvivl om, at Superliga-pausen med landsholdsfodbold på menuen bekom OB godt. For der var stormvejr omkring klubben i ugen op til sidste grundspilsrunde, hvor fynboerne med en 2-0-sejr over AaB dog fik sikret sig arbejdsro omkring manager Michael Hemmingsen og kompagni i en rum tid. Men i eftermiddag ruller bolden igen, når OB tager hul på kvalifikationsspillet med en udekamp i Horsens, og der venter et forår, der er alt andet end ligegyldigt og gråt for OB. Tværtimod ligner det et interessant forår både på og uden for banen.

Lad os tage det på banen først: Med 28 point på kontoen skal OB stadig både kigge op og ned i den stadig lidt alternative struktur, hvor ligaen skæres over. Et nederlag til Horsens søndag vil igen få snakken om nedrykningsrisiko til at blusse op, og der skal heller ikke mange dårlige resultater til, før OB kan komme i fare. Så det bør fynboerne have sig for øje. Samtidig er det helt naturligt, at OB skal gå efter den syvendeplads, der giver adgang til playoff-kampen om en plads i UEFA’s nye turnering, Conference League. Det skal OB selvfølgelig række ud efter, og på den måde er der ikke ændret meget i forhold til de perspektiver, OB kunne have optrådt i Mesterskabsspillet med. Her ville det formentlig også have været en billet til Europa-playoff-kampen, der ville have været guleroden.

Hertil kommer positioneringen og selvforståelsen for OB, der netop skal vise, at holdet og klubben kan komme på ret kurs efter en tumultagtig start på 2021. Det er afgørende for OB, at der ikke rokkes mere ved båden, og med gode resultater kommer ro. Og med spillerperspektiv bliver foråret tilmed en mulighed for at se, hvem der for alvor kan tro på at få en vigtig rolle i OB, når en ny sæson med nye vinde over Ådalen begynder til sommer. Med andre ord: Der er meget på spil inde på banen i den kommende tid.

Samtidig vil man i de kommende uger og måneder afvente store nyheder fra det mødelokale, hvor det sportslige udvalg sidder. Inden længe løfter OB sløret for en ny klubstrategi, der skal sætte retningen for de næste mange år i klubben, og det bliver selvsagt interessant at se ambitionerne for denne – og ikke mindst hvordan man vil opnå disse. Endelig er det en kendt sag, at OB er på jagt efter en ny cheftræner, og puslespillet omkring hele OB’s stab, hvor også Henrik Hansen og Janus Blond har kontraktudløb, bliver spændende at følge.

Midt i det hele står Michael Hemmingsen som midlertid manager, der udover fokus på næste kamp altså også skal have et øje på trænerjagten og i øvrigt er en af forfatterne på den nye klubstrategi. Han har stået i orkanens øje gennem hele 2021, hvor han konstant har skulle svare på trænerspørgsmål og nu selv står med ansvaret.  Som tidligere førsteholdsspiller med 410 førsteholdskampe på cv’et og som den seneste træner, der vandt en titel med OB, har han en stor plads i klubbens historie, men hans position og omdømme er også under pres, og det bliver interessant at se, hvordan han vil navigere i dette.  Ådalen hører man i hvert fald, at han er enormt optaget af kulturen, værdierne og fremtiden i OB, og nu kan han selv påvirke det fra nærmeste hold. Mange fynske øjne vil hvile på ham og på OB i de kommende uger, og han kender om nogen den bedste medicin mod kritik og krisesnak: Sejre.

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: