OB er under pres i Superligaen forud for søndagens kamp mod Silkeborg. I samarbejde med OB News bringer Stemmer Fra Ådalen her en optakt til kampen. 

Af Emil Plovgaard, OB News

Kampfakta:
Kamp: OB vs Silkeborg IF
Kick-off: Søndag d. 1. marts 14.00
Runde: 23
Dommer: Sandi Putros

Status:
Et stort rundt 0. Tallet beskriver antallet af mål, OB har scoret i betydningsfulde kampe i 2020, og som den fynske fodboldklub forventer forøget første dag i marts.

Med søndagens pointdeling i Randers, ser det ud til at blive svært at indfri ambitionerne om en placering blandt ligaens seks øverste klubber.

Der er nemlig hele seks point op til AaB, efter de tilkæmpede sig en flot 3-2-sejr hjemme mod Brøndby, og fynboerne må derfor rette blikket nedad i tabellen efter en pauver pointhøst.

Den første dag i marts gæster Silkeborg Odense. Ligaens absolutte bundprop fik lidt oprejsning i weekenden, da det lykkedes silkeborgenserne at spille uafgjort mod ligaens toer og perifere mesterskabskandidat, F.C. København.

Silkeborg har i vinterens løb solgt ’Plaffeministeren’ med det borgerlige navn Ronnie Schwartz til de lokale rivaler fra FC Midtjylland, og har derfor mistet 12 mål samt en vital profil i den omsonste overlevelseskamp i en liga, hvor tre hold rykker ned i landets næstbedste række.

For de 3.961 sæsonkortholdere i Odense, er der dog lidt at glæde sig over på trods af det lidet flatterende spil på banen og den deraf falmende pointhøst. OB og Albani deler nemlig en gratis øl eller vand ud, da rekorden for flest sæsonkortholdere i løbet af en sæson nu er slået.

Jakob Michelsen holdt stædigt fast i de samme 11 spillere i søndagens opgør i Randers, og det bliver spændende at se, om tilgangen til søndagens vigtige dyst mod Silkeborg ændres.

En spiller som Issam Jebali så imponerende sikker ud i træningskampene i vinterens løb, men har endnu ikke bevist sig på den store scene. Ligeledes er der stadig tvivl om Mart Lieders kampform, mens Sander Svendsen fik 65 minutter og ikke imponerede i mandagens reserveholdsnederlag på 1-4 til Randers FC.

Ligeledes viste nytilkomne Aron Élis Thrandarson og Mikkel Hyllegaard fine indhop i forårspremieren mod Brøndby, mens de forblev anonyme i Randers.

Der er dermed mange spørgsmålstegn at stille sig selv. OB kan trøste sig med, at man er på hjemmebane, når først Silkeborg og sidenhen Esbjerg kommer på besøg i dét, som formentlig kommer til at kendetegne resten af sæsonen.

Bud på startopstillingen:

Oliver Christensen – Kasper Larsen, Jeppe Tverskov, Alexander Juel-Andersen – Jacob Barrett Laursen, Janus Drachmann, Aron Élis Thrandarson, Troels Kløve, Ryan Johnson Laursen – Mart Lieder, Issam Jebali

Skader og karantæner:

OB har Oliver Lund ude som følge af den herretackling, han begik mod Brøndbys Anthony Jung i midten af februar. Jens Jakob Thomasen er fortsat ude med en skulderskade.

Silkeborg må med garanti undvære Magnus Mattson og Júnior Brumado. Førstnævnte pådrog sig en korsbåndsskade i sommeren 2019, og forventes først tilbage igen denne sommer, mens FCM-ejede Brumado afsoner en karantæne efter dobbeltgult i weekenden mod F.C. København.

Gustav Dahl, Sebastian Jørgensen og Marc Rochester meldes alle tvivlsomme. Der er også tvivl om Shkodran Maholli og Milan Massop, men de to er tilbage på træningsbanen.

Seneste indbyrdes kampe:
16. september 2019: Silkeborg IF 0 – 3 OB
10. december 2017: OB 1 – 2 Silkeborg IF
15. september 2017: Silkeborg IF 1 – 0 OB
16. maj 2017: Silkeborg IF 2 – 1 OB
13. maj 2017: OB 3 – 1 Silkeborg IF

Ellers noget?
Kampens dommer, Sandi Putros, har dømt OB tre gange i indeværende sæson. Striwerne har endnu til gode at få alle tre point, når han har styret tøjlerne. Hverken mod SønderjyskE (0-0), AaB (0-1) eller Horsens (1-2), er det endt med fynboerne som sejrherrer.