Kampfakta:
Kamp: OB – Lyngby
Runde: 30
Kick-off: Mandag 29. juni 19.00
Dommer: Sandi Putros

Status:
Det virker odiøst, men man skal faktisk ikke ret langt tilbage i tiden, før OB kunne vinde tre, og også flere, kampe i træk. Således vandt man hele fem kampe i træk i perioden fra 17. februar 2019 til 17. marts 2019.

En vigtig stime, der blandt andet førte til, at klubben avancerede til dens første mesterskabsspil, hvor det længe lignede, at bronzemedaljerne skulle pynte de hvide og blå Albani-sponsorerede trøjer. Som bekendt blev det ikke sådan, og hér, et år efter, kan OB kun drømme sig tilbage om disse tider.

Nuvel, en play-off-kamp om europæisk kvalifikation er ikke gemt helt væk fra Nature Energy Parks overflade, og der er da også positive antrit at spore, blandt andet hos fynboernes mange talenter af egen avl, der nu for alvor har fået lov at blomstre.

Siden snitteren på 6-0 i Silkeborg har holdet vendt sig på en tallerken. Først med en 2-0-sejr hjemme mod Haderslev og dernæst en sensationel udesejr på 2-1 mod Lyngby. Sensationel i den forstand, at det var første gang siden 2. april 2008, at fynboerne kunne pakke alle tre point ind i den kuffert, der via bussen fra Haarby Turistfart transporterede spillerne fra Lyngby Stadion og tilbage til Ådalen.

Velspillende Max Fenger og kreative Mads Frøkjær har gjort livet svært for de øvrige modstandere i nedrykningspuljen, som OB nu har stiftet bekendtskab med for første gang. Nu ”spejlvendes” kampene, og det betyder, at Lyngby igen er modstanderen.

Og det er et kongeblåt mandskab, der ikke just har det sjovt på udebane. Det er kun blevet til én sejr på fremmed græs i 14 kampe for nordsjællænderne, der kun har formået at hente ni point.

Skader og karantæner:

OB er fortsat hårdt ramt af skader, men der er forlydender om, at der er bedring på vej, idet blandt andre Issam Jebali og Janus Drachmann er tilbage i truppen, der er udtaget til truooeb. Dog meldes flere spillere dog tvivlsomme eller skadede: Alexander Juel-Andersen, Tarik Ibrahimagic, Aron Thrándárson, Kasper Larsen, Mart Lieder og Oliver Lund.

Hos Lyngby spiller Frederik Gytkjær eller den tidligere OB’er Lasse Nielsen med al sandsynlighed ikke, mens Jesper Christjansen meldes tvivlsom.

Der er ingen karantæner hos de to mandskaber.

Bud på startopstilling:

Christensen – Skjelvik, Marco Lund, Tverskov, Johnson Laursen – Frøkjær, Kløve, Thomasen, Opondo – Fenger, Svendsen

De seneste indbyrdes kampe: V-T-V-V-U (10 point)

22. juni 2020: Lyngby 1 – 2 OB
10. november 2019: Lyngby 4 – 3 OB
22. juli 2019: OB 4 – 1 Lyngby
22. april 2018: OB 3 – 0 Lyngby
7. april 2018: Lyngby 2 – 2 OB

Ellers noget?
Lyngby er en ganske ønskværdig modstander for OB. I hvert fald, når opgørene spilles på fynboernes græstæppe. I de seneste 10 hjemmekampe mod Lyngby har fynboerne således vundet syv, spillet to kampe uafgjort og blot tabt en enkelt.

Lyt til seneste udgave af Stemmer Fra Ådalens podcast her: