OB jagter mandag aften første sejr i Lyngby siden 2008. Stemmer Fra Ådalen er klar med optakt til opgøret – bragt i samarbejde med OB News.

Af Emil Plovgaard, OB News

Kampfakta:
Kamp: Lyngby BK – OB
Runde: 29
Kick-off: Mandag 22. juni 19.00
Dommer: Anders Poulsen

Status:
Der var for OB ingen hjælp at hente, da Silkeborg IF og SønderjyskE tørnede sammen i den første kamp i runde 29 af gruppespillet i pulje 1.

Selvom silkeborgenserne kom foran, så blev Kees Luijckx smidt ud i midten af anden halvleg, og hjemmeholdet kunne ikke holde fast i føringen.

Haderslev-mandskabet fik dermed vendt et faretruende nederlag til en livsvigtig sejr på få minutter, og det lægger yderligere pres på både Lyngby og OB i mandagens kamp.

Lyngby høster sine point på hjemmebane, hvor de efter 14 kampe har hentet 26 point. På udebane er det blot blevet til 7 point, også efter 14 kampe.

På det seneste har De Kongeblå dog set noget vaklende ud, og holdet har ikke vundet efter coronakrisen. På hjemmebanen er det blevet til et 1-4-nederlag og en 0-0-kamp mod netop nedrykkede Silkeborg IF.

OB rejste sig i torsdagens opgør på hjemmebane mod SønderjyskE efter blamagen i Silkeborg. Nu skal fynboerne forsøge at følge op på den godkendte præstation.

Holdet bugter stadig med mange skader, og det giver plads til en række unge spillere i startopstillingen.

Skader og karantæner
OB manglede Oliver Lund, Alexander Juel Andersen, Tarik Ibrahimagic, Mart Lieder og Janus Drachmann er fortsat ude me skader, og da OB har udtaget 21 spillere til mandagens trup, må det forventes, at flere i truppen er tvivlsomme.

Lyngby har ligeledes heller ingen karantæner, men De Kongeblå må undvære Adam Sørensen, mens Jesper Christjansen meldes tvivlsom. 

Bud på startopstillingen:
Mandé – Skjelvik, Marco Lund, Tverskov, Johnson Laursen – Frøkjær, Kløve, Thomasen, Thrandarson – Fenger, Svendsen

De seneste indbyrdes kampe: T-V-V-U-V
10.november 2019: Lyngby 4 – 3 OB
22.juli 2019: OB 4 – 1 Lyngby
22.april 2018: OB 3 – 0 Lyngby
7.april 2018: Lyngby 2 – 2 OB
28.februar 2018: OB 3 – 1 Lyngby

Ellers noget?
Lyngby har ikke tabt på hjemmebane til OB siden den 2. april 2008. Siden dengang er der spillet seks kampe, hvoraf Lyngby har vundet halvdelen og den resterende halvdel altså er endt uafgjort.