Historie: Nekrolog om OB-ikonet Henrik Kamp Madsen

Af obstemmer
14. januar 2021

Stemmer Fra Ådalen har indgået et samarbejde med Facebook-siden OB Før Superligaen og vil med jævne mellemrum bringe historiske indslag på vores website. Her bringer vi en nekrolog om den tidligere OB-profil Henrik Kamp Madsen. 

Artiklen er oprindeligt bragt på Facebook-siden OB Før Superligaen

Henrik Kamp Madsen, Odense, er død. Han blev 73 år.
Med Henrik Kamp Madsens død er endnu en af spillerne fra OB’s første mesterhold i 1977 gået bort. Henrik Kamp Madsen var OB’er fra barnsben og fra en tid, hvor klubben stadig hørte hjemme i beskedne omgivelser i Munke Mose. Og han gav tidligt prøver på sit talent.
I begyndelsen af maj 1965 blev Henrik Kamp Madsen sammen med klubkammeraten Berner Ladegaard udtaget til FBU’s ynglingehold til kampen mod Bornholm i Nørre Broby, efter han havde vist sig flot frem i en træningskamp mod B1913’s Fynsseriehold på Odense Atletikstadion.
Det var også i OB, at han traf sin udkårne Birgit, der var datter af den legendariske inspektør Svend Madsen. Dermed blev Henrik Kamp Madsen svoger til OB-backen Jørgen Madsen, og de to nåede at optræde i mange divisionskampe for OB fra midten af 1970’erne og nogle år frem.
På et foto, der blev taget umiddelbart efter mesterskabet var i hus efter 2-2 i Idrætsparken mod B93 i oktober 1977, kan man se en stående Henrik Kamp Madsen lægge sin hånd på den siddede Jørgen Madsen.
Preben “Tordenskjold” Knudsen husker Henrik Kamp Madsen som en utrolig vellidt person i og omkring OB.
På banen var Henrik Kamp Madsen udstyret med et talentfuldt venstreben, der også kunne score mål.
– Henrik var meget venstrebenet, og det højre ben blev kun brugt til at stå på. Han tacklede næsten aldrig, og Henrik havde aldrig snavs længere oppe end til støvlekanterne, fortæller Preben Knudsen.
Henrik Kamp Madsen debuterede som midtbanespiller i lokalopgøret mod B1909 på Odense Stadion anden påskedag mandag den 15. april 1968 i en kamp som OB tabte 0-2.
OB stillede således op i Henrik Kamp Madsen debutkamp:
Mogens Therkildsen – Leo Wølding – Eskild Stasiak – Preben Hansen – Jørgen Breum Christiansen – Curt Hansen – Preben Hjorth – Flemming Rasmussen – Carl Bertelsen – Kurt Christensen – Henrik Kamp Madsen – Niels Aage Iversen.
– Tempoet og de forhåbentlige mange tilskuere med videre kan godt gøre én nervøs, men mon ikke den deraf følgende stivhed i benene er rystet ud, når vi løber på banen, fortalte den 20-årige maskinlærling inden debutkampen.
Henrik Kamp Madsen var tæt få at score et debutmål, men 09’ernes sygdomsramte målmand Svend Aage Rask fik pareret muligheden. Til gengæld var det ved at gå galt i den modsatte ende af banen, hvor han var uheldig at servere bolden lige for fødderne af De Rødes Niels Sørensen, der dog flugtede forbi målet.
Senere gearede Henrik Kamp Madsen lidt ned for fodboldkarrieren og optrådte hyppigt på OB’s Danmarksseriehold, og han havde nået at have både Børge Jacobsen og Jack Johnson som trænere, inden Richard Møller Nielsen trådte til i 1975.
Richard Møller Nielsen tog Henrik Kamp Madsen til sig, og han blev en fast del af den trup, der startede fremgangen og opturen frem mod mesterskabet i 1977.
Herefter fortsatte han med at spille i OB, inden til han som mange andre OB’ere valgte at prøve lykken i OKS, hvor han en tid blev spillende træner. I sæsonen 1981-1982 trænede han Tommerup Boldklub i serie 1.
Henrik Kamp Madsens forhold til OB var stærkt gennem hele livet, og han har både modtaget sølv- og guldnålen for sit træner- og lederarbejde i klubben.
Han og fru Birgit boede i mange år på Sorgenfri Allé i Dalum, men Henrik Kamp Madsen tilbragte det sidste år af sit liv på Marienlund Plejecenter i Drejøgade i Odense med parkinsons sygdom.
Med Henrik Kamp Madsens død har OB mistet et klub-og kulturbærer og et stærkt ikon fra Richard Møller Nielsens suveræne guldhold i 1977.

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: