Siden Stemmer Fra Ådalens begyndelse for snart tre år siden har vi arbejdet med crowdfunding som en del af vores forretningsmodel. Det har været en god måde at knytte os sammen med lytterne på, og vi har været enormt glade for de økonomiske bidrag, vi har modtaget i tidens løb. Derfor vil vi også fortsat benytte os af en økonomisk model, hvor vi både har samarbejdspartnere som Albani og modtager bidrag fra lytterne. Præcis som man kender det fra en avis som engelske The Guardian, der både har annoncører på deres website og afslutter hver eneste artikel med, at man som læser gerne må bidrage til avisens udvikling.

Hos Stemmer Fra Ådalen går pengene til drift og udvikling af vores forskellige kanaler, hvor podcasten selvfølgelig er flagskibet. Vi prøver løbende forskellige tiltag af, og vi drømmer om at kunne udvikle mere godt indhold på både video, tekst og sociale medier. Det kræver imidlertid ressourcer, og derfor er vi glade for den støtte, vi modtager.

Vi kommer imidlertid til at lave en ændring fremadrettet. Hvor man hidtil har kunne støtte på Mobile Pay og 10er.dk, vil man fremover kun kunne støtte os via 10er.dk. Dette skyldes administrative og regnskabsmæssige grunde, og derfor vil vi ikke længere kunne tage imod Mobile Pay-donationer.

I stedet vil vi opfordre til, at man skriver sig op via obstemmer.10er.dk, hvor man kan vælge et valgfrit beløb pr. udsendelse, man vil støtte Stemmer Fra Ådalen på. Beløbet trækkes hver måned, og støtter man med ti kroner pr. udsendelse, vil man altså blive trukket 40 kroner om måneden i de måneder, hvor vi udgiver fire udsendelser. Det er mere end fire timers OB-snak for omkring 16 øre i minuttet.

Ingen er forpligtet til at støtte, men alle skal vide, at vi værdsætter alle jer, der gør det. Derfor vil vi i løbet af foråret også sætte særlige præmier på højkant, som man kun kan vinde, hvis man støtter Stemmer Fra Ådalen via 10er.dk. Der kan være tale om billetter til foredrag, god fodboldlitteratur eller OB-merchandise. Én gang om måneden vil vi udlodde en særlig præmie blandt de personer, der støtter os på 10er.dk. I skrivende stund er der tale om cirka 50 personer. Og her er det måske vigtigt at sige, at alle stadig kan deltage i konkurrencerne om Albani-øl på Facebook, men vi vil altså gerne kunne tilbyde vores støtter på 10er.dk noget ekstra.

Man kan imidlertid stadig støtte Stemmer Fra Ådalen med engangsbeløb. Vi har således produceret en række eksklusive Stemmer Fra Ådalen-krus, som kan købes direkte hos os for 100 kroner inkl. levering. Skriv blot en besked til os på vores Facebook-profil, og vi aftaler nærmere. Vi har også enkelte eksemplarer tilbage af vores t-shirts med påskriften ‘Screw down the expectations’.

Til sidst er der bare tilbage at sige, at vi er glade for alle vores lyttere, og det betyder meget at opleve vores lyttertal stige og modtage ris og ros næsten hver eneste uge. Det går godt for Stemmer Fra Ådalen, og vi håber at vokse, men det kræver som sagt nogle flere ressourcer. Og mens vi jagter flere og nye samarbejdspartnere, håber vi, siger vi ekstra stor tak til jer, der vil støtte os på 10er.dk.

For nok er det gratis at downloade vores podcasts, men det er ikke gratis at producere dem.