OB færdig med et handle: Jesper Hansen evaluerer transfervinduet

Af Martin Davidsen
31. januar 2019

Stemmer Fra Ådalen har torsdag eftermiddag talt med OB’s sportsdirektør Jesper Hansen om transfervinduets lukning.

Her er spørgsmålene og svarene:

Er I færdige med at handle denne vinter?

”Der er stadig nogle timer tilbage af vinduet, men som det ser ud nu, kommer der ikke til at ske mere her inden transfervinduets lukning.”

Er I tilfredse med det, der er sket?  

“Vi er tilfredse, for vi skiftede rigtig mange spillere i sommer; blandt andet fordi vi kom dårligt fra start på turneringen. Efter den dårlige start har vi haft en god periode, hvor vi har spillet god fodbold, og holdet er spillet bedre og bedre sammen. Den trup ville vi gerne holde fast i. Nu arbejder vi med to spillesystemer, og der er det vigtigt, at spillerne har været igennem den fase i efteråret med mange kampe uden nederlag. Jeg er glad for, at vi kan arbejde videre på det. Vi har fået to nye trænere i sommer, og nu kommer de til at arbejde videre med samme trup. Jeg tror, at det bliver rigtig godt.”

“Vi arbejder mere end et vindue frem, og vi er også begyndt at forberede sommerens vindue, hvor vi har gjort nogle tiltag i forhold til det. Alt i alt er jeg godt tilfreds. Vi har lavet en aftale om ophævelse med Kenneth Emil, vi har sendt Thomas Mikkelsen til Lyngby, fordi vi har forlænget med Oliver Christensen, og så har vi fået Oliver Lund ind. Vi har en stor trup, og derfor var det vigtigt, at Kamil nu kommer ud og spiller mange førsteholdskampe, så han kommer tilbage i bedre forfatning end da han ankom i sommer.”

Betyder Kamil Vaceks lejeaftale, at han er på vej til et permanent skifte væk fra OB?

“Det er ikke udgangspunktet, men fodbold er finurligt, og hvis Kamil gør det rigtig godt i Tjekkiet, kan det være, at vi har en interesse i at tage ham tilbage. Det kan også være, at andre klubber vil skrive med ham. Vi må se; for os var det vigtigt, at han kom ud og spillede førsteholdsfodbold, og derfor er det godt, at det lykkedes.”

Hvad er planen med den fem måneder korte aftale med Oliver Lund?

“I øjeblikket har vi fire stoppere, hvor Ludwig har været skadet i et stykke tid. Han er foran planen, og derfor havde det været helt optimalt med fire stoppere plus en ung spiller – uanset om vi spiller 3-5-2 eller 4-4-2. Men på grund af hans skade har vi taget en spiller ind, der også kan dække stopperpositionen. Men Oliver Lund er en spiller, som vi var glade for i hans sidste ophold, men han var meget inde og ude af holdet, og derfor ønskede han dengang at komme videre til et sted med mere spilletid. Nu er han tilbage, og man kan sige, at vores måde at spille på i dag med mere dynamisk og direkte spil, passer bedre til Olivers kompetencer. Det bliver spændende at følge, fordi han også dækker back positionerne.”

Det er ikke en handel, der har blæst folk og iagttagere bagover, idet han ikke ligefrem var en profil i OB sidst. Hvad tænker du om det?

“Der findes profiler, og der findes rigtig gode spillere, som bakker op om de profiler, som mange fans hæfter sig ved. Oliver er en rigtig soldat, og han har noget af det DNA, som vi gerne vil have. Hans mange kræfter og utrættelige løb kan godt give pote i vores måde at spille på, men vi har en stærk trup, og han skal op imod nogle gode spillere. Vi har lavet en kort aftale, så vi kan se hinanden an, og Jakob Michelsen kan danne sig et indtryk. Så kan vi evaluere det henover foråret.”

Hvordan er forløbet med Mathias Jørgensen landet efter, at han kom tilbage fra Gladbach?

“Vi har ikke fået en officiel tilbagemelding fra klubben, men vi har fået nogle hints om, at man nok afventer lidt. Vi har ikke fået en officiel forklaring, som vi ellers var blevet lovet. Nu er det den 31. januar, og vi har ikke hørt noget, så jeg tror ikke, at Gladbach kommer tilbage med en henvendelse i dag.”

Helt overordnet: Hvorfor er der egentlig ikke sket mere i vinterens transfervindue i OB?  

“Fodboldens verden er en cyklus, og nogle af de klubber, der har været aktive her i vinter, lavede måske ikke så meget i sommer. Der er forskellige aktivitetsniveauer i de forskellige klubber i forhold til kontraktudløb og så videre. Vinterens vindue bør være et lille vindue, når man har planlagt tingene ordentligt og ellers er tilfreds med det, der foregår. Det har vi været gennem efteråret, og derfor har det været naturligt med et stille vindue, når man tænker på alt det, vi lavede i sommer.”

Har I afvist bud eller henvendelser på spillere?

“Det kommenterer jeg ikke på, så det må stå hen i det uvisse.”

Til sommer har tre af jeres spillere kontraktudløb, mens der er endnu flere i sommeren 2020, der står foran kontraktudløb? Betyder det, at vi får mere travlt i det næste halvandet år?

“Nej, sådan ser jeg ikke på det. Det er en helt naturlig konsekvens, at der er spillere, der har udløb. Ligesom spillerne skal vurdere klubben, skal klubben også vurdere spillerne. Det er vi begyndt på, for vi kigger også længere frem end dette vindue. Vi er ikke overbebyrdet, men vi vil selvfølgelig vise rettidig omhu, og vi vil bestræbe os på at tage en dialog med de spillere, der har en fremtid her i løbet af foråret.”

“Vi har løbende dialog med spillerne og deres agenter om fremtiden, så du kan være helt sikker på, at vi kommer til at snakke om tingene.”

Der har været skrevet om OB-interesse i Kasper Enghardt. Hvad kan du sige om det?”

“Vi kommenterer ikke på konkrete spillernavne, så det vil jeg lade andre gøre.”

Vurderer du, at truppen er stærk nok til at indfri jeres mål her i foråret?

“Vores dårlige start gør, at vi ikke har fået fuld valuta for vores rigtig gode periode. Det bliver et hundeslagsmål med rigtig mange klubber. Vi håber, at vi kan komme ind i en periode, som vi så i efteråret. Selvom der er tale om træningskampe, har vi arbejdet godt med de to systemer her i vinterpausen, og det har set fornuftigt ud i opstarten. Jeg plejer jo at sige, at jeg er fortrøstningsfuld, og det er jeg bestemt også i forhold til at nå en af de seks pladser, selvom der er mange om buddet.”

HUSK STEMMER FRA ÅDALENS TRANSFERSHOW PÅ ANARKIST TORSDAG 31. JANUAR KL. 21.00

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: