Optakt OB-SJE: Noget er anderledes i ugens “regionalopgør”

Af Martin Davidsen
20. november 2020

Stemmer Fra Ådalen er klar med en optakt til kampen mellem OB og SønderjyskE, bragt i samarbejde med OB News.

Af Emil Plovgaard

Kampfakta:

Kamp: OB – SønderjyskE
Runde: 9
Kick-off: Søndag 22. november 14.00
Dommer: Jakob Kehlet / VAR-dommer: Chris Johansen

Status:
Søndag eftermiddag løber spillerne fra OB og SønderjyskE på banen på Nature Energy Park til, hvad der på bedste dramatiske vis velsagtens kan kaldes et “regionalopgør”. Det sker til tonerne af Carl Nielsens tredje symfoni, Sinfonia Espansiva med opusnummer 27. Det er der såmænd ikke noget nyt i. Men noget er anderledes denne søndag.

Begge klubber har nemlig haft danske landsholdsspillere i aktion i den forgangne uge. Oliver Christensen vogtede buret, som han holdt rent, for Danmark i 2-0-sejren mod Sverige, mens udeholdets Alexander Bah angreb det modsatte bur. Begge er i øvrigt vokset op med fynsk græs under støvlerne.

OB gik til landsholdspause med et 1-3-nederlag på Brøndby Stadion i hukommelsen. Michelsen og den øvrige trænerstab har formentlig brugt noget af pausen på at viske den erindring væk.

Den første kamp i sæsonen mod F.C. København på hjemmebane, hvor fynboerne i store dele af kampen fascinerede store dele af fodbolddanmark er for længst udvandet i nonchalante og pseudoagtige præstationer mod midt- og bundhold.

Præstationerne har da efterhånden også afspejlet sig i resultaterne, og selvom mange mener, at OB i den første del af sæsonen burde have profiteret mere på godkendte præstationer, så er det nok også de færreste, der ville stille spørgsmålstegn ved, hvis kampen mod eksempelvis AC Horsens havde udmøntet sig i pointtab.

Inden kampen i Brøndby, var det blevet til to sejre i træk mod henholdsvis Horsens og Lyngby, men spillet kunne absolut tåle en forbedring. Det kan også være, der er blevet finpudset noget på den front.

For SønderjyskE’s vedkommende ser tingene anderledes lysere ud. De Lyseblå fra Haderslev fører i skrivende stund Superligaen, og Glen Riddersholm mandskab har ikke tabt en kamp siden 20. september, hvor de fik ørerne i maskinen på udebane mod Vejle og blev klædt af med et 1-4-nederlag.

Det er især i de offensive facetter af spillet, SønderjyskE har brilleret. Haji Wright, der blev hentet ind i sommervinduet, har vist sig som en ganske habil angriber, som man kan stole på.

Det samme har den tidligere OB’er, Anders K. Jacobsen, mens eksilfynboen Alexander Bah leverer finesse og hurtighed på kanten.

Nyligt indkøbte Lawrence Thomas har også høstet roser for sine aktioner som den sikre sidste skanse, der i flere kampe har sikret SønderjyskE vigtige point.

Bud på startopstillingen (3-5-2):

Christensen – Lund, Tverskov, Larsen – Skjelvik, Kløve, Okosun, Frøkjær, Laursen – Sabbi, Jebali

Seneste indbyrdes kampe: U-V-U-U-U

4. juli 2020: SønderjyskE 1 – 1 OB
18. juni 2020: OB 2 – 0 SønderjyskE
8. marts 2020: SønderjyskE 1 – 1 OB
30. august 2019: OB 0 – 0 SønderjyskE
26. oktober 2018: SønderjyskE 0 – 0 OB

Skader og karantæner:

OB: Alexander Juel-Andersen, Mart Lieder, Moses Opondo og Christian Vestergaard er alle ude med skader.

SønderjyskE: Johan Absalonsen og Rasmus Vinderslev er definitivt ude af opgøret, mens den 19-årige midtbanespiller, Mads Hansen, meldes tvivlsom. Også Haji Wright er tvivlsom.

Ingen af klubberne har spillere i karantæne.

Ellers noget?

  • SønderjyskE kan inden længe fejre sin 17. fødselsdag, siden overbygningen på Haderslev Fodboldklub blev til en realitet 1. januar 2004.
  • Sønderjyderne gemmer på tre tidligere OB-spillere, særdeles velkendte navne, i form af Julius Eskesen, Anders K. Jacobsen og Johan Absalonsen.
  • Den modsatte vej rundt er tallet også tre. Troels Kløve, Janus Drachmann og Mart Lieder har alle båret SønderjyskE-trøjen, før de kom på lønningslisten hos OB.

Lyt til seneste udgave af Stemmer Fra Ådalens paneldebat her:

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: