Kampfakta:
Kamp: OB – Vejle Boldklub
Runde: 4
Kick-Off: Søndag 4. oktober 14.00
Dommer: Jakob Sundberg / VAR-dommer: Aydin Uslu

Status:
I gamle dage var det en hyppighed, at Vejle Boldklub og Odense Boldklub slog pjalterne sammen. I dag er det dog snarere en sjældenhed, fordi førstnævnte klub i mange år har huseret i landets næstbedste række. I denne sæson er de dog atter med i Superligaen – og derfor spilles det blot 14. opgør i Superligaen mellem klubberne denne søndag.

Særligt en sprudlende Issam Jebali har indtil videre været sæsonens højdepunkt for OB, da tuneseren med fire mål i tre kampe topper topscorerlisten i Superligaen. Offensivspilleren har desuden i gennemsnit skabt tre chancer pr. kamp, og han er altså dermed en af hovedårsagerne til, at OB har scoret forholdsvis mange mål så tidligt på sæsonen.

Jakob Michelsens systemskifte til en 4-3-3-formation ser ud til at have slået sig fast, og den fungerer ganske udemærket. I Aarhus løb man dog ind i et på dagen bedrespillende hjemmehold, og når AGF viser sig fra den side, er der ikke meget at stille op.

OB er godt med offensivt, men skal være bedre defensivt afstemt, hvis kampene mod de formodede tophold skal ende ud til fynboernes fordel – søndag gæster et bramfrit Vejle-mandskab øen, og de kan også give den gæstfri OB-defensiv nok at se til.

Vejlensernes Arbnor Mucolli har i denne sæson vist et exceptionelt topniveau, der tillige kom til udtryk i NordicBet Liga i sidste sæson. Derudover er Allan Sousa heller ikke til at spøge med. VB er farlige på dødbolde, hvor især midtstopperne kommer til syne ved både forreste og bageste stolpe i form af den tidligere OB’er Mads Greve og finske Juhani Ojala.

Skal Vejle rammes, må det blive i de bageste geledder, hvor det til tider har virket noget usikkert. Nytilkomne spillere såsom Juhani Ojala har vist sig i glimt, men præstationerne har mildt sagt været gennemsnitlige med tanke på finnens CV.

Vejle og OB er kommet nogenlunde ens fra start med en sejr, en uafgjort og et nederlag hver – og så har begge mandskaber haft held med at stjæle point fra FCK på deres respektive hjemmebaner.

Foruden 2-2-kampen mod FCK har Vejle slået SønderjyskE med 4-1 og tabt 2-4 til sidste sæsons bronzevindere, AGF.

Bud på OB’s startopstilling: 4-3-3

Christensen – O. Lund, Tverskov, Larsen, Skjelvik– Opondo, Thomasen, Kløve – Frøkjær, Jebali, Sabbi

Seneste indbyrdes kampe: V-V-V-V-V

17.februar 2019: OB 1 – 0 Vejle
26.august 2018: Vejle 0 – 2 OB
23.april 2009: Vejle 0 – 5 OB
16.november 2008: OB 2 – 0 Vejle
23.juli 2008: Vejle 1 – 3 OB

Skader og karantæner:
Hverken OB eller Vejle har spillere i karantæne.

OB må undvære Mart Lieder, Janus Drachmann og Alexander Juel-Andersen, der alle er langtidsskadede.

Vejle får ikke gavn af den tidligere OB’er Jakob Schoops kvaliteter på midtbanen, idet han er ude med en skade, ligesom Lucas Jensen, der også har en fortid i OB, meldes tvivlsom, eftersom han udgik med en skade mod FCK.

Ellers noget?
OB har vundet de seneste 11 kampe i Superligaen i træk imod Vejle Boldklub. Den ubesejrede stime daterer sig tilbage til år 2000.

Senest OB gik fra banen efter 90 minutters spilletid uden at score et mål var den 15. juni i år, hvor Striwerne tabte 0-6 i Silkeborg. Det er 12 kampe siden.

Begge mandskaber tabte 2-4 til AGF i denne sæson.

Lyt til Stemmer Fra Ådalens paneldebat her:

Støt Stemmer Fra Ådalen:

Støt på 10er