I samarbejde med OB News bringer Stemmer Fra Ådalen her en optakt til kampen mellem Silkeborg og OB.

Af Emil Plovgaard

Kampfakta:
Kamp: Silkeborg IF – OB
Runde: 27 (1)
Kick-off: Mandag 15. juni 19.00
Dommer: Jakob Sundberg

Status:
Det er to mandskaber i hver sin ende af puljen, der mandag aften støder sammen på JYSK Park. Striwerne er således i skrivende stund nummer et i pulje 1, mens Silkeborg ligger øde isoleret i bunden som nummer fire.

Tidligere på ugen var der flere medier, der fortalte, at Silkeborg kun ville lukke sponsorer ind på stadion, men ifølge Midtjyllands Avis lukker klubben 30 heldige sæsonkortholdere ind på det topmoderne stadion, der blev indviet i sommeren 2017.

Senest OB var på besøg i Søhøjlandet blev det til en sikker udesejr på 3-0 i en kamp, der blandt andet bød på en Bashkim Kadrii i topform. Det omvendte bød på et noget slattent opgør, hvor de to mandskaber måtte dele en 1-1’er i porten.

Kent Nielsens mandskab har gennem hele sæsonen været afskåret fra resten af ligaen, men har på det seneste skrabet flere og flere point sammen. Efter sæsonens 10 første Superliga-kampe var det således kun lykkedes midtjyderne at tilsnuble sig sølle tre point.

I ugens løb har OB forlænget aftalen med den fysiske træner i klubben, Janus Blond. Og noget kunne tyde på, at det netop er den fysiske træning, der skal justeres hos fynboerne. Til søndagens hjemmekamp mod Esbjerg måtte hele syv spillere nemlig sidde ude med skader – og derudover måtte Mikkel Hyllegaard undværes, da han er ramt af kyssesyge.

Jf. Holdnyt.dk ser det dog ud til, at der er rettet op på skadessituationen i OB, der efter sigende ’kun’ skal bekymre sig om tre tvivlsomme spillere. OB har dog ikke offentliggjort truppen til mandagens kamp endnu.

Skaderne betød dog ikke det store for OB, som i løbet af første halvleg massakrerede og løb Esbjerg over ende. I kampens første halvleg kunne fynboerne notere sig for tre mål, der blev sat ind af Ryan Johnson Laursen, Sander Svendsen og Aron Elís Thrándarson, mens esbjergensernes eneste mål blev sat ind af Mads Larsen. Nederlaget betød i sidste ende, at Lars Olsen sagde sin kontrakt op, mens Troels Bech har taget over.

Bud på startopstilling:

Oliver Christensen – Ryan Johnson Laursen, Marco Lund, Jeppe Tverskov, Jacob Barrett Laursen – Aron Elís Thrándarson, Troels Kløve, Jens Jakob Thomasen, Mads Frøkjær-Jensen – Max Fenger, Sander Svendsen

Skader og karantæner:

Jørgen Skjelvik, Alexander Juel Andersen og Janus Drachmann sidder med stor sandsynlighed ude. De er i al fald meldt tvivlsomme i skrivende stund, ligesom flere andre.

Hjemmeholdet sår tvivl om Milan Massop, mens Magnus Mattson, søn af tidligere OB-assistent Joakim Mattson, med al sikkerhed sidder ude, fordi denne døjer med en korsbåndsskade, som han ikke forventes tilbage fra før starten af juli.

De seneste indbyrdes kampe:
1.marts 2020: OB 1 – 1 Silkeborg IF
16. september 2019: Silkeborg IF 0 – 3 OB
10. december 2017: OB 1 – 2 Silkeborg IF
15. september 2017: Silkeborg IF 1 – 0 OB
16. maj 2017: Silkeborg IF 2 – 1 OB

Ellers noget?
Tirsdag kom det frem, at Lars Olsen havde sagt sin kontrakt op som træner for Esbjerg. Troels Bech overtager han stilling og har fået den utaknemmelige opgave at føre Esbjerg mod overlevelse. Begge er tidligere OB-trænere.