OB er ramt af skader og karantæner til søndagens kamp mod FC Nordsjælland. Læs Stemmer Fra Ådalens optakt til kampen her. 

Af Emil Plovgaard, OB News

Kampfakta:
Runde: 14
Kamp: OB – FC Nordsjælland
Kick-off: Søndag den 27. oktober klokken 14.00
Dommer: Jakob A. Sundberg

Status:
En kamp i det brede og tætte midterfelt venter os, når Nature Energy Park tidlig søndag eftermiddag danner ramme om forestillingen mellem OB og FC Nordsjælland. I en liga, hvor det formodes, at FC Midtjylland og F.C. København indtager de øverste to placeringer, når sæsonen slutter i maj måned, er der en lang række bronzeaspiranter, der kan gøre sig forhåbninger om at skulle spille i Europa i næste sæson.

Pladsen er dog trang og konkurrencen hård, så derfor ville tre point på kontoen lune gevaldigt hos fynboerne, der sidste fredag smed drømmene om en bronzemedalje rundt om halsen længere væk, da et aalborgensisk hjemmehold snuppede en 1-0-sejr i en tæt og fair fight. OB er så småt ved at komme sig over dét, man på godt dansk kan kalde for et skadeshelvede.

Spillere som Issam Jebali, Jacob Barrett Laursen og Troels Kløve har alle været ude med skader i løbet af den seneste måned. Men på trods af, at Striwerne har været amputeret og reservespækket, hev man blandt andet en solid 1-0-udesejr hjem på Heden mod FC Midtjylland, der ellers ikke har smidt mange point væk. Og da slet ikke på hjemmebane.

I det omvendte opgør i Farum måtte OB indkassere et 2-0-nederlag, og nordsjællænderne ødelagde dermed en god stime for gæsterne. Nu skal revanchen tages hjemme på Nature Energy Park. FC Nordsjælland har været særdeles svingende i denne sæson, men viste klasse sidste søndag, hvor det blev til en 4-1-sejr på udebane mod SønderjyskE.

Bud på startopstillingen:
Oliver Christensen – Daniel Obbekjær, Jeppe Tverskov, Marco Lund – Alexander Juel Andersen, Jens Jakob Thomasen, Mads Frøkjær-Jensen, Janus Drachmann, Jacob Barrett Laursen – Bashkim Kadrii, Sander Svendsen

Skader og karantæner:
Ryan Laursen, Troels Kløve og Issam Jebali er stadig tvivlsomme, mens Oliver Lund og Ramon Leeuwin sidder over med karantæner. FC Nordsjælland er heldige og kan notere sig fri for både skader og karantæner.

Seneste indbyrdes kampe: T-U-U-V-U
16. august 2019: FC Nordsjælland 2 – 0 OB
19. maj 2019: FC Nordsjælland 2 – 2 OB
19. april 2019: OB 2 – 2 FC Nordsjælland
25. november 2018: FC Nordsjælland 1 – 3 OB
2. september 2018: OB 0 – 0 FC Nordsjælland

Ellers noget?
Det er tre år, siden sidst, OB vandt hjemme mod FC Nordsjælland. Dengang blev det til en 3-1-sejr. Alle mål faldt i anden halvleg. Thomas Mikkelsen scorede to gange, mens Kenneth Emil Petersen scorede OB’s tredje mål. Marcus Ingvartsen reducerede for gæsterne.

Lyt til Stemmer Fra Ådalens seneste podcast her: